lauantai 27. huhtikuuta 2013

Luottamuksen siirtyminen itsestämme Vapahtajaamme pelastaa meidät!

"Sillä Herra, Herra ei tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoilleen profeetoille". (Amos 3:7.)

Raamatun profetiat ovat etukäteen kirjoitettua historiaa. Tämä vakuuttaa meille sen, että Jumala on historian Jumala. Maailmassamme ja meidän elämässämme ei tapahdu tänä päivänä, eikä tulevaisuudessa, mitään sellaista, joka yllättäisi Jumalan. Rukoillen kulkeva uskova saa aina luottaa siihen, että ilman Jumalan sallimusta ei tapahdu mitään, ei hyvää eikä pahaa. Tämä ajatus rohkaisee meitä luovuttamaan elämämme rukouksissamme Herran käteen.

"Niin on nyt meille profeetallinen sana entistäkin lujempi, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin niin kuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti syttyy teidän sydämissänne. Ennen kaikkea teidän tulee tietää, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä, sillä mitään profetiaa ei ole koskaan tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta." (2. Piet. 1:19.21.)

Tarvitsemme Raamatun luotettavaa sanaa pysyäksemme rohkealla ja luottavaisella mielellä. Kaikki ihmisestä lähtenyt on epävarmaa. Jos rakennamme elämämme sen varaan, niin tulemme katkerasti pettymään. Uskon ja toivon ankkurin kiinnittäminen sanan kallioon, auttaa meitä selviytymään elämän myrskyjen keskellä.

Pietari kehottaa meitä olemaan varuillamme joka hetki, ettei jumalattomien eksytys tempaisi meitä pois lujalta sanan pohjalta. Kun kasvamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa, niin usko vahvistuu ja luottamus omasta itsestämme siirtyy Vapahtajaamme. Luottamuksen siirtyminen itsestämme Vapahtajaamme pelastaa meidät!

Ei kommentteja: