tiistai 23. huhtikuuta 2013

78-vuotias Antti Kyhälä jaksaa tehdä vielä metsätöitä!

Kertoisitko vähän itsestäsi?
Olen Reino Antero Kyhälä, 78-vuotias kuusamolainen. Vaimoni kuoli 56-vuotiaana. Hän halvaantui neljä vuotta naimisiinmenomme jälkeen. Meillä on kaksi tytärtä, jotka ovat naimisissa Ruotsissa. Minulla on kuusi lastenlasta. Olen työskennellyt metalli- ja puutyöläisenä ja viljellyt maata. Työnteko on ollut minulle aina tärkeää ja mieluista. Meillä oli lehmiä, mulleja, lampaita ja hevosia. Olen lopettanut maanviljelyksen noin kolme vuotta sitten. Tällä hetkellä minulla ei ole mitään eläimiä. Terveyteni on edelleen melko hyvä, vaikka minulle on kulumien tähden jouduttu laittamaan toiseen polveen ja -lonkaan tekonivelet. Jaksan vielä tehdä metsätöitäkin.

Mitä asioita sinä arvostat elämässä?
Arvostan uskontoa, maataloutta, metsätöitä ja hyviä ihmissuhteita. Tulin uskoon seuroissa 1980. Olen kiinnostunut Raamatun tutkisteluista. Tutustuin Ari Hyyppään vuonna 2001. Hän oli jakamassa raamattuopiston kortteja. Ari tuli auttamaan heinätöissä Pikku-Vekun kanssa. Hän antoi minulle hengellistä kirjallisuutta. Arin ystävällisyys ja kohteliaisuus tekivät minuun suuren vaikutuksen, samoin hänen auttamishalunsa. Kävin muutamia raamattukursseja Arin johdolla. Suuri Taistelu -kirja oli avartava lukukokemus. Monet uskonnolliset kysymykset selvisivät kirjan kautta. Opin tuntemaan Jumalan tahtoa paremmin ja halusin seurata Jeesusta kaikessa, minkä tiesin oikeaksi. Minut kastettiin kaksi vuotta sitten ja liityin Kuusamon adventtiseurakuntaan. Olen osallistunut jumalanpalveluksiin sapattisin ja tuntenut tilaisuudet vahvistaviksi ja rohkaiseviksi hetkiksi.

Raittius on tärkeä asia kaikille, mutta aivan erityisesti nuorille. Rehellinen ja  moraalinen elämä antaa ryhtiä, jota elämässä tarvitaan kaikissa tilanteissa.

Hyvää alkavaa kesää kaikille blogin lukijoille!

Tv. Antti Kyhälä, Kuusamo

2 kommenttia:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Uskon että koko seurakunta iloitsee Antista. Koko taivas on läsnä, kun saamme osoittaa toinen toisillemme kunnioitusta, arvokkuutta, sekä vieraanvaraisuutta. Rakkaus loistaa usein Antin sydämmestä, kun hän saa olla Kristusta. Myös Lähetyskertomukset ovat rikastuttaneet Antin sydäntä Sapatti Jumalanpalveluksissa. Jumala tahtoo meidän olevan onnellisia ja elävän rauhassa. Jeesus sanoi: " Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa." Saakoon Lähetystyö ehtyä täällä koillismaalla että kadonneet lampaat löytäisivät laitumen ? Virvoittavaa kevättä jokaiseen sydämmeen.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Ari, kommentistasi! Siinä oli hyviä ja tärkeitä ajatuksia!

Kirjoitusvirheet voivat harmittaa sekä kirjoittajaa että lukijaa. (Lukijaa kirjoittajan puolesta).

Korjaan kirjoituksestasi pari kohtaa, ettei kenellekään jää väärää käsitystä asiasta.

Puuttuva sana: ... Kristusta "lähellä".
Väärä sana: ... "ehtyä" (oikea sana: "edistyä".

Harmillisia nuo virheet, joita ei pysty korjaamaan muuten, kuin poistamalla kommentin kokonaan ja kirjoittamalla kommentin uudelleen. Se on kovin työlästä. Onneksi lukija pystyy mielessään arvioimaan kirjoittajan tarkoituksen ja korjaamaan virheet ajatuksissaan.