keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Turvallista matkaa sinulle!

"Mistä saisin avun?"

Psalmissa 121 esitetään tämä kysymys. Monilla on sama kysymys mielessä heti aamulla, kun he heräävät uuteen päivään. Onko tämä sinun kysymyksesi tällä hetkellä? Tarvitsetko apua? Uskon, että vastaat mielessäsi, että kyllä minä tarvitsen apua. Kaikki ihmiset tarvitsevat apua, enemmän tai vähemmän. Millaista apua sinä tarvitset? Tarvitsetko ajallista apua vai hengellistä apua, vai molempia?

Psalmista on avun tarpeessa ja hän miettii ja kyselee mistä hän saisi avun? Missä psalmista tätä kysymystä pohtii? Psalmi 121 on matkalaulu. Onko hän kenties matkalla jossakin? Kulkeeko hän "vaarallisilla vesillä"? Sanonta "vaarallisilla vesillä" kulkeminen voi tarkoittaa monia asioita. Ihminen voi kulkea maalla, maan alla, merellä, ilmassa tai pysyä vaikkapa paikoillaan ja hän voi "kulkea vaarallisilla vesillä". Kaikki synnin polut ovat hengenvaarallisia. Ajatukset harhailevat usein väärillä teillä. Raamattu kehottaa suuntaamaan ajatukset alati Herraan. Psalmista katselee ympärilleen ja näkee kauniin jylhän vuoristoisen maiseman. Hänen katseensa on kohotettuna juuri oikeaan suuntaan. Sinne meidänkin tulee katseemme suunnata, ylöspäin. Vaikuttaa siltä, että hän saa nopean rukousvastauksen, kun hän toteaa välittömästi kysymyksensä jälkeen:

"Minä saan avun Herralta, joka on luonut taivaan ja maan."

Luoja on ratkaisu! Häneltä ihminen saa avun. Luoja auttaa kaikissa asioissa. Maallisissa, fyysisissä, henkisissä, sosiaalisissa ja hengellisissä asioissa. Ei ole olemassa mitään osa-aluetta meidän elämässämme, jossa Herra ei voisi meitä auttaa.
Herra on väsymätön vartija. Hän valvoo elämäämme yötä päivää. Jokainen vuorokauden aika on vaarallista aikaa. Vihollinen tekee hyökkäyksiään jatkuvasti. Hän käy ympärillämme kuin kiljuva jalopeura, etsien kenet voisi niellä.

"Herra varjelee sinut kaikelta pahalta, hän suojelee koko elämäsi. Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina."

Kuinka turvallista onkaan lähteä tähän päivään Herran varjeluksen lupaus sydämessä! Tämä lupaus on sinua varten. Se on annettu ylhäältä, Luojalta, joka sinua rakastaa!
Tartu uskossa tähän lupaukseen ja omista se itsellesi ja läheisillesi! Saamme tänäänkin kätkeä elämämme Hänen siipiensä suojaan ja elää turvassa!
Turvallista matkaa sinulle!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos. Tämä ps.121 on yksi minun lempipsalmeja. Olen opetellut sen ulkoa. siunausta t.Päivi

Paavo Hautala kirjoitti...

Rohkaisuksi Päiville!
Kiitos kommentistasi! Kommenttisi on hyvä esimerkki siitä, että muutamalla sanalla voi välittää tärkeän ja rohkaisevan sanoman.
Hyvän psalmin olet opetellut ulkoa. Sana antaa sinulle rohkaisua ja Pyhällä Hengellä on "työkaluna" sana, jota Hän käyttää lohduttaakseen sinua elämän matkalla ja muistuttaakseen sinua Jumalan varjeluksesta teilläsi.

Helteellä ihminen etsii varjoa, joka suojaa kuumalta paahteelta. "Herra on suojaava varjosi sinun oikealla puolellasi. Ei polta sinua aurinko päivällä, eikä kuu yöllä." Voiko kuu polttaa yöllä? Kyllä voi! Yksinäiset kuutamoyöt voivat "polttaa" sydäntä, jos lähellä ei ole ketään ihmistä, jonka kanssa voi jakaa luonnon kauniit hetket. Yksinäisyyden tuska polttaa usein juuri yöllä. Adistukset eivät polta sielua päivällä eikä yöllä, koska Herra on suojaava varjo joka hetki. Kun Hän on aina meitä lähellä, niin emme ole yksin kipujemme kanssa.
Siunausta Päivi sinulle ja läheisillesi!