torstai 17. syyskuuta 2009

Posion taivaalla näkyi tänään sateenkaari!

Psalmissa 51 virtaa katumuksen kyyneleet. "Luvun" otsikkona voisi olla "Siunattu synnintunnustus." Tätä psalmia on hyvä lukea uudelleen ja uudelleen. Sen sanoma ei koskaan jätä lukijaansa kylmälle paikalle. Suurinkin syntinen saa nousta lankeemuksestaan Kristus-kalliolle, Jumalan armon, - hyvyyden ja - rakkauden ansiosta. "Missä synti on suureksi tullut, siellä armo suurempi on!" Tässä psalmissa on 21 jaetta ja jokainen jae on koskettava. Daavidin suurena huolena oli se, että Herra karkottaisi hänet pois luotaan. Hän pelkäsi, että häneltä otettaisiin pois Pyhä Henki, koska hän oli tehnyt niin suuren synnin. On rohkaisevaa tietää, että Jumalan armo on aina suurempi kuin synti, johon olemme heikkoudessamme langenneet. Jumalan armoa emme kuitenkaan saa tehdä halvaksi elämällä holtitonta elämää. Jeesus opetti meitä rukoilemaan: "Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta." Tämän tulisi olla jokapäiväinen rukouksemme. Herran armo tulee suureksi myös siinä, että se varjelee meitä kiusauksilta ja paholaisen juonilta.

Oli mielenkiintoista ajella Posiolle kokemaan Herran ihmeitä. Matkalla poikkesin tutussa maalaipirtissä. Virkeät vanhukset olivat iloisia ja pirteitä. Vaihdoimme kuulumiset ja rukoilimme yhdessä. Tilava pirtti kylpi valossa, koska aurinko paistoi ikkunoista sisään täydellä voimallaan. Kirkkautta lisäsi vanhusten valoisa olemus, joka ilmaisi sydämen sisäistä valoa. Se sai minunkin mieleni iloiseksi. Taloon saapuneen vieraan näkökulmasta katsottuna näiden ikäihmisten elämän ehtoo on erikoisen siunattua. Pojan perhe asuu naapurissa ja he huolehtivat arkipäivän rutiineista esimerkillisellä tavalla. Koti on paras paikka. Se on tuttu ja turvallinen.
Tänään puhutaan paljon vanhusten hoidosta. Monissa paikoissa on tullut esille suuria puutteita, laiminlyöntejä ja epäkohtia. Hoitajien puutteen tähden vanhukset eivät saa tarpeeksi yksilöllistä hoitoa ja huolenpitoa. Vaimoni käy paljon vanhusten luona hoitamassa heidän jalkojaan. Hän on usein sanonut, että Kuusamossa hoidetaan vanhuksia erittäin hyvin. Kuusamossa on paljon vanhusten hoitopaikkoja ja tilat ovat viihtyisiä ja hyvin hoidettuja. Henkilökunta on ystävällistä ja ammattitaitoista. En ole ainakaan vielä kuullut yhtään negatiivista mielipidettä tältä alueelta.

Kun saavuin Posiolle ja ajelin Posion keskustaan, en ollut aivan varma missä avustus jaettaisiin. Tiesin vain sen, että paikka ei olisi Pyrinnön talo, jossa olemme aikaisempina vuosina järjestäneet tapahtuman, vaan joku entisen pankin toimitila. Sitten näin tutun auton suuren liiketilan, edessä. Pian olin sisällä ja sain heti lämpimän kutsun tulla syömään lämmintä hernekeittoa. Keitto maistui edelleen hyvältä, vaikka olen syönyt sitä jo kolme päivää peräkkäin. Katselin ympärilleni ja ihmettelin näkemääni. Tilavat siistit tilat olivat valmiina ottamaan vastaan kaikki, jotka vain haluaisivat tulla apua saamaan. Hyvää tavaraa oli laitettu esille runsaasti. Kun kello oli 12.00, ihmisiä alkoi virrata sisään. Ihmiset olivat hiljaisempia ja varauksellisempia kuin Taivalkoskella ja Kuusamossa. Verkalleen he kiertelivät pöytien ympärillä ja katselivat löytyisikö jotakin sopivaa. Sama varovaisuus näkyi myös kirjapöydän äärellä. Joku mies kysyi, että onko minulla nuotteja? Pöydällä oli kaksi laulukirjan nuottipainosta. Sanoin, että tässä olisi kaksi laulukirjaa, joissa on nuotit. Mies katseli niitä hetken ja laski kirjat takaisin pöydälle ja sanoi, että hän luuli, että niissä olisi tanssimusiikkia. Nämä kirjat menivät myöhemmin kirkkokuorolaiselle, joka arvosti hengellisiä lauluja. Tuntui tosi hyvältä, kun eräs henkilö sanoi lukeneensa ahkerasti niitä kirjoja, joita hän sai viime vuonna. Nyt hän halusi saada lisää lukemista. Evankeliumin sanoma koskettaa Pyhän Hengen vaikutuksesta. Jumalan sana ei tyhjänä, palaja.

Päivän lopulla kiertelin ja katselin liiketiloja sillä silmällä, että minkälaista toimintaa näihin tiloihin voisi järjestää.
- Suuri sali, johon mahtuisi paljon väkeä, kaksi pankkiholvia ja paksut turvaovet, monia pienempiä huoneita, keittiö, kaksi wc:tä, ruokasali ja sauna ja pukuhuone. Ajattelin, että tähän saisi vaikka vallan mitä, jos vain olisi työmiehiä ja varoja. Tapasin tilojen omistajan ja tietenkin kyselin, mitä tilat maksaisivat? Hän otti puh.nron ja lupasi ottaa yhteyttä. Jospa Herra lähettäisi taivaan pankista varat, ja tässäkin paikassa olisi joskus jotain sellaista toimintaa, joka veisi Jumalan valtakunnan asiaa eteenpäin. Entisessä pankissa olisi hyvä saarnata, että meidän kannattaa sijoittaa taivaan pankkiin, eikä koota aarteita maan päälle. Kun kiertelin näissä tiloissa, muistui mieleeni erään uskovan sisaren näky, jonka hän kertoi minulle Etelä-Suomessa. Tämä sisar oli saanut sellaisen näyn, että Posiolle tulee suuri herätys. Saakoon tuo näky toteutua mahdollisimman pian! Voimme rukoilla sitä yhdessä!

Kun työ oli tehty, rukous pidetty ja tavarat saatu pakattua autoon avustustyöntekijät halusivat käydä tutustumassa Pentik-mäkeen. Siellä olikin paljon nähtävää, uutta ja vanhaa. Luovuus on ihmeellinen Jumalan lahja. Jumala itse on luovuuden mestari. Hänen puutarhansa on kauneinta maailmankaikkeudessa.
Ennen Kuusamoon lähtöä nostin katseeni Posion taivaalle. Siellä näkyi sateenkaari. Avustusviikko oli onnistunut hyvin. Liiton kaari taivaalla julisti Jumalan läsnäolon, huolenpidon, armon ja rakkauden sanomaa. Minä olen teidän kanssanne maailman loppuun saakka ja siunaan teitä runsaasti!

Ei kommentteja: