lauantai 12. lokakuuta 2013

Voima ja kauneus hänen pyhäkössään!

"Kunnia ja loisto on hänen edessään, voima ja kauneus hänen pyhäkössään." (Ps. 96:6.)

Maan päällä oleva pyhäkkö on aina ollut taivaallisen pyhäkön esikuva, varjo ja heijastus. Maanpäällisessä pyhäkössä suoritettu palvelus kuvasi Jeesuksen työtä. Jeesus itse oli pyhäkkö, pappi ja uhri.
Ensimmäinen pyhäkkö oli Eeden. Lankeemuksen jälkeen Adam ja Eeva, jälkeläisineen, tulivat kohtaamaan Jumalaa paratiisin portille. Paratiisin portti oli heidän pyhäkkönsä. Israelilaiset rakensivat kolme pyhäkköä: yhden telttakankaasta ja kaksi kivestä. Jeesuksen risti päätti maanpäällisen pyhäkköpalveluksen ja siirsi huomiomme taivaalliseen temppeliin. Temppelin esiripun repeäminen oli merkki siitä, että esikuvien aika oli päättynyt. Kertakaikkinen syntiuhri oli annettu. Esikuvat olivat saavuttaneet todellisuuden Kristuksessa. Eläinuhreja ei enää tarvita, ei myöskään pappeja suorittamaan pyhäkön rituaaleja. Nyt saamme tulla armoistuimen luo rohkeasti, kukin siltä paikalta, missä olemme. Jeesus, joka on ylimmäinen pappimme, ei ole tavoitettavissa vain kerran vuodessa, vaan vuorokauden jokaisena hetkenä, aina silloin kun häntä tarvitsemme. Tarvitsemme häntä joka hetki. Ilman häntä emme voi tehdä mitään.

Yksityistä seurakunnan jäsentä ja koko seurakuntaa kuvataan Jumalan temppelinä, jonka keskellä Herra käyskentelee. Meidän tulee olla elävinä kivinä Herran huoneessa. Paavali puhuu Jumalan kirkastamisesta ruumiissamme. Armon ja totuuden asuminen ja vaikuttaminen ruumiimme temppelissä on Jumalan kirkkautta, joka kirkastaa Jumalan ruumiissamme. Jumalan rakkaus on täynnä armoa ja totuutta. Kun sydämemme on täynnä Jumalan rakkautta, niin silloin Jumala tulee kirkastetuksi. Tästä syystä rakkaus on suurinta ja se täyttää lain.

Taivaalliseen pyhäkköön liittyvä uusi ajatus minulle oli se, että Uusi Pyhä Jerusalem on kokonaisuudessaan pyhäkkö, jossa Jeesus toimii ylimmäisenä pappina ja lunastetut ihmiset tulevat kerran olemaan siellä kuninkaallisena papistona. Ihmisillä tulee olemaan tärkeä ja suuri tehtävä Jumalan työtovereina taivaallisessa pyhäkössä, ja sieltä käsin koko maailmankaikkeudessa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö ystävät ole rikasta kulkea Herran seurassa ja saada muuttua hänen kaltaisudeksi hengessä ja totuudessa ja voittaa synti and pimeys and kuolema on meille luvattu ja siunaus joka päivä armon kanssa Jeesuksen veren voimassa sielutkin pelastuvat ja mutttuu ,kiitos ja siunausta,keijo södertälje

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Keijo, kommentistasi! Uskon rikkaudet voittavat maalliset rikkaudet! Siunausta elämääsi!