maanantai 7. lokakuuta 2013

Elämän näkeminen oikeassa valossa!

Omat ennakkoluulomme ja toisten ihmisten arviot lähimmäisistämme tekevät meidät sokeiksi ja johtavat meidät harhaan. Arvostelumme ja tuomiomme, jotka teemme mielessämme ja jotka näkyvät asenteissamme ja teoissamme lähimmäisiämme kohtaan, ovat usein kovia ja epäoikeudenmukaisia. Ulkonaisten asioiden perusteella teemme helposti vääriä johtopäätöksiä myös sen tähden, että päätöksiimme vaikuttavat omat kokemuksemme. Jos tutustuisimme lähimmäisiimme paremmin henkilökohtaisella tasolla, niin käsityksemme heistä muuttuisivat varmaan paljon paremmiksi. Kaikissa ihmisissä on omat hyvät ja huonot puolensa. Meillä ei ole oikeutta tuomita toisiamme näkemämme ja kuulemamme perusteella.

Jeesus näki kaikkien ihmisten sydämeen ja sen tähden hänen arvionsa kaikista ihmisistä oli totuudenmukainen. Hän ei tuominnut silmän näöltä eikä korvan kuulolta. Hän näki, mitä ihmisistä voi tulla hänen kosketuksensa kautta. Jeesuksen kosketus sai aikaan sen, sairaista tuli terveitä, epäpuhtaista puhtaita, rikollisista rehellisiä, kuolleista eläviä jne.

Rukoillaan Herraa antamaan meille tänään silmävoidetta ja hänen mielensä laatua, että näkisimme elämän oikeassa valossa ja tekisimme oikeat valinnat. Siunausta päivääsi!

Ei kommentteja: