sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Hyvä uutinen pelastuksesta!

"Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen kaikille, jotka uskovat. Ei tässä ole mitään erottelua, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla, mutta saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa." (Room. 3:22-24.)

Kaikki ovat tehneet syntiä. Jokaisen ihmisen tila on syntymästä saakka sama. Olemme vailla Jumalan kirkkautta. Jeesus on täynnä Jumalan kirkkautta. Se tulee esille hänen luonteessaan. Hän on täynnä armoa ja totuutta. Ihmisten edessä ja omasta ja toisten mielestä voimme näyttää hyviltä, mutta Jumalan edessä seisomme saastaiset vaatteet yllä ilman Kristusta. Olemme synnin alaisia ja synti on turmellut meistä Jumalan kuvan.

Pyhä Henki "näyttää meille todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion" Jumalan sanan kautta. Kun näin tapahtuu, ihminen heittäytyy Jeesuksen jalkain juureen ja vetoaa hänen armoonsa sanoen: "Jumala ole minulle syntiselle armollinen!" (Luuk. 18:13.)

Tilanteemme ei ole toivoton, koska Jeesus on tullut luoksemme etsimään ja pelastamaan meidät synnistä ja sen rangaistuksesta kuolemasta.

"Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima pelastukseksi jokaiselle, joka uskoo, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. Siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niin kuin on kirjoitettu: "Vanhurskas on elävä uskosta."" (Room. 1:16,17.)

Jeesuksen syntyminen, kuoleminen ja ylösnouseminen ja takaisintuleminen on hyvä uutinen, jota meidän ei tarvitse hävetä. Voimme iloita siitä koko sydämestämme ja uskoa sen pelastavaan voimaan ja ottaa se vastaan ja saada Jumalan vanhurskauden puhtaat vaatteet ja pelastua kirkkauteen.

Ei kommentteja: