keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Tuomion hetkeä edeltävä herätyksen ja parannuksen aika!

"Nouse ja mene Niiniveen, siihen suureen kaupunkiin, ja saarnaa sitä vastaan, koska sen pahuus on noussut minun kasvojeni eteen." (Joon. 1:2.) --- "julista sille se sanoma, jonka minä sinulle puhun." (Joon. 3:2.)

Jumala oli päättänyt hävittää suuren, väkivaltaisen ja pahan Niiniven kaupungin, jossa oli yli 120.000 ihmistä ja paljon eläimiä. Ennen hävitystä Jumala päätti antaa Niiniven kaupungin asukkaille 40 päivän armonajan kääntyä Jumalan puoleen, tehdä parannuksen ja hylätä väkivallan ja pahan tekemisen.

Sanansaattajakseen Jumala valitsi Joonan, totuuden pojan, jonka nimi merkitsi kyyhkystä, viemään Herran sanan kaupungin asukkaille. Tehtävä ei ollut helppo. Näytti siltä, ettei Joonasta ollut lähtijäksi. Joona lähti päinvastaiseen suuntaan, mihin olisi pitänyt lähteä. Hänen piti nousta ja lähteä Niiniveen. Hän lähtikin Tarsiiseen paetakseen Jumalaa ja hänen antamaansa tehtävää. Joonan pakomatka johti hänet aina vain alaspäin ja alaspäin. Hän suorastaan vajosi vuorten perustuksiin asti. Suuret vastoinkäymiset myrskyineen saivat Joonan nöyrtymään ja hän pelastui kalan vatsasta kuivalle maalle. Hän oli nyt valmis nousemaan ja menemään Niiniveen julistamaan Herran sanan.

Joonan julistama sana otettiin vastaan: "Niiniven miehet uskoivat  Jumalaan, kuuluttivat paaston ja pukeutuivat säkkeihin, niin suuret kuin pienet." (Joon. 3:5.) Nöyrtyminen ja parannuksen teko olivat todellista kuninkaan hovia myöten.

"Kun Jumala näki heidän tekonsa, että he kääntyivät pois pahalta tieltään, Jumala katui sitä pahaa, minkä hän oli sanonut tekevänsä heille, eikä toteuttanut sitä." (Joon. 3:10.)

"Joona pahastui tästä kovin ja suuttui". (Joon. 4:1.) Hän sanoi olevansa vihainen kuolemaansa asti ja toivoi kuoleman tulevan pian. Nämä sanat paljastavat sen, että Herran sananjulistajienkin pitää kääntyä ja tehdä parannus omista synneistään.

"Pelätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut. Kumartakaa ja palvokaa häntä, joka on tehnyt taivaan  ja maan, meren ja vesien lähteet." ( Ilm. 14:7.)

Tämän sanoman pitäisi saada aikaan ihmisten nöyrtymisen, herätyksen ja parannuksen teon tämän sukupolven keskuudessa kaikkialla maailmassa.

Nyt on tuomion ja sen täytäntöönpanon hetkeä edeltävä herätyksen ja parannuksen aika!

Ei kommentteja: