keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Karpalon kuulumisia!

Saimme Karpaloon suuren määrän porkkanoita ja kesäkurpitsaa samalta perheeltä, joka antoi aiemmin kesäkurpitsaa. Tänä aamuna Niina soitti ja toivoi apua porkkanoiden puhdistamiseen. Soittelin monille ystäville ja kyselin, että voisivatko he tulla auttamaan porkkanatalkoissa ? Mutta kaikilla tuntui olevan esteitä. Pyysin Herraa lähettämään minulle työvoimaa. Kyselin Prisman kassajonossa eräältä tutulta, että voisiko hän tulla auttamaan meitä porkkanoiden kuorimisessa? Hän olisi tullut mielellään, mutta hänen päivän työlista oli jo täynnä. Poikkesin kirppikselle, jossa tapasin Arin ja hänen fasebook-ystävänsä Konginkankaalta. Markus halusi heti tulla auttamaan porkkanoiden säilöntätalkoissa. Markus on uskovainen mies ja toimii vapaaehtoistyössä Konginkankaalla. Hän teki hyvän työn, mutta töitä jäi vielä paljon seuraavillekin talkoolaisille. Sain rukoilla Markuksen kanssa rukouspuutarhassa, töiden jälkeen. Alkuillasta seurakuntamme sisar T. pääsi auttamaan.

Sitten, erään ystävän innostamana, neljä reipasta eläkeläistä tulivat kuoro harjoitusten jälkeen porkkanatalkoisiin, ja saivat työn hyvään, päätökseen. Herra kuuli rukoukseni ja lähetti työntekijät juuri oikealla hetkellä tekemään sen, mitä tänä päivänä piti saada tehdyksi. Kiitos Herralle ja kuudelle vapaaehtoistyöntekijälle tämän päivän ihmeellisestä, avusta!

Kun kävimme Irman kanssa Karpalossa syömässä, niin meitä vastaan tuli nuori kihlapari Raahesta. He olivat innostuneita Karpalosta ja kysyivät minulta, että voisivatkohan he tilata Karpalosta hääaterian ensi kesän häitään varten? Rohkaisin heitä tulemaan Kuusamoon ja pitämään häät kirkossamme ja tarjoilun Karpalossa. He jäivät asiaa pohtimaan. Kysyin heiltä, että pitivätkö he ruoasta? He sanoivat, että ruoka oli täydellistä?
Vieraskirjassa luki heidän viestinsä seuraavasti: "Vastikään vegetaristeista vegaaneiksi siirtyneitä odotti huikea yllätys. Jelestimällä vietetyn eräloman jälkeen, kun Kuusamosta löytyi näin PÄHEÄ ravintola. Ruoka oli mahtavaa, puitteet upeat. Venla & Jukka / Raahe. Kiitos nuoret mahtavasta palautteestanne ja virkistävästä, tapaamisesta. Jukka tunsi Annen siskon miehen, Daven.

Mökki: Kuusamo, Jelestimä ERÄKÄMPPÄ, 10718 - Lomarengas

päheä - Sivistyssanakirja - Suomi Sanakirja

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Päheä on aivan uusi sana. En ole tiennyt sen olemassa olosta lainkaan. Sen voi puheessa kuulla helposti: käheä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Erikoinen sana. Mikä mahtaa olla sanan syntyhistoria?