torstai 12. lokakuuta 2017

Kristuksen vanhurskaus vaikuttaa maailmassa suolan tavoin!

"Te olette maan suola. Mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei kelpaa enää mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi." (Matt. 5:13.)

"Sillä jokainen ihminen on tulella suolattava, ja jokainen uhri on suolalla suolattava." (Mark. 9:49.)

Suolalla on monia tärkeitä tehtäviä. Se säilyttää, puhdistaa, parantaa ja antaa makua. Jeesus sanoi opetuslapsilleen, että he ovat maan suola. Kaikkea sitä, mitä suola on ja mitä ja miten se vaikuttaa, kristittyjen tulisi olla maailmassa, hengellisesti. Kristittyjen pitää vastustaa pahaa omassa sydämessään ja sen leviämistä maailmassa, ettei maailma mene pilalle.

Ennen ristiä suoritetut jumalanpalvelusmenot olivat esikuvallisia. Uhrit kuvasivat Jumalan antamaa uhria Jeesusta Kristusta, joka uhrattiin ristillä meidän syntiemme sovitukseksi.

Suolan paneminen jokaiseen uhriin ja suitsutuksen uhraaminen kuvasivat Kristusta ja hänen vanhurskauttaan. Omavanhurskaus, joka ei ole vanhurskautta lainkaan on kuin makunsa menettänyt suola, joka "ei kelpaa enää mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi, ja ihmisten tallattavaksi". Jumalan sana on totuuden suolaa. Siinä annetaan meille Kristuksen vanhurskaus, kun otamme sanan vastaan, ja annamme sen vaikuttaa sen, mitä varten se on meille lähetetty.

Suolan pitää imeytyä aineeseen, ennen kuin sen vaikutukset tulevat esille. Sanan tulee sulautua meihin, jotta Kristuksen vanhurskaus tulee osaksemme.

"Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehotan siis teitä, veljet: Antakaa ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi." (Room. 12:1.) Kun annamme itsemme Herralle, "eläväksi uhriksi", niin Herra antaa meille pelastavaa suolaa eli oman vanhurskautensa. Kristuksen vanhurskaus tekee palveluksemme Jumalalle otolliseksi ja vaikuttaa maailmassa pelastavasti.
Kristuksen vanhurskaus vaikuttaa maailmassa suolan tavoin!

Ei kommentteja: