maanantai 7. lokakuuta 2013

Vaasan poika-lyseossa kunnioitettiin Jumalan sanaa!

Tutustuin tänään erääseen opettajaan, joka on tehnyt pitkän päivätyön Vaasan poika-lyseossa. Latina, suomi ja historia olivat hänen pääaineitaan. Monet kuuluisat suomalaiset menestyjät ovat olleet hänen oppilaitaan. Katsoin netistä ja löysin kahdenkymmenen kuuluisan suomalaisen nimet, jotka ovat käyneet Vaasan poika-lyseon. He ovat toimineet ja osa heistä toimii edelleenkin monilla aloilla johtavissa asemissa. Sain kuulla, että joka aamu kuusisataa poikaa seisoi suorissa riveissä kuuntelemassa aamuhartautta. Koulutyö aloitettiin rukouksella. Jumalan siunaus oli mukana. Opiskeluun sisältyi paljon luku - ja kirjoitustehtäviä. Totesimme yhdessä, että näistä ajoista kannattaisi ottaa oppia nykyiseenkin koulutyöhön. Kristillinen koulukasvatustyö kantaa hyvää hedelmää ja se on sopivaa kaikkina aikoina.

Vaasan lyseon lukio – Wikipedia

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestäni uskonnon opetusta pitäisi lisätä kouluissa, eikä vähentää! Uskonnon opetusta ei saisi missään tapauksessa poistaa! Jumalan sanan siemenet kasvattavat lasten sydämeen uskon, joka auttaa heitä elämässä! Koulun aamuhartauksia ja uskontotunteja arvostava mies

Paavo Hautala kirjoitti...

Olisi hyvä, jos ainakin suurimmilla paikkakunnilla olisi kristillinen koulu, jossa kristinuskon opetus olisi luonnollinen osa opetusohjelmaa. Oppilaat voisivat itse lukea Raamattua ja kuulla näin Jumalan puhuvan heidän sydämilleen. Jos minulla olisi varat, niin alkaisin kristillisen koulun puuhamieheksi Kuusamossa.