maanantai 28. syyskuuta 2009

Siemenen salaisuus!

"Mihin vertaisimme Jumalan valtakuntaa? Millä vertauksella kuvaisimme sitä?" Tässä on yksi kysymys ja tuon kysymyksen tarkennus. Tiedätkö kuka tämän kysymyksen on esittänyt ja milloin ja miksi?

Kysymys löytyy Mark. 4:30. Voit lukea sen omasta Raamatustasi. Samasta kohdasta löydät myös, vastauksen.

Jeesus ei löytänyt maailman valtakunnista eikä myöskään yhteiskunnasta sopivaa vertauskuvaa kuvaamaan Jumalan valtakuntaa. Hän löysi tuon vertauskuvan luomastaan luonnosta. Jeesus on luonnon erikoisasiantuntija, koska hän on kaiken luonut.
Miksi Jeesus ei löytänyt maailman valtakunnista eikä yhteiskunnasta sopivaa vertauskuvaa Jumalan valtakunnalle?
Olisikohan syynä se, että maailmassa ja yhteiskunnassa vallitsee "kyynärpää" taktiikka.

Fyysinen valta, mielivalta ja väkivalta eivät kuulu Jumalan valtakuntaan. Jumalan valtakunnan asiaa ei viedä eteenpäin maailman asein, ihmisvoimin eikä keinotekoisin menetelmin. Pakkokeinot, lakot ja boikotit ovat vieraita aseita Jumalan valtakunnalle. Jeesus käski Pietarin panemaan miekkansa tuppeen. Pietari lähti "pyhään sotaan" väärällä tavalla ja väärällä asenteella. Jos hän olisi rukoillut Jeesuksen kanssa Getsemanessa, hän olisi nähnyt ne "aseet", joilla Jumalan valtakunnan asiaa viedään eteenpäin, mutta hän nukkui. Valvomaton ihminen käyttää vääriä aseita, koska hänellä ei ole Jumalan sota-asua. "Ei väellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni sanoo Herra Sebaot."

Jeesuksen vertauksessa mainitaan siemen. Siemeneen on kätketty Jumalan valtakunnan salaisuus. Siemen on ihmeellinen Jumalan keksintö. Ihminen ei ole keksinyt sen salaisuutta. Salaisuus on Jumalan, tiedossa.
Jumalan valtakunta on syntynyt maailmaan Jumalan sanan kautta. Jumalan sana on siemen. Jeesus on tuonut tuon ihmeellisen siemenen, Jumalan puutarhasta, Jumalan valtakunnasta, taivaasta. "Kylväjä lähti kylvämään!" Jeesus toi aidon ja puhtaan Jumalan valtakunnan siemenen maan päälle. Hän itse oli tuo siemen. Paholainen ei ole voinut sitä "geenimanipuloida". Hän kyllä yrittää tukahduttaa Jeesuksen kylvämän siemenen kasvun "valhejyvillä" ja rikkakasvien siemenillä. Hän yrittää myös myrkyttää ja tuhota maaperän, ettei Jumalan valtakunnan siemen pääsisi itämään, kasvamaan ja tuottamaan satoa. Kaikkein suurin hyökkäys Jumalan valtakuntaa vastaan tapahtui Jeesuksen tappamisen yhteydessä. Paholainen luuli hävittävänsä Jumalan valtakunnan maan päältä tappamalla Jumalan valtakunnan siemenen, Jeesuksen. Mutta hän erehtyi. Hän ei ymmärtänyt siemeneen liittyvää salaisuutta. Vain siemenen kuoleman kautta voi syntyä uusi elämä. "Jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää vain yhdeksi jyväksi, mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon." "Mikä kylvetään vähäpätöisenä, nousee kirkkaana. Mikä kylvetään heikkona, nousee täynnä voimaa."

Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus ovat takuuna Jumalan valtakunnan, riemuvoitosta.

Siemenen salaisuus on ihmeellinen!

Ei kommentteja: