maanantai 28. lokakuuta 2013

"Kiittäkää joka tilanteessa"!

"Kiittäkää kaikesta. Tätä Jumala tahtoo teiltä, Kristuksen Jeesuksen omilta." (1. Tess. 5:18 UKR.)
"Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa." (1. Tess. 5:18 VKR.)
"Kiittäkää joka tilanteessa, sillä sitä Jumala tahtoo teiltä Kristuksessa Jeesuksessa." (1. Tessa. 5:18 RK.)
"Kiittäen aina kaikesta Jumalaa ja Isää Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä." (Ef. 5:20. RK.)

On rohkaisevaa tietää ja uskoa, että kaikki elämämme tilanteet ja kokemukset ovat Jumalan hallinnassa, silloinkin, kun elämänhallintamme näyttäisi olevan hukassa. Onnettomuuksien, vastoinkäymisten ja muiden pahojen asioiden satuttaessa meitä, on hyvin vaikeaa nähdä näissä kokemuksissa mitään kiitettävää. Raamattu Kansalle käännöksessä korostuu ajatus, tilanteesta. Kaikissa tilanteissa kiittäminen varjelee meidät masennukselta, vihalta ja katkeruudelta. Kiittävä sydän ei voi olla samaan aikaan syyttävä sydän, anteeksiantamaton ja kova. Kaikkien elämäntilanteiden hyväksyminen Jumalan sallimuksena estää meitä joutumasta epätoivoon tai paniikkiin. Kiittävä sydän siirtää mielen pimeydestä valoon.

"Ei ole viisasta koota yhteen kaikkia ikäviä muistoja menneestä elämästä - sen pahoja asioita ja pettymyksiä - ja kerrata ja murehtia niitä, kunnes masennus valtaa mielen. Masentunut mieli on täynnä pimeyttä sulkien Jumalan valon ulkopuolelle ja langettaen varjon muiden tielle.
Kiittäkäämme Jumalaa kaikista niistä valoisista mielikuvista, joita hän on meille näyttänyt." (TKL s. 118.) 

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitän kirjoituksestasi, Paavo. On hyvä välillä lukea ihan mustaa valkoisella kiittämisestä. Jumala on joka hetki ansaitsemaan kiitoksemme. Oman elämämme murheet ja vastoinkäymiset on helpompi kestää silloin, kun muistelemme Jumalan surua ja murhetta antaessaan ainokaisen Poikansa kärsimään ja kuolemaan minun ja koko maailman syntitaakan edestä.
Usein jälkikäteen huomaan itse aiheuttaneeni omalla käytökselläni ahdistusta ja murhetta elämääni. Silloin tulee syyttävä mieli, jonka vain Jumalan puoleen kääntyminen ja kiitos Hänen hyvyydestään voi vapauttaa ja murtaa sydämen kovuuden.
Raamatun ohjeet myös kiittämisestä on tosiaan hyvin tarpeen meille. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Raija, sinun kirjoituksestasi. Sinä olet sellainen positiivinen kristitty. Opimme tuntemaan sinut kiitollisena ja valoisana ihmisenä Kuusamon kirppiksellä. Milloin seuraavan kerran pääset tulemaan Karpalo-Kirppikselle?

Anonyymi kirjoitti...

Kiittäminen joka tilanteessa on tosiaan paljon parempi vaihtoehto kuin kiroaminen joka tilanteessa!

Anonyymi kirjoitti...

Voi, Herran kädessä on, milloin on minun tuloni sinne. Kaipaan joka päivä Kuusamon kirppistyötä, asiakkaita, joista olen saanut myös ystäviä.
Haaveeni on, jos pääsisin heti vuodenvaihteen jälkeen tulemaan kuukaudeksi sinne. Laittaisin täällä kirppiksen kiinni siksi aikaa. Katsokaamme toteutuuko toiveeni. Pyydän rukousta tuloni totetumisen puolesta. Täällä rukoilemme myös Isää järjestämään asiat niin, että matkani onnistuisi. Turvataan Herraan ja Hänen johdatukseensa. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Olisipa todella hieno asia, jos pääsisit vuoden alussa ja olisit koko tammikuun. Tammikuu on sellainen kuukausi, jolloin on kaikkein vaikeinta löytää työntekijää. Silloin täällä käy venäläisiä, koska heidän juhla-aikansa on tammikuun alku. Olisiko Varkaudessa villasukan kutojia?
Tammikuussa miesten villasukkia menisi varmasti kaupaksi.

Anonyymi kirjoitti...

On täällä villasukan kutojia, jos matkani sinne toteutuu, niin tuon kirppikselle villasukkia. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos! Muistetaan rukouksin, että kaikki järjestyisi hyvin. Raita ja Ritva tulevat nyt viikonloppuna kirppikselle. He voivat tulla jo huomenna. He ovat täällä kuukauden.

Paavo Hautala kirjoitti...

Raita ja Ritva tulivat Kuusamoon tänään 1.11.2013 klo 17.00. Tervetuloa. Eila lähti tänään Sallaan. Hän auttoi meitä Karpalossa ja kirppiksellä. Kiitos, Eila, mahtavasta tuestasi. Emme olisi selvinneet ilman sinun apuasi.