lauantai 5. marraskuuta 2011

Ranen haudasta tuli GEO-kätköpaikka!

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/koordinaattihaku.html?y=7316792&x=608564&srsName=EPSG%3A3067&e=406643&n=7195132&scale=8000000&tool=siirra&styles=normal&lang=fi=

Yllä olevasta linkistä löydät Ranen hautapaikan. Voit myös kirjoittaa googlesta löytyvään retkikarttahakuun seuraavat koordinaatit: 7316792 (pohjoinen koordinaatti) 608564 (itäinen koordinaatti). Kirjoita googleen sana: karttapaikka ja sitten etsi kohta, jossa etsitään kohdetta koordinaateilla. Anna em. koordinaatit ja löydät etsimäsi kohteen. Voit kertoa kommentissa, jos onnistuit tai et onnistunut löytämään Ranea.

Pidimme tänään Ranen hautajaiset. Veimme yksinäiselle metsä-vesihaudalle punaisen postilaatikon, johon laitoin Ranen muistokirjan ja - leluja. Muistokirjassa on Ranen valokuvia pennusta alkaen ja kaikki blogiltani kopioidut Ranea koskevat kirjoitukset. Siellä on sinunkin kirjoituksesi, jos olet kommentoinut Ranea koskevia juttuja. Kirja toimii myös metsässä liikkuvien vieraskirjana, johon kaikki voivat jättää ajatuksensa ja luontohavaintonsa, muiden iloksi. Moottorikelkkailijat voivat myös pysähtyä Ranen hautapaikalle, koska se on moottorikelkkareitin varrella ja löytyy helposti. Koordinaattien perusteella löydät hautapaikan hyvin, joten voit käydä etsimässä GEO-kätköpaikan ja harjoitella GPS-laitettasi ja sen toimivuutta. Nyt Rane ei pääse katoamaan, koska satelliititkin antavat merkin Ranen lepopaikasta.

Ranen hautajaisteksti oli: Ps. 36:7. Tähän lupaukseen vetosin kuultuani Ranen katoamisesta torstaina 12.5.2011. "Vanhurskautesi on vuoria korkeampi ja oikeutesi kuin syvyyksien syvyys. Ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra." (Ps. 36:7.) Tässä Herra lupaa auttaa ihmistä sekä eläintä. Pyysin Herraa auttamaan Ranea pääsemään kotiin, jos Rane on vaikeassa tilanteessa. Jumala salli kuitenkin Ranen kuolla. Tähän on Jumalalla jokin syy, jota en vielä tiedä. Kyselen sitä Herralta!

Ranen hautajaisissa, vainajien päivänä 5.11.2011, olivat mukana seuraavat henkilöt ja Ranen koirakaverit:
Paavo ja Terho Hautala, Heikki Määttä ja Pasi Pajuniva sekä koirat: "leskeksi" jäänyt Pörri-"rouva" ja Tosca-poikakoira. Pasi kantoi, metsässä ja suolla, olkapäillään raskaimman kuorman, parruun kiinnitetyn postilaatikon. Terhon kainalossa oli kirves, Heikillä rautakanki ja minulla muut tilpehöörit. Terho ja Heikki ehtivät vesihaudalle ensimmäisinä ja minä ja Pasi vähän eksyneinä myöhemmin. Meille piti antaa vihellys- ja huutomerkkejä, että osasimme suunnistaa oikein. Onneksi ehdimme perille valoisaan aikaan, muuten olisimme eksyneet ja kentis pudonneet kuoppaan, kuten Ranekin.

Sytytin kynttilälyhdyn ja se jäi palamaan sysimustaan Kuusamon korpeen.

Postilaatikon nimilaattaan on kaiverrettu Ranen nimi, syntymä- (16.11.2003) ja kuolinpäivä (10.5.2011). Hautapaikan osoite on Ranenpolku 1, Pöyliö, Kuusamo. Nämäkin tiedot on kaiverrettu samaan laattaan. Jos haluat lähettää tähän postilaatikkoon koirapostia, niin se menee perille Kuukkelintie 3 osoitteen kautta, josta löytyy innokas koirapostiasiamies, nimeltään Paavo.

Kun saavuimme metsäretkeltä Kuohuahoon, niin pimeys oli laskeutunut Purnusuon ylle. Lähdimme kotiin. Näin matkalla Kuusamon kaksi hautausmaata, jotka kylpivät tänä iltana valossa, kynttilälyhtyjen loistaessa pimeässä yössä. Hautausmaat näyttivät tänään tosi kauniilta. Ajatukseni viipyivät pitkään yksinäisen ja hiljaisen korpihaudan tunnelmassa. Sielläkin paloi kynttilälyhty, joka heitti pehmeän valon, "lähteen" tyynelle pinnalle, jonka alla lepäsi rakas Rane-ystävämme. Ranen hauta on siitä erikoinen, että se on avoin. Sitä ei voi peittää. Se on kuin lähde erämaassa. Kun näin tämän paikan ensimmäisen kerran, niin se teki minuun suuren vaikutuksen. Aivankuin tämä paikka olisi tehty Ranea varten.

Pasin kanssa poikkesimme vielä kirkolla, katsomassa miten rukousvartio sujuu? Siellä oli kaikki ok. Jani oli rukousvuorossa ja löysimme hänet polviltaan rukouskammiosta. Kun keitimme teet ja napostelimme kaurakeksejä, niin totesimme Pasin kanssa, että vietämme nyt Ranen muistotilaisuutta. Pasi sanoi, että hänen olisi pitänyt hankkia pieni "Ranekakku" tähän hetkeen. Tällainen ajatus ei sentään tullut mieleeni, vaikka mielikuvitukseni vilkas onkin!

7 kommenttia:

Paavo Hautala kirjoitti...

Veimme 27.11.2011 Ranen postilaatikkoon geokätköilijöitä varten nimilistan ja koirakortteja, joita kätkön löytävät voivat lähettää lapsille. Kiinnitin myös kynttilälyhdyt postilaatikon tolppaan. Lyhtyjä on nyt kaksi. Ne ovat Terhon ja Sinin häärekvisiitan perua. Sellaiset sydänaiheiset nätit lyhdyt, joissa kynttilät palavat hyvin, eivätkä sammu helpolla, koska niissä on hyvät suojalasit.

Löysimme paikan Terhon GPS-laitteen avulla. Ilman sitä olisimme harhailleet paljon enemmän. Paluumatkalla kadotimme jälkemme, koska metsään oli ilmestynyt hirvimiesten jälkiä ja ne sekottivat omat jälkemme. Löysin onneksi tutun paikan, jossa oli metsään tuotu asuntovaunu, hirvimiesten kopiksi. Tästä kohdasta osasin suunnistaa pidemmän reitin kautta Kuohuahoon. Ulkona oli jo säkkipimeää. Minulla ja kaverillani oli molemmilla otsalamput, kuin kaivosmiehillä ikään. Soitin Heikille ja Heikki tuli hakemaan meidät metsätieltä ja matkamme lyheni näin n. 4-5 km. Reissumme oli jännittävän hupaisa ja erikoinen adventtiajan kokemus. Jeesus tuli maailmaan sen pimeimmällä hetkellä tuoden valon ja kirkkauden sydämiimme.

Anonyymi kirjoitti...

Löysin antamasi linkin kautta Ranen hautapaikan. Kunnioitin Ranen muistoa minuutin pituisella hiljaisuudella ja hyräilin sen jälkeen "Nallekarhu sairastaa". Se tuli ensimmäisenä mieleen. Kunpa joskus koittaisi päivä, jolloin voisin viedä lyhtyyn kynttilän tuomaan valoa hänen haudalleen sinne Kuusamon korpeen. Vaikka en ole koskaan tavannut Ranea, silti oli huojentava tieto, että hän on nyt saanut lopullisen lepopaikan.
Siunauksin Tuula Porista

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Tuula, myötätuntoisesta ja osaaottavasta viestistä. Olet aivan kuin pitänyt Ranelle hautajaiset. Sitten kun tulet vieraaksemme Kuusamoon, niin viemme sinut Ranen haudalle. Hyvää kesää sinulle ja Katri-Ulrikalle!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, niin mielelläni kävisin Ranen haudalla. Olen kuntoni vuoksi ollut koneelta pois pitkiä aikoja, nyt taas innostuin lukemaan kuulumisia blogiltasi. Vuosi meni hoidoissani. Tyttö muutti helmikuun aikana takaisin kotiin, on puuhaa niin paljon kuin jaksaa tehdä. Isäni haudalla kävimme hänen syntymäpäivänään 26.6. Yövyimme Hämeenlinnassa, näin matkan teko oli kevyempää. Kiitos terveisistä, kerron Katri-Ulrikalle. Heiii.... heiii... vilkuttelee Tuula

Paavo Hautala kirjoitti...

Sinulla oli tosi pitkä sairasloma, mutta onneksi olet parantunut ja jaksat ajatella elämää eteenpäin. Anne huutelee olohuoneesta Tuulalle terveisiä ja on kiinnostunut kuulemaan, mitä olet blogille kirjoittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Anne :)
Tuula

Paavo Hautala kirjoitti...

Ranen haudalla, jossa on geokätköpaikka, on käynyt 12.11.2023 mennessä 38 kävijää. Hyviä viestejä löytyy netistä geokätköharrastajien kirjoittamia. Kiitos niistä!