sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Kristus on meille sekä pelastus että vanhurskaus!

"Mutta me tiedämme, että kaiken, minkä laki sanoo, se puhuu lain alaisille, että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä. Eihän yksikään ihminen tule hänen edessään vanhurskaaksi tekemällä lain vaatimia tekoja, sillä lain kautta tulee synnintunto. Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia. Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen kaikille, jotka uskovat. Ei tässä ole mitään erottelua, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla mutta saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Hänet Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä osoittaakseen vanhurskautensa, koska oli jumalallisessa kärsivällisyydessään jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit. Tämän Jumala teki osoittaakseen vanhurskautensa nykyajassa: hän on itse vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen. Missä siis on kerskaus? Se on suljettu pois. Minkä lain perusteella? Tekojenko lain? Ei, vaan uskon lain perusteella. Päädymme siis siihen, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta ilman lain vaatimia tekoja." (Room. 3:19-28.)

Uskon kautta vanhurskauttaminen on Roomalaiskirjeen ja koko Raamatun perusteema. Se on aito puhdas helmi, jonka arvo on korvaamaton. Jokainen ihminen pääsee osalliseksi tästä siunatusta lahjasta Jeesuksen ansioiden kautta, kun otamme sen uskossa vastaan. Tämä on todella hyvä uutinen synnin syyllisyydestä kärsivälle heikolle ihmiselle. Synnin sairauteemme ei ole mitään muuta lääkettä kuin Jeesuksen veri. Ihminen voi yrittää parannella sairautensa oireita, mutta tauti käy vain yhä pahemmaksi. Pisara Jeesuksen verta on ihmelääke, joka riittää parantamaan meidät terveiksi.

Jokainen päivä on uusi armon päivä ja me saamme, pukeutua Kristuksen vanhurskauden, puhtaaseen viittaan ja tulla hyväksytyksi Isän edessä vailla tahraa ja ryppyä. Golgatan ristin tähden Jeesuksella on oikeus julistaa häneen uskovat ja turvautuvat syntiset vanhurskaiksi.

Meille on kerrottu, miten synnittömästä Adamista tuli syntinen, mutta meille on myös kerrottu, miten syntisestä tulee vanhurskas. Tämä evankeliumin hyvä uutinen pitää kertoa koko maailmalle, ettei yksikään hukkuisi ja joutuisi kadotukseen!  Kristus on meille sekä pelastus että vanhurskaus!
"Vanhurskas on elävä uskosta"! (Room. 1:17.)

Ei kommentteja: