torstai 31. lokakuuta 2013

Karpalo saa lahjoituksena luomu maa-artisokkaa Kaarinasta!


    
Sain äsken iloisen puhelun Kaarinasta. Heikki lupasi toimittaa Karpalolle maa-artisokkaa. Hänelle on tullut siitä hyvä sato. Heikki sanoi, että ne on viljelty luonnonmukaisesti. Niina osaa tehdä niistä varmasti herkullista ruokaa. Seuratkaapa ruokalistoja tarkasti. Kun näette, että listalla on maa-artisokkaruokia, niin siitä tiedätte, että Heikin lähetys on tullut perille.

Heikki olisi tuonut syksyllä suuren määrän kotimaisia omenia, jos hän olisi tiennyt, että niille olisi ollut Karpalossa tarvetta. Omenat olisivat tulleet mukavasti, kun hän kävi vierailemassa ystävänsä kanssa Sodankylässä.

Heikki ja Kaarina ovat meidän perheellemme läheisiä ystäviä. Olemme saman ikäisiä ja nuorena miehenä teimme Heikin kanssa samaa työtä Toivonlinnan kylpylässä, kuntohoitajina. Kun muutimme Piikkiöstä Tornioon vuonna 1986, niin Heikki oli meitä muuttamassa. Tämä matka oli hauska ja ikimuistoinen. Meillä oli Ripsu-kissa mukana, joka oli vähällä karata kyydistä Kalajoen hiekkarannalla. Vaikka tästä ajasta on kulunut jo lähes 30 vuotta, niin tuntuu kuin se olisi ollut vasta äskettäin. Heikillä oli yhtä reipas ja nuorekas ääni kuin ennenkin.

Jos joku etelän ihminen lukee tämän kirjoituksen ja on tulossa lähiaikoina Kuusamoon, niin ottaisitko minuun yhteyttä. Voisitko sinä kenties tuoda maa-artisokat mukanasi Karpaloon?

Alla olevasta linkistä voit tutustua tähän intiaanien suosimaan kasviin, joka sisältää runsaasti inuliinia.

Kiitos, Heikki! Terveiset ja siunauksen toivotukset, läheisillesi!
Maa-artisokka – Wikipedia

Ei kommentteja: