maanantai 16. lokakuuta 2017

Jumalisuudesta ja tyytyväisyydestä!

"Jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa on suuri voitto." (1. Tim. 6:6.)

Jumalisuutta voidaan käyttää elämässä väärin. Ihminen voi esiintyä hyvin jumalisena ja etsiä näin ihmisten huomion itseään kohtaan, jotta hän saisi herätettyä luottamuksen itseään kohtaan. Kun he ovat saaneet tarpeeksi vaikutusvaltaa, he alkavat käydä käsiksi ihmisten rahoihin. Jos jumalisuutta pidetään keinona voiton saamiseen, se toiminta ei ole Jumalasta.

Kun jumalisuus ja tyytyväisyys ovat yhdessä, niin se on jo suuri voitto. Ei tarvitse etsiä ja haalia lisää voittoa. Taloudellisen voiton tavoittelu on tästä maailmasta, se on ahneutta, jolla ei ole loppua. Lopun ajan ihmisten yhtenä tuntomerkkinä mainitaan rahanahneus.

"Emmehän ole tuoneet maailmaan mitään, emme voi myöskään mitään täältä viedä." (1. Tim. 6:7.)

Ihminen syntyy maailmaan tyhjin käsin ja hän lähtee pois tyhjin käsin. Meille uskotaan elämämme aikana taloudenhoitajan tehtävä. Se, miten hoidamme meille uskottua tehtävää, tuo esille arvomme ja sydämemme ajatukset. Ajatus omistajuudesta ohjaa arvojamme oikeaan suuntaan. Kun ymmärrämme, että kaiken omistaja on Herra, niin emme kersku rikkauksistamme ja keskitä voimiamme niiden haalimiseen.

"Kun meillä on ruoka ja vaatteet, tyytykäämme niihin." (1. Tim. 6:8.)

Tässä on kaksi elämän perustarvetta. Kun meillä on nämä, niin voimme olla jo tyytyväisiä. Ruoka ja vaatteet eivät aina ole itsestäänselvyys. Monet kärsivät näiden puutteesta ja tarvitsevat niiden apua, joilla on mahdollisuus auttaa. Köyhät ovat aina keskuudessamme ja heistä pitää huolehtia.

"Ne taas, jotka tahtovat rikastua, lankeavat kiusaukseen, ansaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka syöksevät ihmiset turmioon ja kadotukseen." (1. Tim. 6:9.)

Nykyinen pelikiihko kertoo siitä, että ihmiset tahtovat rikastua äkkiä ja helpolla. Rahapelit ovat kuitenkin hyvin vaarallisia, ne voivat "syöstä meidät turmioon ja kadotukseen".

"Rahanhimo on kaiken pahan juuri. Rahaa tavoitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla." (1. Tim. 6:10.)

Totuuden kadottaminen on suurin onnettomuus, johon ihminen voi joutua. Kaikki ne asiat, jotka pyrkivät tekemään totuuden tyhjäksi ja murentamaan sen elämästämme, ovat vihollisen keinoja erottaa meidät Jumalasta. Uskosta luopuminen johtaa suureen tuskaan, vaikka ihminen saisikin elämänsä aikana lyhytaikaista nautintoa maailman huveista.

Paavali kehottaa Timoteusta tavoittelemaan "vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä ja sävyisyyttä." (1. Tim. 6:11.)

Nämä ovat hyviä asioita, joita kannattaa tavoitella. Tarttukaamme mekin kiinni iankaikkiseen elämään, johon meidät on kutsuttu Jeesuksessa Kristuksessa!

Ei kommentteja: