Aamulla on hyvä pyytää elämälle Jumalan johdatusta ja illalla kiittää saadusta avusta, johdatuksesta ja siunauksesta. Vaikka Raamatussa on monia kohtia, joissa rukoilija huutaa Herran puoleen, se ei merkitse sitä, että meidän pitää käyttää voimakasta ääntä rukoillessamme Jumalaa. Jumalalla on hyvä kuulo. Hän kuulee kuiskauksenkin ja jopa ajatukset ja huokaukset jotka nousevat sydämeltämme. Voimakasääninen rukous ei ole hiljaista rukousta tehokkaampi. Elia sai kokea Siinainvuorella, että Jumalan voima ja kirkkaus ilmestyivät hänelle hiljaisessa tuulen hyminässä. On totta, että samalla vuorella Mooses ja kansa saivat kokea Jumalan voiman ja pyhyyden toisella tavalla kuin Elia.
"Siinainvuori oli kauttaaltaan savun peitossa, koska Herra laskeutui vuorelle tulessa. Vuori savusi kuin tulinen uuni ja vavahteli ankarasti. Torven ääni kasvoi kasvamistaan, Mooses puhui, ja Jumala vastasi hänelle jylisten. (2. Moos. 19:18-19.) Tämä kohtaaminen liittyi lain antamiseen Siinain vuorella. Jumalan kunnioitus hänen läsnäolossaan luo ympärillemme pyhän ilmapiirin, jossa rakkaus, ilo, rauha sekä armo ja totuus tapaavat toisensa.
Lähestyessämme Jumalaa rukouksessa, meidän tulisi muistaa, että Jumala on pyhä ja paljon meitä korkeammalla. Jumalan käskeminen, komentaminen ja manipulointi ei ole mielestäni sopivaa käyttäytymistä Herran kasvojen edessä. Nöyryyttä ja hiljaisuutta Jumala rakastaa. Hengellisissä tilaisuuksissa esiintyvää äänekästä "melua ja meteliä" olen aina vierastanut. "Hengen nostattaminen lauluilla ja puheilla saattaa johtaa tilaisuuden ilmapiirin hengelliselle manipuloinnille otolliseksi. Tällöin tunnekokemukset saavat yliotteen sanasta. Kokemukset ja yliluonnolliset merkit tulevat helposti tärkeämmälle paikalle kuin Jumalan tahdon etsiminen sanan kautta. Jos pyydämme ääneen Jumalaa antamaan meille merkin jonkun mieltämme askarruttavan asian johdosta, niin paholainen kuulee sen ja voi antaa merkin ja tuo merkki voi harhauttaa meidät pois Herran viitoittamalta tieltä.
"Iloitkoot kaikki, jotka sinuun turvaavat, loppumaton olkoon heidän riemunsa! Sinä suojelet niitä, jotka rakastavat sinua, sinä olet heidän ilonsa lähde. Sinä, Herra, annat siunauksesi vanhurskaalle, sinun hyvyytesi suojaa häntä kuin kilpi." (Ps. 5:12-13.)
tiistai 15. marraskuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Kiitos, Paavo hyvästä ja selventävästä kommentistasi. Jumalaa tulee pelätä ja kunnioittaa, Hän on Pyhä. Pelkääminen ei ole tietenkään pelossa elämistä vaan Jumalan tahdon tekemistä ja kokosydämistä antautumista Jumalalle.
Fariseukset pyysivät Jeesukselta merkkiä, mutta Jeesus sanoi ettei anna heille muuta kuin Joonaan merkin.
Jeesus paransi sairaita, herätti kuolleita ja teki koko ajan hyvää, ei kuitenkaan sen takia, että joku halusi merkkiä hänen jumaluudestaan, vaan koska Jeesus sääli ihmisiä, tahtoi auttaa ja se oli taivaallisen Isän tahto. Nöyrät ihmiset näkivät näissä Jeesuksen teoissa Jumalan, mutta fariseukset eivät.
Raija
Kiitos, Raija, kommentistasi!
Epäuskoinen sukupolvi ja epäuskoinen ihminen pyytävät merkkiä. Jumalan sanassa on kaikki merkit mitä tarvitsemme, uskoaksemme Kristukseen ja saadaksemme tietää hänen tahtonsa. Herran etsiminen on tärkeämpi asia kuin jonkin merkin etsiminen. Jos etsimme merkkiä, niin voi käydä niin, että vihollinen antaa tuon merkin ja merkin saaminen johtaa meidät harhaan. Jeesus sanoo, että merkit seuraavat niitä, jotka uskovat häneen. Niitä ei tarvitse erikseen pyytää. Herra antaa merkit vahvistaakseen oman työnsä. Meidän ei tule todistella työtämme ja osoitaa näin, että toimimme Pyhän Hengen voimassa. Jos joku haluaa näyttää jonkin merkin siinä tarkoituksessa, että hän haluaa vahvistaa tällä tavoin työnsä olevan Jumalasta, niin se on varmin merkki siitä, että hän ei toimi Pyhän Hengen johtamana.
Raamatussa meille on annettu varoitus, että lopun aikana paholainen ja hänen eksyttämänsä julistajat tekevät suuria ihmeitä, jotka tekevät hämmästyttävän vaikutuksen kuulijoihin ja eksyttävät näin jopa valitutkin. Yliluonnolliset asiat eivät ole aina merkki Jumalan toiminnasta. Meidän on tärkeä tutkia henget, että ovatko ne Jumalasta vai paholaisesta.
Lähetä kommentti