torstai 19. lokakuuta 2017

Elämänasenteet vaikuttavat kohtaloomme!

"Mitä hyötyä minulle inhimillisesti ajatellen on siitä, että olen taistellut Efesoksessa petoja vastaan? Jos kuolleita ei herätetä, niin syökäämme ja juokaamme, sillä huomenna me kuolemme." (1. Kor. 15:32.)

Monet ajattelevat, että onni saavutetaan maallisen menestyksen kautta. Sen tähden tämän menestyksen saavuttamiseksi nähdään paljon vaivaa. Olemme kuulleet sanonnan, ettei työllä rikastu. Koska tämä pitää usein paikkansa, niin turvaudutaan toisenlaisiin keinoihin rikkauksien haalimiseksi ja maallisen menestyksen saavuttamiseksi. Oikotie "onneen" käy laittomuuden kautta.

Jos ihminen keskittyy vain nykyhetkeen ja hänen ajatuksensa ja mielensä viipyvät maallisen onnen etsimisessä, niin huvituksista ja nautinnoista tulee päivän kohokohtia, joita tavoitellaan.

Tuhlaajapojan ja Eesaun elämäntyyleistä saamme havainnollisen esimerkin väärän vapauden etsimisen seurauksista. Tuhlaajapoika ja Eesau halusivat kulkea vapaina. He eivät halunneet elämäänsä mitään rajoituksia. Käskyt ja määräykset olivat heille kuin kahle, jotka he halusivat karistaa pois käsistään ja jaloistaan sitomasta heidän tekemisen- ja liikkumisvapauttaan. Molemmat rakastivat kemuja, juhlia ja hetkellisiä nautintoja.

Eesau myi esikoisoikeutensa nälkänsä tyydyttämiseksi. Tuhlaajapoika jätti isänsä kodin tyydyttääkseen omia halujaan. Tulevaisuus ei kiinnostanut heitä, kunhan vain heillä nyt oli hauskaa.

Totuus on kuitenkin se, että ihminen on vastuussa valinnoistaan ja niiden seurauksista. Elämänasenteet vaikuttavat kohtaloomme!

"Loppupäätös kaikesta, mitä on kuultu, on tämä: pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä. Niin tulee jokaisen ihmisen tehdä, sillä Jumala tuo kaikki teot tuomiolle. Tämä koskee kaikkea salassa olevaa, olkoon se hyvää tai pahaa." (Saarn. 12:13,14.)

Ei kommentteja: