torstai 18. helmikuuta 2010

Puolustaja taivaassa ja maan päällä!

Jos ei Herra, niin kuka sitten?
Ellei Herra puolustaisi omiaan, niin vihollinen nujertaisi Herraa pelkäävät kokonaan. Psalmi 124 kuvaa suurta taistelua, jonka keskellä Jumalan kansa on niin kauan kuin Vapahtaja saapuu.
Jumalan lapsilla on jatkuva vaara joutua pahojen ihmisten hammasten raadeltaviksi.

Elävältä nieleminen, hukuttaminen ja pyydystäminen mainitaan psalmissa 124 vihollisen keinoina hävittää Jumalan lapset maailmasta.

Näin äskettäin ohjelman, jossa nuori mies oli pienestä pitäen harjoitellut käärmeiden nielemistä. Ohjelmassa näytettiin, kun hän nieli myrkyllisiä käärmeitä elävältä vatsaansa. Ultralla voitiin todeta elävän käärmeen kiemurtelu hänen vatsassaan. Myrkkykäärme puraisi miestä vatsassa, mutta se ei näyttänyt haittaavan miestä lainkaan. Jonkin ajan kuluttua mies oksensi käärmeen pois vatsastaan ja käärme oli edelleen elävä.
Käärmeet nielevät uhrinsa vatsaansa elävältä. Paholainen on käärme, joka pyydystää sieluja ja yrittää niellä heidät kitaansa. Ellei Herra varjelisi meitä kaiken aikaa, joutuisimme käärmeen nielemiksi.

Tekstissä mainitaan kuohuvat ja virtaavat vedet, jotka vyöryvät Jumalan lapsia kohtaan, yrittäen hukuttaa heidät. Tällaista hukuttavaa virtaa käytetään kielikuvana Ilmestyskirjassa Jumalan kansan vainon kuvauksessa.

"Ja käärme syöksi kidastansa vaimon jälkeen vettä niinkuin virran, saattaakseen hänet virran vietäväksi. Mutta maa auttoi vaimoa: maa avasi suunsa ja nieli virran, jonka lohikäärme oli syössyt kidastansa. Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiänsä vastaan, jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus." (Ilm. 12:15-17.)

Tätä vertauskuvallista tekstiä ei ymmärrä ilman "avaimia".
* Käärme, lohikäärme tarkoittaa paholaista.
* Vaimo (siveellisesti puhdas nainen) tarkoittaa Jumalan seurakuntaa. Vaimon jälkeläiset tarkoittaa 1260 vuoden vainonkauden jälkeen syntynyttä seurakuntaa, joka pitää Jumalan käskyt ja jolla on Jeesuksen todistus eli profetian Henki.
* Portto nainen (siveetön, langennut nainen) kuvaa Babyloniaa eli sekoitusta.
* Babylon on sekoittanut totuuden ja valheen keskenään ja se vainoaa Jumalan kansaa.
* Jumalan käskyt, Jeesuksen usko ja Jeesuksen todistus ovat totuutta rakastavien sydämen asioita. Nämä asiat yhdistävät Jumalaa kokosydämisesti palvelevat Herran omat yhteen. Näitä ihmisiä paholainen erityisellä tavalla vihaa ja vainoaa. Hukuttava virta on vainon virta, joka pyrkii hukuttamaan vaimon eli Jumalan seurakunnan maan päältä.

Pimeän keski-ajan, Jumalan seurakuntaa vainoava valta, yritti tapaa vaimon kokonaan, mutta "maa auttoi vaimoa". Tämä maa oli Amerikan Yhdysvallat. Uskonnonvapaus on tärkeä ihmisoikeus, joka meillä kaikilla tulisi olla. Tämä tärkeä asia otettiin huomioon, kun Amerikan Yhdysvallat perustettiin. Juuri tämä asia auttoi vaimoa selviytymään lohikäärmeen kidasta syöksyvältä hukuttavalta virralta. Toivottavasti tämä asia pidettäisiin voimassa kaikissa maailman maissa ajan loppuun saakka. Ennustuksien mukaan näin ei kuitenkaan tule käymään. Vainot ovat todellisuutta tänäkin päivänä. Tulevina päivinä vainon tulet tulevat syttymään entistä rajumpina. Jeesuksen seuraajat joutuvat vainottaviksi. Vapahtaja sanoi tämän seuraajilleen. On rohkaisevaa tietää, että Herra puolustaa omiaan. Jos Herra ei meitä puolustaisi, meillä ei olisi toivoa pelastumisesta. Meillä on kuitenkin väkevä puolustaja, ja sen tähden meidän ei tarvitse pelätä mitään pahaa! Olkaamme siis tuvallisella mielellä! Meillä on Puolustaja Isän luona! Meillä on Puolustaja myös maan päällä! Pyhä Henki on toinen Puolustaja ja Hän on meidän luonamme joka hetki!

4 kommenttia:

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Jumalan siunausta.
Niin on oleva ja tuleva ,että kaikki jotka rakastavat ja tekevät totuuden joutuvat vihattavaksi.Rakas Vapahtajamme sanoi että kaikki joutuvat vihattavaksi Hänen tähtensä!Ja maailman ruhtinas sekä haureuden henki vihaavat Jumalan pyhiä ja jokaista jolla on rakkaus totuuteen.Totuus ja totuudessa elävät uskovat ovat kuin myrkkyä sielunviholliselle kuin punainen vaate joka saa hänet raivon valtaan.Olen itse saanut maistaa konkreettisesti tätä paholaisen raivoa ja vihaa totuutta vastaan. Paholainen on yrittänyt eliminoida minut jo monta kertaa,siinä kuitenkaan onnistumatta,koska kiitos Jeesuksen Ja Isän meidän totisten lasten ympärillä on Jumalan sotaväki.(enkelit)olen senkin kokenut konkreettisesti. Siksi en tunne pelkoa taistella eturintamassa.Meillä on niin suuri puollustaja että voimme turvallisin mielin käydä hengellistä sotaa pahuutta vastaan Jesuksen rinnalla totuudessa.Onkin tarkeää pyytää aina Jeesuksen koko sota asu yllemme ja pysyä kirjaimillesisti totuudessa Jeesuksen veren(hengen) suojissa.
Emme kuitenkaan välty vainoilta kun aika on ja elämme totuudessa ja pidämme Jumalan käskyt,mutta senhän me tiedämme ja osaamme olla valmiina myös tähän??!!Ja yhtä tärkeää on valmistautua vainoihin rukouksin,koska muuten emme kestä.Kaikki uskovat koetellaan ja sulatetaan lopunaikaa varten ja joka vahvana pysyy loppuun asti se pelastuu......Rakkaudella Helena

Anonyymi kirjoitti...

Jumalallinen Rakkaus voittaa kaiken ja avartaa kaikki sielun voimat. 1kor.13:13 jes57:18-19
jes. 58:6-14 jes 60:20 jes . 61:1-3
rakkaudessaan ja sääliväisyydessään hän heidät lunasti heidät,nosti heitä kantoi heitä kaikkina muisainia päivinä :jes 63:9
korostaa Kristuksen Rakkautta ja huolen pitoa.
palattuaan taivaaseen Kristus ei jättänyt omiaan orvoiksi .hän varusti meidät kaikilla mahdollisilla avulla taistelussa pahaa vastaan .pyhänhengen tehtävänä on olla jatkuvana puolustajajamme siihen asti kunnes Kristus tulee takaisin(joh14:16 matteus .28:20)
enkelisen tehtävä on on myös osallistua hänen pelastavaan työhönsä hepr.1:14
Jumalan kansaa siunaten : Ari Hyyppä.

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

ei eksy taivaan lintukaan kun etsii omaa pariaan.
herkän hymyn ,kun mä kasvoistasi näin.
nyt on tieni viitoittava kaipauksiin .
vain kaipaus seuranain . jäit luokseni rakkain .
rakastaa voin vain kuin ihminen.

Jumala pitää taivaanlinnuistakin huolen ,niin miksei hän pitäisi myös , niistä huolen joita hän rakastaa .

rakkaus on kuin lahja jumalan . joka ravitsee sieluamme monin verroin mitä osaamme edes pyytää . rukouksessame .
rakkaudella :Ari Hyyppä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Nyt tarvitaan lisää työmiehiä!
"Tiet ovat huonossa kunnossa, muuri on haljennut, autiot rauniopaikat pitää elvyttää, viinitarhassa on paljon työtä"

"--- sinun nimesi on oleva: "halkeamain umpeenmuuraaja" ja teitten korjaaja maan asuttamiseksi."
"--- heidän nimensä on oleva "vanhurskauden tammet", "Herran istutus", hänen kirkkautensa ilmoitukseksi. Ja he rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, kohottavat ennalleen esi-isien autiot paikat; ja he uudistavat rauniokaupungit, jotka ovat olleet autiot polvesta polveen."

Nämä ajatukset löytyvät Arin antamista Raamatun kohdista.
Herra on istuttanut teidät viinitarhaansa. Saatte kasvaa ja vahvistua Herran hyvässä hoidossa.
Herra tarvitsee erilaisia työmiehiä. Jeesus sanoo, että työmiehiä on vähän. Hän kehottaa rukoilemaan lisää työmiehiä. Nyt on tullut sadonkorjuun aika. Sadonkorjaajia tarvitaan Herran elopellolle. Hän on löytänyt Helenan ja Arin todistajikseen. Iloitsen teistä hyvin paljon! Sydämissänne on aarre, koska olette löytäneet Jeesuksen!

"Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä. Me olemme kaikin tavoin ahdingossa, mutta emme umpikujassa, neuvottomat, mutta emme toivottomat, vainotut, mutta emme tuhotut." (2. Kor. 4:7-9.)

Huomenna, jos Herra suo, tapaamme Rovaniemellä!
Rukousterveisin!