keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Jeesuksen tunteminen ja sydämen tila ratkaisee kohtalomme!

"Hänen tulee kasvaa mutta minun vähetä." (Joh. 3:30.)

Näin Johannes Kastaja totesi, kun hän oli raivannut tien Jeesukselle ja Jeesus aloitti julkisen toimintansa. Johannes Kastajan työ oli suuri ja merkittävä. Jumala tarvitsi nöyrän ja luonteeltaan vahvan sanansaattajan valmistamaan tietä Jeesuksen ensimmäiselle tulolle. Samanlaisia miehiä ja naisia hän tarvitsee nytkin, kun valmistetaan tietä Jeesuksen toiselle tulolle. Jumalalla on maan päällä kansa, joka pitää valmistaa seisomaan lujasti Jumalan sanan kalliolla Herran suurena päivänä.

Johannes Kastaja katsoi Jeesukseen niin kiinteästi, että hän unohti oman itsensä. Meillä pitää olla myös läheinen suhde Jeesukseen, niin että voimme seistä hänen rinnallaan silloinkin, kun suuri osa ihmisistä luopuu hänestä.

Ensimmäiset opetuslapset olivat miehiä ja naisia, joista Jeesuksen luonne heijastui maailmaan. Heistä sanottiin, että nämä ovat olleet Jeesuksen seurassa. Jeesuksen seurassa ihminen muuttuu. Tämä sama, mikä tapahtui opetuslapsille, tapahtuu meillekin, kun olemme Jeesukseen yhteydessä sanan ja rukouksen kautta ja kun Pyhä Henki saa asua meissä ja toteuttaa tahtoaan meissä ja meidän kauttamme maailmassa.

Uskova elää kuin kahdessa maailmassa, taivaassa ja maan päällä. Rukous ja sana pitävät mielemme taivaassa ja työskentely pitää jalat maassa.

Maailma on vihollisen kenttä, jossa on vaarallista elää oman ymmärryksen varassa. Uskovien on nyt juurruttava lujasti Kristukseen. Valheet ja eksytyksen kavalat juonet ovat niin taitavasti suunniteltuja saatanan päämajassa, ettei meidän viisautemme pysty erottamaan totuutta valheesta. Tarvitsemme kaiken avun, jota meille annetaan taivaan päämajasta, taivaallisesta pyhäköstä.

Jeesuksen tulisi olla joka hetki mietiskelymme kohteena. Hänen tuntemisensa henkilökohtaisesti on suoja pahaa vastaan. Vain Jeesus voi meidät pelastaa, ei ihmiset, eivätkä mitkään kirkot. Uskontunnustuksemme voi olla miten juhlava tahansa, mutta sydän voi silti olla kaukana Jeesuksesta. Jeesuksen sisällinen tunteminen ja sydämen tila ratkaisee kohtalomme.

Ei kommentteja: