tiistai 3. lokakuuta 2017

Vieraan ikeen kantaminen on raskasta!"Älkää suostuko kantamaan vierasta iestä yhdessä niiden kanssa, jotka eivät usko. Mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valolla ja pimeydellä?" (2. Kor. 6:14.)

Tässä on tärkeä opetus niille, jotka suunnittelevat avioliittoa. Uskovan ja uskomattoman välinen liitto on hataralla pohjalla. Ristiriidat ja erimielisyydet hajottavat yhteyden, jos molemmat osapuolet säilyttävät oman kantansa. Seurustelevan nuoren parin kannattaa käydä avioliittoon valmistava kurssi ennen häitä. Seurakunnallamme on erittäin monipuolinen kurssimateriaali, jossa käydään läpi avioliitossa eteen tulevat kysymykset ja haasteet. Suosittelen tätä kurssia kaikille. Avioliittoa ei pidä solmia hetken mielijohteesta ja tunnehurmassa, koska sen on tarkoitus olla koko elämänmittainen yhteinen matka.

Vieras ies on raskas kantaa. Se tuo päiviin enemmän pilvisiä päiviä kuin auringonpaistetta. Vanhurskaus ja vääryys ja valo ja pimeys ovat vastakohtia, jotka eivät täydennä toisiaan, vaan repivät ja raastavat sydämet rikki ja haavoille. Tämän tietävät vain ne, jotka ovat sen elämässä kokeneet. Näiden vaikeiden kokemusten ollessa päällä, tulee varmaan monta kertaa mieleen, miksi en rukoillut Jumalan johdatusta enemmän, silloin, kun olin rakastunut ja tunteet saivat vallan ja menin naimisiin tai muutin yhteen liian hätäisesti.

On suuri virhe ajatella, että kyllä minä muutan toisen osapuolen samansuuntaiseksi ajatuksilta, asenteilta ja käytökseltä kuin minäkin. Ihminen ei voi muuttaa toista mieleisekseen. Aluksi se voi tuntua onnistuvan, mutta pitkällä tähtäimellä ei. Arki tulee vastaan nopeammin kuin luulemmekaan.

Vain Jumala tuntee meidät läpikotaisesti. Hän tietää etukäteen, ketkä ihmiset sopivat ja täydentävät toisiaan ja ketkä voivat yhdessä palvella Jumalaa, toisiaan ja lähimmäisiään rakastaen. Kun kyselemme näitä asioita rukouksessa Jumalalta, noudatamme hänen tahtoaan ja suostumme kulkemaan Herran viitoittamalla tiellä, niin voimme selviytyä haasteista Jumalan armon avulla ja tulla siunatuiksi ja olla siunauksena maailmassa.

Ei kommentteja: