perjantai 27. lokakuuta 2017

Siunattu synnintunnustus!

"Hän kastoi heidät Jordanissa, kun he tunnustivat syntinsä" (Matt. 3:6.)

Johannes Kastajan luo tuli monia ihmisiä, jotka halusivat tulla kasteelle. Johannes halusi nähdä kääntymyksen hedelmän ennen kastetta. Synnintunnustus, katumus ja parannus ovat Pyhän Hengen työn hedelmä, joka pitää näkyä ennen kastetta. Ihminen ei tunnusta syntejään, jos synnintunto puuttuu. Lain kautta tulee synnintunto. Pyhä Henki näyttää todeksi synnin. Hän tekee sen Jumalan sanan kautta. Siunattu synnintunnustus on sellainen, jossa ihminen katuu sitä pahaa, mitä hän on tehnyt. Ei vain niitä synnin seurauksia, mistä hän joutuu kärsimään, vaan itse sitä pahaa, mitä on sydämessä. Farao ja Juudas Iskariot joutuivat pakon edessä tunnustamaan syntinsä, mutta he eivät katuneet sitä pahaa, jota he olivat tehneet. Kerran eräs palkkamurhaaja kysyi minulta, että saako kaikki synnit anteeksi? Puhuin hänelle Jeesuksen rististä, Jumalan rakkaudesta ja armosta syntisiä kohtaan. Kun puhuin hänelle synnintunnustuksesta, katumuksesta ja parannuksesta, hän sanoi heti, ettei hän kadu mitään. Hänellä ei sillä hetkellä ollut synnintuntoa, vaan hän pelkäsi syntiensä seurauksia, eikä sitä pahaa, mitä hän oli tehnyt. Hän pelkäsi koko ajan ja nukkuikin ase vieressä.

Synnit pitää pyytää anteeksi niiltä ihmisiltä, joita vastaan olemme rikkoneet ja Jumalalta, jota vastaan olemme rikkoneet.

"Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." (1. Joh. 1:9.)

"Tunnustakaa siis syntinne toisillenne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että parantuisitte. Vanhurskaan voimallinen rukous saa paljon aikaan." (Jaak. 5:16.)

Öljyllä voiteluun ja rukoukseen liittyy myös synnintunnustus.

"Uskon rukous parantaa sairaan, ja Herra nostaa hänet jalkeille, ja jos hän on tehnyt syntiä, se annetaan hänelle anteeksi." (Jaak. 5:15.)

Syntinsä anteeksi saanut ihminen uudistuu kokonaisvaltaisesti. Hänen sydämeensä tulee ihmeellinen rauha, Jeesuksen rauha! Tämän rauhan Jeesus haluaa antaa sinulle tänä päivänä! Se on siunatun synnyntunnustuksen hedelmä, lahja Jeesukselta!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvä☺

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Piia! Hyvä, kun kommentoit. Siitä näen, että olet lukenut blogiani. Siunausta sinulle ja perheellesi! Jatketaan ....