torstai 17. lokakuuta 2013

Sinua kutsutaan!


 
"Sitten Jeesus lähti taas järven rantaan. Hänen luokseen tuli paljon ihmisiä, ja hän opetti heitä. Kulkiessaan tulliaseman ohi hän näki siellä istumassa Leevin, Alfeuksen pojan, ja sanoi hänelle: "Seuraa minua." Niin tämä nousi ja lähti seuraamaan häntä." (Mark. 2:13,14.)

Jeesus esitti yleisen kutsun kaikille ihmisille seurata häntä, mutta opetuslapset hän kutsui ja valitsi seuraajikseen henkilökohtaisesti, yksitellen. Jeesus näkee tänäkin päivänä kansanjoukkojen keskellä yhden pienen ihmisen, jota hän etsii ja kutsuu luokseen sanoen: Tule ja seuraa minua! Jeesuksen kutsu voi tulla meille yllättäen esim. hengellisessä tilaisuudessa, työpaikalla, kotona, kadulla, järven rannalla, metsässä tai missä tahansa.

Onko tänään sinun vuorosi tulla valituksi hänen opetuslapsekseen?

Vertaus kuninkaan pojan häistä kertoo siitä, miten monet kutsutut suhtautuivat heille esitettyyn kutsuun tulla kuninkaan pojan häihin. Kutsutut eivät välittäneet kutsusta, eivätkä tahtoneet ottaa kutsua vastaan. Liiketoiminta ja peltotyöt olivat heillä tärkeimmällä sijalla elämässä. Sydämet olivat kiinnitetyt tähän maailmaan niin vahvasti, etteivät taivaalliset asiat, jotka ovat näkymättömiä, kiinnostaneet heitä lainkaan.
Vertaus päättyy sanoihin: "Sillä monet ovat kutsutut mutta harvat valitut." (Matt. 22:14.)

Ei kommentteja: