keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Leiviskät 1.

"Kaikki ihmiset ovat Herran omaisuutta, olkoot he sitten uskovaisia tai uskomattomia. Kaikkia kutsutaan palvelemaan häntä, ja siitä, miten he suhtautuvat tähän kehotukseen, joutuvat kaikki vastaamaan suuren tuomion päivänä". (E.W. KV s. 238.)
"Vertauksen leiviskät eivät kuvaa ainoastaan Hengen erikoisia lahjoja. Ne käsittävät kaikki lahjat ja kyvyt, perityt niin kuin hankitutkin, sekä luonnolliset että hengelliset. Kaikki on käytettävä Kristuksen palvelemiseen. Tullessamme hänen opetuslapsikseen luovutamme hänelle kaiken, mitä olemme ja omistamme. Nämä lahjat hän palauttaa meille puhdistettuina ja jalostettuina käytettäväksi hänen kunniakseen ja lähimmäisillemme siunaukseksi". (KV s. 239.)

Meillä ei ole tänä päivänä aikaa lukea hyviä kirjoja, vaan meidän on keskityttävä parhaimpiin. Raamattu on kaikkein paras kirja, jota saamme lukea päivittäin. E.G. Whiten kirja: "Kristuksen vertaukset", josta lainaan muutamia minua itseäni vahvasti puhuttelevia kohtia, on myös erittäin hyvä, se on lahja Jumalalta, meidän ajallemme. Tässä kirjassa mainitaan, että saamiimme leivisköihin kuuluvat myös seuraavat asiat: henkiset kyvyt, puhekyky, vaikutus, aika, terveys, voima, raha, ystävyyden osoitukset jne. Nämä kaikki kyvyt lisääntyvät, kun niitä käytetään Jumalan kunniaksi ja lähimmäisille siunaukseksi.

Ei kommentteja: