tiistai 29. syyskuuta 2009

Suojaava linna

Daavid käyttää usein ajatusta "Jumala on minun linnani." Uudempi käännös käyttää samoissa kohdissa usein sanoja "Sinä olet turvani." Linnoista ihmiset etsivät ennen suojaa ja turvaa vihollisten hyökätessä. Daavidilla ei ollut omaa linnaa mihin hän olisi voinut paeta vihollisiaan, jotka yrittivät tappaa hänet. Psalmi 59 on Daavidin runo, jonka hän sepitti, kun Saul oli lähettänyt miehiä vartioimaan hänen taloaan ja aikoi tappaa hänet. "Sinä olet turvani" esiintyy psalmissa 59 kolme kertaa jakeissa 10,17,18. Jumala oli Daavidin turvapaikka, jonka suojiin hän sai paeta ja hän oli siellä turvassa. Tässä on meillekin rohkaiseva sana. Vihollinen ei pääse toteuttamaan aikeitaan, jos olemme paenneet Jumalan luo turvaan. Jumalan suojelus ja varjelus on paras mahdollinen turvapaikka, jokaiselle ihmiselle.

Kuusamossa satoi tänään ensimmäisen kerran tänä syksynä lunta. Maa ei kuitenkaan tullut valkoiseksi. Nyt on tullut aika vaihtaa talvirenkaat autoon.

2 kommenttia:

Esa kirjoitti...

Huh, Samoan saarilla on ollut maanjäristys ja tsunami; arviolta 100 ihmistä on kuollut. Miksiköhän Jumala sallii tsunamien ja Estonian kaltaisia onnettomuuksia?

Anonyymi kirjoitti...

Hei Esa,
En ole vielä kuunnellut tämän päivän uutisia. Pelottavia asioita tapahtuu.
Olen viipynyt sanan äärellä.
Syntiinlankeemuksen jälkeen maailmaan on tullut paljon onnettomuuksia. Uskon, että paholainen on onnettomuuksien takana. Jumala sallii niitä, koska hän haluaa pelastaa ihmisiä vielä suuremmalta onnettomuudelta, kadotukselta.

Raamattu puhuu Jumalan vihasta. Jumala vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä. Jumala on aina rakkaus. Jumalan viha tulee esille myös niin, että hän ei puutu paholaisen töihin, vaan sallii paholaisen tehdä kauheita asioita. Kun ihmiset hylkäävät Jumalan, rikkovat hänen käskynsä ja elävät holtitonta ja jumalatonta elämää, seuraukset tiedämme. Nämä ovat pasuunavitsauksia, joista Ilmestyskirja kertoo. Pian armonaika päättyy koko ihmiskunnalta ja sitten alkavat seitsemän viimeistä vitsausta. Ne ovat hirveitä. Nekin on kerrottu Ilmestyskirjassa. Jeesuksessa olemme turvassa kaikilta vitsauksilta ja onnettomuuksilta. Voimme kyllä kuolla onnettomuuksissa samalla lailla kuin muutkin, mutta pelastumme taivaaseen Jeesuksen kanssa ja meidän ei tarvitse kuolla toista kuolemaa, josta ei ole ylösnousemusta. Rohkaisevaa on se, että Herra on luvannut varjella omiaan. Jumalan varjelusta on hyvä pyytää joka päivä ja kiittää siitä illalla ennen nukkumaan menoa.