tiistai 22. lokakuuta 2013

Tänään on Jumalan nimen liputuspäivä!

"Herra on sorretun linna, turvapaikka ahdingon aikoina. Sinuun luottavat ne, jotka sinun nimesi tuntevat, sillä sinä et hylkää niitä, jotka etsivät sinua, Herra." (Ps. 9:10,11.)
"Nouse, Herra! Kohota kätesi, Jumala! Älä unohda kurjia." (Ps. 10:12.)

Ihmiset rakentavat linnoja suojatakseen ja turvatakseen elämänsä ja jälkeläistensä elämän. Paras turvapaikka on kuitenkin Herra. Paras perintö, minkä vanhemmat voivat antaa lapsilleen, on Jumalan nimen tunteminen. Ihminen, joka ei tunne Jumalaa, on sisäisesti köyhä, tyhjä ja onneton ihminen. Jumalan nimen tunteminen antaa turvan ja lohdutuksen, silloin, kun elämän olosuhteet näyttävät romahtavan.

Miten me opimme tuntemaan Jumalan nimen? Se ei ole mahdollista ilman sanaa! Jumala lähetti meille sanansa, Jeesuksen, jonka kautta meidän on mahdollista tuntea Jumalan nimi.

"Vastatkoon Herra sinulle hädän päivänä, suojelkoon sinua Jaakobin Jumalan nimi. Lähettäköön hän sinulle avun pyhäköstä ja tukensa Siionista. Muistakoon hän kaikki uhrilahjasi, ja olkoon polttouhrisi lihava hänen silmissään. Hän antakoon sinulle, mitä sydämesi haluaa, ja toteuttakoon kaikki suunnitelmasi. Riemuitkaamme sinun voitostasi ja nostakaamme lippumme Jumalamme nimessä. Täyttäköön Herra kaikki sinun pyyntösi." (Ps. 20:2-6.)

"Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt. Riemuitkaamme ja iloitkaamme siitä!" (Ps. 118:24.)

Tänään on Jumalan nimen liputuspäivä!

Ei kommentteja: