perjantai 18. lokakuuta 2013

Jumalan käskyille kuuliaiset kansakunnat menestyvät!


       
"Sitten kuningas Daarejaves kirjoitti kaikille kansoille, kansakunnille ja kielille koko maan päällä: "Suuri olkoon teidän rauhanne! Minä olen antanut käskyn, että koko minun valtakuntani alueella on vavisten pelättävä Danielin Jumalaa. Hän on elävä Jumala, ja hän pysyy iankaikkisesti. Hänen valtakuntansa ei häviä, eikä hänen herruudellaan ole loppua. Hän pelastaa ja vapauttaa, hän tekee tunnustekoja ja ihmeitä taivaassa ja maan päällä, hän, joka pelasti Danielin leijonien kynsistä." (Dan. 6:26-28.)

Daniel joutui leijonien luolaan, koska hän oli uskollinen Jumalalle. Uskonnon- ja omantunnon vapaus on tärkeä ihmisoikeus, jota pitäisi kunnioittaa kaikkialla maailmassa. Ketään ihmistä ei pitäisi pakottaa harjoittamaan tiettyä uskontoa. Jumala ei pakota ketään ihmistä palvelemaan itseään. Kansakuntien keskuudessa on suuria ongelmia, koska tätä periaatetta ei noudateta. Monet ihmiset ovat joutuneet ja joutuvat tänäkin päivänä pakenemaan omasta maastaan diktatuurin tähden.

Meedialainen kuningas Daarejaves ei ollut paha kuningas eikä diktaattori. Danielia kadehtinut valtaeliitti harhautti hänet allekirjoittamaan lain, joka oli ristiriidassa uskonnonvapauden kanssa. Daarejaves ei nähnyt, että tämä laki tulisi aiheuttamaan vakavan ongelman hänen suunnitelmalleen asettaa Daniel koko hänen valtakuntansa johtoon. Kuningas Daarejaves arvosti Danielia hänen erinomaisen henkensä tähden. Daniel oli viisas ja ymmärtäväinen mies, jolla oli sellaisia armolahjoja, joita tarvittiin menestyvän valtakunnan hallituksessa. Daniel oli luja ja periaatteellinen mies. Hän oli jo nuorena tehnyt lujan päätöksen palvella Jumalaa kokosydämisesti. Yhteiskunnassa säädetty laki ei kuoleman uhallakaan saanut häntä luopumaan uskostaan. Hän ymmärsi, että Jumalan laki on korkein auktoriteetti ja hän halusi olla sille kuuliainen. Tämä sama periaate tulee hyvin esille alkuseurakunnan opetuksessa ja uskon elämässä.

"Mutta Pietari ja Johannes vastasivat heille: "Päättäkää itse, onko Jumalan edessä oikein kuulla ennemmin teitä kuin Jumalaa! Me emme voi olla puhumatta siitä, mitä olemme nähneet ja kuulleet." (Ap.t. 4:19,20.)
"Mutta Pietari ja muut apostolit vastasivat: "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä." (Ap.t. 5:29.)

Leijonien luolan kautta kuningas Daarejaves tuli täysin vakuuttuneeksi siitä, että Danielin palvelema Jumala on elävä Jumala, joka pysyy iankaikkisesti. Hän tuli ymmärtämään, että tämän Jumalan valtakunta ei tule häviämään, eikä hänen herruutensa tule loppumaan milloinkaan. Jos tämän ajan valtakuntien päämiehille ja hallituksille kirkastuisi tämä totuus ja se ohjaisi kaikkien maiden lakeja säätäviä elimiä, niin maailma olisi paljon parempi paikka asua. Pakolaisvirroista ei olisi ongelmia. Jumalan käskyille kuuliaiset kansakunnat menestyvät!

Ei kommentteja: