lauantai 26. lokakuuta 2013

Herra ilmestyy kaikkien kansojen rukoushuoneessa!

"Heidän tulee tehdä minulle pyhäkkö, niin että voin asua heidän keskellään." (2. Moos. 25:8.)

Jumala ei karta meidän seuraamme. Hän on kiinnostunut jokaisesta ihmisestä. Vaikka Jumala tietää meistä kaiken, hän haluaa tutustua meihin lähemmin ja toivoo, että mekin tutustuisimme paremmin Jumalaan. Pyhäkköpalveluksen kautta Jumalan läsnäolo tuotiin ihmisen lähelle sellaisella tavalla, että syntinen ihminen saattoi kestää Jumalan kirkkauden ja pyhyyden. Katuva syntinen ei jää koskaan armoa vaille, mutta katumattoman syntisen pyhyyden loukkaukset eivät jää rankaisematta. Tästä on Raamatussa lukuisia esimerkkejä. Pappi Eelin poikien tapaus on yksi sellainen varoittava esimerkki, jota tänäkin päivänä tarvitaan.
Pappi Eelin vapaan kasvatuksen tähden pojista kasvoi vastuuttomia ja leväperäisiä ihmisiä, joille oma etu ja nautinto olivat tärkeimpiä asioita kuin Jumalan palveleminen ja kunnioittaminen. Kurittomuus kasvaa suureksi vähitellen. Pienistä myönnytyksistä ja kompromisseista pahan kanssa kasvaa laittomuuden hengen täyttämä elämä.

Jumala ilmestyy meille pyhäkössä, jakaa meille armoaan ja ilmoittaa siellä tahtonsa. Silloin, kun elämämme keskustassa on taivaallisen pyhäkön Herra, niin silloin hän asuu erityisellä tavalla meidän keskellämme. Hänen sanansa kautta kuulemme hänen äänensä ja näemme hänen kasvonsa. Herra ilmestyy kaikkien kansojen rukoushuoneessa.

Ei kommentteja: