maanantai 14. lokakuuta 2013

Nuori tyttö pyysi esirukousta!

Olen saanut tytön omaisilta luvan kirjoittaa päiväkirja-blogillani tämän rohkaisevan rukouspuutarha kokemuksen, jos kirjoitan sen nimettömänä eli anonyymina.

Rukouspuutarhan täytti tänään Jumalan kirkkaus. Meitä oli yhtä aikaa koolla kahdeksan aikuista ja neljä lasta. Puutarhassa olevien vertauskuvien selostaminen johdatti kuulijan Raamatun ihmeelliseen maailmaan. Lapsetkin seurasivat esitystä hyvin tarkkaavaisina ja kiinnostuneina. Elävät tulet muistuttivat meitä Maailman valosta, rakkauden liekistä ja Pyhän Hengen tulesta. Taustalla soiva kaunis musiikki kuulosti kuin enkelien laululta. Tunsin Jumalan kirkkauden ja pyhän läsnäolon laskeutuvan puutarhaan. Saman kokivat varmaan kaikki muutkin paikalla olleet. Henkilökohtaiset Raamatun lupaukset ja rukous jättivät lähtemättömän vaikutuksen taivashetkestä. Tämä juhlallinen ja pyhä kokemus tuli meille kaikille suurena yllätyksenä arjen keskelle. Herra kohtasi meidät rakkaudellaan ja armollaan. Armo ja totuus tapasivat toisensa täällä.

Mukana ollut nuori tyttö tuli minun luokseni ja kuiskasi, että hän haluaisi rukousapua. Tarvitsin nyt erityistä Jumalan antamaa viisautta kohdata nuoren ihmisen tarpeet. Pyysin tyttöä istumaan turvalliseen paikkaan ja kertomaan huolensa. Tytön liikutuksen tähden en saanut heti selvää hänen sanoistaan. Vasta sitten, kun tyttö nosti kätensä esiin, näin siteen hänen kädessään. Ranteen ja kahden sormen ympärillä oli tukeva side. "Sormeni ovat menneet poikki", tyttö sai sanotuksi. "Rukoile sormieni puolesta, että ne parantuisivat", tyttö pyysi. Ymmärsin nyt hänen hätänsä. Ymmärrystä lisäsi omakohtainen kokemukseni, joka minulla oli saman käden kanssa, jokin aika sitten. Muistin siteen ja lastan, jotka hetki sitten olivat omassa kädessäni ja jonka paranemisen puolesta olin pyytänyt esirukousta. Otin hyvin varovaisesti hänen kipeän kätensä käteeni ja pyysin Jeesusta koskettamaan hänen kipeää kättään ja parantamaan sen terveeksi. Kannoin hänet rukouksen käsivarsilla Jeesuksen syliin ja pyysin Jeesusta lohduttamaan häntä ja siunaamaan hänet. Minulle tuli elävästi mieleen Raamatun kertomus siitä, kun Jeesus otti lapset syliinsä, kosketti heitä ja siunasi heidät. Jeesus toimii samalla tavalla tänäänkin siellä, missä häntä avuksi huudetaan.

Muistetaan rukouksin kaikki yhdessä tätä nuorta tyttöä, että hänen sormensa parantuisivat kokonaan terveiksi mahdollisimman pian. Muistetaan myös hänen kotiväkeään ja kaikkia, jotka kävivät tänään rukouspuutarhassa ja Karpalossa syömässä.

Tänään arvottiin jälleen yksi lounaslippu kaikkien tänään maanantaina Karpalossa lounastaneiden kesken. Arpa lankesi suureksi yllätykseksi hyvin tutulle henkilölle. Onnettarena toiminut Kirsti nosti arkusta lapun, jossa luki: Paavo Hautala. Pienen säikähdyksen jälkeen suu meni väkisinkin hymyyn! Tämä tietää sitä, että saan huomenna ilmaisen aterian. Tulkaa tekin ensi maanantaina Karpaloon syömään, niin teille voi käydä yhtä hyvä tuuri kuin minulle. Viime maanantain lounaslipun voitti Ritva Määttä, Kuusamosta.

Ei kommentteja: