torstai 31. lokakuuta 2013

Raamatun ikuiset lupaukset nostavat, kantavat ja pelastavat!

"Tiedä siis, että Herra, sinun Jumalasi, hän on Jumala, uskollinen Jumala, joka pitää liittonsa ja uskollisuutensa voimassa tuhansiin polviin asti, niille, jotka rakastavat häntä ja pitävät hänen käskynsä, mutta kostaa niille, jotka vihaavat häntä, ja tuhoaa heidät. Hän ei vitkastele, vaan kostaa viipymättä sille, joka vihaa häntä. Noudata siis niitä käskyjä, lakeja ja säädöksiä, jotka minä tänä päivänä annan sinulle, ja toimi niiden mukaan." (5. Moos. 7:9-11.)

Tämä lupaus ja kehotus on voimassa tänäkin päivänä. Tuhannet polvet eivät ole tehneet Jumalan lupauksia tyhjiksi. Saamme niistä rohkaisua ja voimaa. Jumala ei ole kuollut eikä muuttunut. Raamattu todistaa, että "hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti." Jumalan lupaukset ja käskyt eivät muutu. Jumalan lupaukset voidaan jakaa kahteen eri ryhmään, ehdottomiin ja ehdollisiin. Kuuliaisuuden seurauksena kasvanut uskon hedelmä on siunannut Jumalan kansaa meidän päiviimme asti. Vastaavasti tottelemattomuus on tuonut epäuskon hedelmänä kirouksen. Katumuksen ja parannuksen kautta Jumalan kansa on saanut kokea, että Jumala on liitossaan uskollinen silloinkin, kun kansa on ollut uskoton. Mekin saamme uskoa siihen, että Hänen liittonsa ja armonsa ovat voimassa Jeesuksen Kristuksen kautta kaikille, jotka uskovat häneen, etsivät häntä koko sydämestään, rakastavat ja palvelevat häntä. Jumalan siunaus Jeesuksessa Kristuksessa suojaa meidät edestä, takaa, sivuilta, ylhäältä, alhaalta, sisältä, kaikkialta.

Jos vihaamme Jumalaa, niin hänen epäsuosionsa on laskeutunut yllemme. Pyhän Hengen vetäytyminen pois Jumalaa vihaavan ihmisen elämästä jättää hänet paholaisen rusikoitavaksi. Paholainen ei tunne mitään sääliä. Hänen pahat toimensa ovat kuin vihan ja koston iskuja Jumalaa kohtaan. Ihminen tuntee ja ajattelee näiden iskujen tulevan heidän päälleen Jumalan rangaistuksena ja kostona.

Erityisesti lopun aikana Jumalan käskyt poljetaan maahan. Niitä väheksytään ja niille tehdään väkivaltaa, kuten Raamattu todistaa. (Katso Hes. 22:26 VKR tai RK).  Ns. kristitty maailma tekee näin, vaikka sen tehtävä olisi puolustaa Jumalan lakia, säilyttää se ja opettaa tuleville sukupolville Jumalan lain kunnioittamisen tärkeys. Laittomuuden hengen aikakauden Jumalan kansaa muistutetaan tästä tehtävästä Ilmestyskirjassa:

"Tässä on tarpeen pyhien kestävyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja uskon Jeesukseen."
Raamatun ikuiset lupaukset nostavat, kantavat ja pelastavat!

Ei kommentteja: