lauantai 19. lokakuuta 2013

Lepopäiväkäskyyn liittyy Jumalan kunnioittaminen ja Luoja-Jumalan kumartaminen!

"Meedialainen Daarejaves sai haltuunsa valtakunnan ollessaan noin 62-vuotias. Daaarejaves näki hyväksi asettaa valtakuntaansa 120 satraappia, niin että heitä olisi kaikkialla valtakunnassa. Heitä ylempänä oli kolme valvojaa, joista Daniel oli yksi. Heille tuli satraappien tehdä tili, ettei kuningas kärsisi vahinkoa. Mutta Daniel oli etevämpi muita valvojia ja satraappeja, sillä hänessä oli erinomainen henki, ja kuningas aikoi asettaa hänet koko valtakunnan johtoon. Silloin toiset valvojat ja satraapit etsivät Danielia vastaan syytä valtakunnan hallinnon puolelta. He eivät kuitenkaan voineet löytää mitään syytöksen aihetta, sillä Daniel oli uskollinen eikä hänestä löytynyt laiminlyöntiä eikä kelvottomuutta. Niinpä nuo miehet sanoivat: "Me emme löydä tästä Danielista mitään syytä, ellemme löydä sitä hänen jumalanpalveluksestaan (kirj. "hänen Jumalansa laista")."

Daniel oli ollut Babyloniassa kuningas Nebukadnessarin tärkeä neuvonantaja. Meedialainen Daarejaves tarvitsi myös Danielin apua järjestäessään valtakuntansa hallintoa. Ensiksi Daniel valittiin kolmen tärkeimmän valvojan joukkoon, jotka olivat hallinnollisessa hierarkiassa 120 satraapin yläpuolella, ja sitten kuningas aikoi asettaa hänet koko valtakuntansa johtoon, koska hänessä oli erinomainen henki.

Danielin ja Joosefin elämän kokemukset muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Molemmat miehet ovat hyviä esikuvia erityisesti nuorille ihmisille, joilla on elämä edessään ja jotka tekevät nuoruudessaan tärkeitä ja kauaskantoisia valintoja.

Valtataistelu ja kateus pistivät Daarejaveksen valtaeliitin tosi toimiin Danielin eliminoimiseksi pois hallituksesta ja tulevalta johtajan pallilta. Daniel hoiti maan hallintoa niin hyvin, ettei hänen työstään voitu löytää yhtään moitetta eikä mitään syytöksen aihetta. Tuhanten juonten mestari usutti valtaeliitin etsimään syytöksen aihetta Jumalan lakia kunnioittavan Danielin jumalanpalveluksesta. Neuvoteltuaan keskenään he valmistivat ovelan lakiesityksen ja verhosivat sen petoksella, sanoen, että lakiesityksen takana ovat kaikki kuninkaalliset valvojat, käskynhaltijat, satraapit, neuvonantajat ja maaherrat. Kaikki tämä tehtiin Danielin selän takana. Lain voimaansaattamisessa toimittiin niin nopeasti, ettei lain seurauksia ehditty harkita tarkemmin. Lakialoitteen esittelijöiden kuningasta mairitteleva käytös oli omiaan ruokkimaan kuninkaan ylpeyttä. Rikkaus, valta ja ylpeys sokaisevat kenen tahansa. Hetken hurmiossa Daarejaves vahvisti lakiesityksen omalla allekirjoituksellaan, ja niin siitä tuli peruuttamaton laki.

Laki koski kumartamista. Se kielsi kolmenkymmenen päivän aikana kaikkien jumalien kumartamisen. Vain kuningasta sai tai piti kumartaa. Daniel ei pitänyt kuukauden taukoa jumalanpalveluksessaan, vaan kumarsi julkisesti kolme kertaa päivässä taivaan ja maan Luojaa, niin kuin hän oli tehnyt ennenkin. Daarejaves ei voinut purkaa säädettyä lakia ja tästä syystä Daniel heitettiin leijonien luolaan. Tämä tarkoitti kuolemantuomion täytäntöönpanoa. Kuningas ei nukkunut seuraavana yönä lainkaan, vaan rukoili ja paastosi Danielin pelastumisen puolesta. Jumala kuuli hänen ja kaikkien Danielia muistaneiden rukoukset. Danielilla oli hyvä ja turvallinen yö leijonien - ja enkelin kanssa. Aamulla hän oli hyvässä kunnossa. "Tästä kuningas ilahtui kovin ja käski ottaa Danielin ylös luolasta. Kun Daniel oli nostettu luolasta, hänessä ei havaittu mitään vammaa, sillä hän oli luottanut Jumalaansa. Silloin kuningas käski tuoda miehet, jotka olivat syyttäneet Danielia, ja heittää heidät vaimoineen ja lapsineen leijonien luolaan. He eivät ehtineet edes luolan pohjalle, kun leijonat hyökkäsivät heidän kimppuunsa ja murskasivat kaikki heidän luunsa." Tämän jälkeen Daarejaves kirjoitti toisen lain, jossa hän käski kunnioittaa ja pelätä Danielin elävää ja ikuista Jumalaa, joka pelastaa, vapauttaa ja tekee suuria ihmeitä taivaassa ja maan päällä.

Raamattu paljastaa, että tämän kertomuksen kokemukset ja periaatteet tulevat toistumaan lopun aikana Jumalan seurakunnan kohdalla, niiden "jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus. Jeesuksen todistus on profetian henki." (Ilm. 14:12; 19:10.) Tämä maailma ei ole muuttunut, sitten Danielin ajoista. Sunnuntailain voimaansaattaminen ja sen noudattamisen valvominen tulevat olemaan kuin kopio Daarejaveksen vahvistamasta kumartamista koskevasta laista. Ennustusten mukaan uskonnollista ja poliittista valtaa käyttävät maailman johtavat supervallat tulevat vaatimaan sunnuntain pyhittämistä yhteiskunnallisen lain avulla. Tästä syystä sapattia eli lauantaita pyhäpäivänä kunnioittavat ja pyhittävät kristityt joutuvat Danielin tavoin kuuliaisuuden kokeeseen. Lepopäiväkäskyyn liittyy Jumalan kunnioittaminen ja Luoja-Jumalan kumartaminen! 

Ei kommentteja: