sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Kajaanissa 17.-20.11.2011

Lähdimme Annen kanssa Kajaaniin torstaina 17.11.11 klo 17.00 ja palasimme Kuusamoon sunnuntaina 20.11. klo 21.30. Matka meni hyvin. Kajaanissa ei ollut vielä lunta. Kuusamossa maa on jo valkoinen. Luvassa on kuitenkin lämpenevää, joten lumi saattaa sulaa jälleen kerran.
Irma oli hyvässä kunnossa ja Arvonkin vointi oli parantunut huomattavasti. Hän on kuitenkin edelleen sairaalassa. Annen kummitädin, Katrin, luona vietimme Katrin mimipäivää. Katrin nimipäivä on kylläkin vasta perjantaina 25.11. Lauloimme ensimmäiset joululaulut.

Sapattina 19.11. klo 10.00 minulla oli jumalanpalveluksen palveluvuoro. Tutkimme Galattalaiskirjettä ja pidin saarnan Kristuksen vanhurskaudesta. Tämä aihe tuli sydämelleni kolmen viikon rukousvartion aikana. Se liittyi rukousvastaukseeni tältä ajalta. Kun "istutin" kirkkomme alakertaan rukouspuutarhan ja siivosin tässä tilassa olevan seurakuntamme lainakirjaston, niin rukoilin: "Herra, jos tässä kirjahyllyssä on joku tärkeä kirja, jollekin rukoilijalle, niin anna hänen silmiensä osua siihen ja anna hänen kiinnostua kirjan sanomasta, niin paljon että hän lukee tuon kirjan läpi." Tämä em. ajatus toteutui. Eräs mies istahti rukouspuutarhan lukutuoliin ja hänen silmänsä osuivat kirjaan: "Kristus meidän vanhurskautemme - tutkielma uskosta vanhurskautumisesta Raamatun ja profetian hengen kirjoitusten pohjalla", Arthur G. Daniells. Markku todisti löydöstään suurella innolla ja innosti perjantaina 11.11.11. klo 18.00 kirkkoomme, eri seurakunnista (60), saapuneita kuulijoita lukemaan tämän kirjan. Hän sanoi, että tässä kirjassa on tärkeä sanoma ja se on esitetty hyvin selvästi ja kirkkaasti. Innostuin Markun vetoomukseta ja kokemuksesta niin paljon, että kaivoin kirjan esille kirjahyllystäni ja otin sen mukaan Kajaaniin. Sain luettua kirjan läpi perjantaina 18.11. tasan klo 24.00 mennessä. Luin kirjan rukouksen hengessä hyvin huolella, alleviivaten ja miettien lukemaani. Olipa ravisuttava lukukokemus minullekin. Kirjaan tuli paljon alleviivauksia ja marginaaliin huutomerkkejä. Aihe oli tuttu, mutta erityisesti nyt sen sanoma herätti syvällisiä uusia ajatuksia. Sytyttävä, tärkeä ja ajankohtainen kirja ihan jokaiselle, mutta erityisesti uskoville ja niille, jotka julistavat sanaa. Suosittelen, että etsisit kirjan käsiisi ja lukisit sen mahdollisimman pian. Halusin heti ottaa aiheen esille ja kiinnittää kirkossa olevien huomion Raamatun kaikkein tärkeimpään sanomaan, Kristukseen ja hänen vanhurskauteensa ja siihen, miten saamme sen omaksemme Kristukselta uskon kautta. "Kuinka on mahdollista laiminlyödä tämän lahjan vastaanottaminen, lahjan, joka on suurin kaikista! "Ainoastaan ne, jotka ovat verhoutuneet Hänen vanhurskautensa vaippaan, voivat kestää Hänen läsnäolonsa kirkkauden, kun Hän saapuu voimassaan ja kunniassaan." s. 94.

Kun olet lukenut em. kirjan, niin voisitko kommentoida sitä tämän kirjoituksen kohdalla?

1 kommentti:

Paavo Hautala kirjoitti...

Tutustuin Kajaanissa ilomantsilaiseen Huhun kylästä kotoisin olevaan rajamieheen, Urho Nissiseen, joka voitti vuonna 1950 Sveisissä pidetyn soitilaiden 15 km:n ampumahiihdon maailmanmestaruuden. Urho harrasti myös maraton-juoksua. Hän voitti usein mm. Kaivopuiston kisat. Urho Nissinen muutti 50-luvulla Kajaaniin perheensä kanssa. Nissisen perheeseen kuului vanhempien lisäksi viisi poikaa ja yksi tytär. Tytär ja hänen veljensä ovat muuttaneet Ranskaan. He asuvat nytkin Pariisissa.
Urho Nissinen sanoi toimineensa sodan aikana kaukopartiomiehenä. Hän totesi, että nopeista jaloista oli kaukopartiotehtävissä hyötyä, koska hän pääsi pahoista tilanteista juosten karkuun. Terveiset, Nissisen suvulle, Kuusamosta! Urhoon oli mukava tutustua, vaimoni isän, Arvo Nevalaisen, sairaalakäynnin yhteydessä. Hyvää joulua 2011!