perjantai 19. huhtikuuta 2013

Jeesus ei ole poliittinen Messias!

"Minä sanon teille, että niin idästä kuin lännestä tulee monia, jotka taivasten valtakunnassa käyvät aterialle yhdessä Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin kanssa." (Matt. 8:11.)

Jeesuksen syntymän aikaan idästä tulleet tietäjät edustivat idän kansoja, jotka tulevat aterioimaan taivasten valtakunnassa. Iankaikkinen evankeliumi on Jumalan lahja koko maailmalle. Jumalan Karitsa on kantanut koko maailman synnin. Jeesuksen kuoleman aikaan, silloin kun hän ratsasti aasilla Jerusalemiin, muutamat kreikkalaiset halusivat nähdä Jeesuksen. Kreikkalaiset edustivat lännen kansoja, jotka ottavat Jeesuksen vastaan ja uskovat häneen ja pelastuvat iankaikkiseen elämään.

"Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä." (1. Kor. 12:13.)

Kaikki maailman kansat ovat Jumalalle yhtä rakkaita. Jumala ei vihaa mitään kansakuntaa. Hän rakastaa koko maailmaa iankaikkisella rakkaudella. Meidän ei pitäisi korottaa mitään kansakuntaa toisten kansakuntien yläpuolelle, eikä halveksia toisia ja yrittää hallita muita diktaattorimaisesti. Kaikilla tasoilla tapahtuva toisten tuomitseminen ei rakenna rauhaa. Toisten parempana pitämistä ei pitäisi toteuttaa vain yksilötasolla, vaan myös kansakuntien kesken. Jos kaikki kansakunnat pitäisivät toisia kansakuntia parempana kuin omaansa ja arvostaisivat toinen toistaan, niin ei olisi vihamielisyyttä, riistoa väärää kilpailuhenkeä eikä sotia. Jos kansakunnat kilpailisivat toinen toistensa kunnioittamisessa, niin Jeesuksen henki yhdistäisi tämän maailman ja poistaisi ristiriidat.

Tuleeko näin ihanteellista aikaa koskaan olemaan maailmassa? Toteutuvatko em. ajatukset ehkä 1000-vuoden valtakunnassa, jonka tulemisesta kuulee puhuttavan? Olen kirjoittanut aikaisemmin, että 1000-vuoden valtakuntaa ei tule sellaisena kuin monet sen luulevat tulevan. Ikuinen rauhan valtakunta toteutuu vasta uudessa maassa. Kristus ei astunut tämän maailman valtaistuimelle ensimmäisen tulemisensa aikana eikä hän tule astumaan tämän maailman valtaistuimelle toisen tulemuksenkaan yhteydessä. Tämä tulee olemaan monille suuri pettymys, niin kuin se oli pettymys myös Jeesuksen ensimmäisen tulemisen aikana. Jeesus ei ole poliittinen Messias! Tämän maailman ruhtinasta kiinnostaa hallintavalta. Hän saa olosuhteet ja profetioiden toteutumiset näyttämään siltä, että maailmaan voidaan perustaa rauhan valtakunta, jos hän pääsee hallitsemaan sitä omiensa kanssa. Tästä syystä hän tulee tekeytymään Kristukseksi ja koska hänen kannattajansa vaikuttavat olevan hyvin "jeesuskeskeisiä", niin monet ajattelevat, että nyt on tullut uusi aikakausi, rauhan aikakausi.

"Juuri, kun ihmiset sanovat: "Kaikki on hyvin, ei mitään hätää", tuho kohtaa heidät äkkiarvaamatta niin kuin synnytyspoltot raskaana olevan naisen, eivätkä he pääse pakoon." (1. Tess. 5:3 UKR.)

"Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niin kuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon." (1. Tess. 5:3 VKR.)


Ei kommentteja: