tiistai 15. lokakuuta 2013

Kyyneleiden kuivaaminen!


        
"Karitsa, joka valtaistuimen keskellä, paimentaa heitä ja johdattaa heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala pyyhkii pois kaikki kyyneleet heidän silmistään." (Ilm. 7:17.)

Maailmassa vuotavat kyynelvirrat koskettavat Jumalan sydäntä. Jumala ei katsele keskuudessamme vallitsevaa hätää ja tuskaa tunteettomana. Hänen sydäntään särkee syvästi se, että synnin seurauksen tähden ihmisten hätä on suuri ja tuskan kyyneleet vuotavat haavoittuneiden sydämien silmistä. Jumalan silmistä vuotavat myötätunnon kyyneleet kertovat meille hänen suuresta rakkaudestaan meitä kohtaan. "Jumala ei ole välinpitämätön lastensa tarpeiden suhteen." (TKL). Raamatussa kerrotaan Jeesuksen itkusta ja kyyneleistä. Hän ei sure oman itsensä puolesta, vaan meidän puolestamme.

Jaakko Juteinin laulussa: "Täällä Pohjantähden alla", nykyinen ja tuleva kokemuksemme kuvataan lyhyesti ja ytimekkäästi näin: "Täällä Pohjantähden alla sydän huokailee ja itku silmän täyttää. Siellä sydän iloitsee ja silmä riemun näyttää." Tämä toivo ja lohdutus ilosta ja riemusta, antaa meille rohkeutta kohdata vastoinkäymiset, Herran kanssa, luottavaisella mielellä. Jumala kuulee rukouksemme ja auttaa meitä, kun huudamme häntä avuksi. Olen saanut kokea tämän todeksi monen monta kertaa. Uskon, että sinäkin olet kokenut sen lukemattomia kertoja. Jos Herra on auttanut meitä menneisyydessä, niin hän auttaa meitä varmasti myös tänään ja tulevina päivinä! Luottakaamme Häneen, Hän kuivaa kyyneleemme!!

Ei kommentteja: