tiistai 9. huhtikuuta 2013

Elämä voi jopa hymyillä!

Tapasin tänään Kuusamon liikuntahallilla Kuusamon kaupungin kasvatus- ja sivistystoimen kehittämispäällikkö Pauli Miettisen. Hän on selvittänyt nuorten liikunta- ja terveystapoja Lapin yliopistoon tekemässään lisensiaattitutkimuksessa. Tutkimuksen kohderyhminä ovat olleet Kuusamon lukion ja - ammattikoulun nuoret. Kalevan toimittaja Heli Väyrynen on haastatellut Pauli Miettistä ja tehnyt ko. aiheesta artikkelin sunnuntain 7.4.2013 Kalevaan. Sain tänään Pauli Miettiseltä tästä artikkelista kopion.

Pauli Miettinen tähdentää tavallisen arkiliikunnan tärkeyttä. Vanhempien esimerkki liikkumisesta on nuorille hyvin tärkeä asia. Jos isä on laiska liikkuja, niin se voi olla lapsillekin terveysriski, koska lapset ottavat mallia vanhempiensa käyttäytymisestä. Lasten ja nuorten pitäisi saada nauttia liikunnan ilosta. Liikuntaan pakottaminen tai liiallinen kilpailuhenki voi vieraannuttaa nuoret liikunnan parista. Retkeily luonnossa ja perheen yhteiset liikuntaleikit olisivat lapsille varmasti paras tapa aloittaa liikkuminen. Liikunnasta on paljon hyötyä. Kokonaisvaltainen terveys, raittius, sosiaaliset suhteet, reipas mieli jne. auttavat lapsia ja nuoria kehittymään sopivalla tavalla ja selviytymään elämän haasteista. Sopiva liikunta tukee kaikkia em. osa-alueita erittäin positiivisella tavalla.

Kun tähän lisätään vielä oikea ravinto ja luottamus Jumalan voimaan, niin elämä voi jopa hymyillä! (Paavon ajatus)

"Sattuma suosii valmistautunutta mieltä"! Kuulin tämän hienon ajatuksen Pauli Miettiseltä.

Voisikohan tuon "sattuman" -sanan kohdalle laittaa "johdatus"-sanan? Elämä on ihmeellistä johdatusta. Erityisesti silloin, kun aloitamme aamulla päivämme rukoillen Jumalan johdatusta, niin saamme kokea sitä kaikissa kokemuksissamme, mitä päivän aikana koemme.

Ei kommentteja: