torstai 11. helmikuuta 2010

Jeesus rakastaa yhteyttä!

"Ilo valtasi minut, kun kuulin sanan: Me lähdemme Herran huoneeseen!" (Ps. 122:1.)
Herran huoneeseen meneminen on iloinen asia. Se on yhteinen etuoikeutemme.
Kun joku pyytää sinua jumalanpalvelukseen, tuletko siitä iloiseksi ja lähdetkö mukaan oikein mielelläsi?

Olen huomannut, että suomalaiset ovat monella tavalla sulkeutuneita ja sisäänpäin kääntyneitä ihmisiä, jotka haluavat elää omissa oloissaan, kenenkään häiritsemättä. Jumalasta puhuminen tuntuu olevan yksityisasia ja siitä ei paljon puhuta. Jumalanpalvelukseenkin mennään usein yksin ja istutaan mahdollisimman kaukana toisista ihmisistä. Vilkuillaan alta kulmien, että "kukakohan" tuokin oikein on? Lämpimän kontaktin luominen toisiin ihmisiin on vaikeaa.

Kun muutin Kuusamoon 1990, minulla oli tapana kätellä ihmisiä, kun he tulivat kirkkoon ja toivottaa heidät lämpimästi tervetulleiksi jumalanpalvelukseen. Kyllä tämä tapa on minulla edelleenkin, vaikka sainkin melko tyrmäävän kokemuksen. Ei nimittäin kulunut kauan, kun eräs henkilö sanoi, että hän ei pidä siitä, että häntä tervehditään kädestä. Vuonna 1990 ei ollut sikainfluenssaan sairastumisen riskiä. Nyt, kun tämä riski on olemassa, ihmiset eivät mielellään kättele toisiaan. Meidän on mietittävä, mikä olisi ystävällinen ja lämmin tapa tervehtiä toisiamme. Riittääkö hymy ja ystävälliset sanat? Osallistuin muutamia kertoja ulkomaalaisen kouluttajan seminaareihin. Ilmeisesti kouluttajaa häiritsi suomalaisten jäykkyys ja synkkämielisyys, koska hän laittoi kaikki seminaarilaiset pitkään riviin ja opetti heitä halaamaan toinen toisiaan. Hän teki tämän useamman kerran, mutta myöhemmin se lopetettiin, koska siitä ei tullut mitään. Emme oppineet halaamaan toisiamme luonnollisella tavalla. Tämä ei tietenkään päde kaikkien kohdalla. Suomalaisissakin on poikkeuksia. Suomessa on erilaisia heimoja ja tästä johtuen käyttäytyminen on erilaista. Toisille välittömyys ja avoimuus on luontainen ominaisuus. Luonteemme ja temperamenttimme vaikuttavat ilmapiiriin, jonka luomme. Tämä ilmapiiri vaikuttaa siihen, miten meihin suhtaudutaan. Käyttäytymisemme on kuitenkin myös tahdon asia. Kun ihminen valitsee ja päättää tehdä oikein, Jumala antaa hänelle voiman ja rakkauden toteuttaa hyviä ja oikeita asioita lähimmäisillemme.

Ihmisten välinen kanssakäyminen tulisi olla avointa ja läheistä, varsinkin uskovaisten keskuudessa. Yhteisö, jossa ilot, surut, voitot ja tappiot jaetaan, ja ne eletään yhdessä, on kasvava yhteisö. Toistemme kanssa yhdessä työskenteleminen ja touhuaminen, on kaikille mieluista puuhaa ja se rakentaa yhteyttä. Kun seuraa urheilua, niin huomaa, että joukkuelajit saavat urheilijat iloisiksi. He selviävät tappioistakin paremmin yhdessä. On mukava tehdä asioita yhdessä, urheilussakin. Yksinään kilpailevat ovat usein tiukkailmeisiä. He harjoittelevatkin usein yksin, erillään muista. He tuntevat itsensä varmaan hyvin yksinäisiksi.

Psalmissa 122 tulee esille "me" -henki.
Hyvä ystävä on sellainen, joka kehottaa meitä hyvään. Kun ystäväsi pyytää sinua jumalanpalvelukseen, hän on todella hyvä ystävä. Ota kutsusta vaari ja mene hänen kanssaan sanan kuuloon. Emmekö haluaisi olla hyviä ystäviä toisillemme ja pyytää heitä jumalanpalvelukseen. Ystävänpäivä on tulossa. Vietetään se toistemme ja Herran yhdistävän rakkauden lämmössä.

"Ole tervehditty, Jerusalem! Olkoon rauha sinulla ja ystävilläsi. Vallitkoon rauha muureillasi ja hyvinvointi linnoissasi. Veljieni ja ystävieni tähden toivotan sinulle rauhaa. Herran Jumalamme, huoneen tähden rukoilen sinulle menestystä."

Herralla on paljon kansaa. Tämä kansa on hajallaan ja erillään toisistaan. Herran heimot kulkevat omia teitään kaukana siitä yhteydestä, jota Jeesus rukoili viimeisenä rukouksenaan. Uskon, että Jeesus saa pian omille rukouksilleen vastauksen, kun Hänen Henkensä ja rakkautensa yhdistävät meidät toinen toisiimme. Kollektiivinen yhteys alkaa solutasolla. Kun sielut siellä täällä liittyvät yhteen, tähän yhteyteen liittyy muitakin ja näin "rinki" laajenee. Meressä on paljon aaltoja, mutta aallot muodostavat yhden suuren ja yhtenäisen meren. Saakoon uskovien joukko olla kuin "armon meri", joka sulkee syliinsä kaikki Jumalan armon saaneet Herran omat.
Valtaako sinut suuri ilo, kun kuulet sanan: "Me lähdemme Herran huoneeseen!"
Mennään tapaamaan ystäväämme Jeesusta ja kiitetään Häntä, joka on meidän kaikkien paras ystävämme. Ystävänpäivä on Jeesuksen päivä! Jeesus rakastaa yhteyttä!

9 kommenttia:

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Niin nyt on aika uskovien puhdistautua ja pyhittäytyä ottamaan Herransa vastaan on aika tarkistaa onko öljyä lampussa ja astioissa?! Nyt on hajottajan aika väistyä kun Herra kokoaa oman laumansa joka on ollut hajallaan ja joka hoippuu sinne tänne eksytysten tuulissa.On aika koota ja eheyttää Kristuksen ruumis ja puhdistaa veren kierto kaikista tukoksista ja hyytymistä.Aika puhdistaa ja pyhittää seurakunta joka on Kristuksen ruumis ja pyhä henki joka verenä virtaa ruumiissa ilmam esteitä. On vain yksi Herra Yksi usko yksi kaste ....Kun ruumis on valmis ja verenkierto esteetön on Jeesuksen takaisin tulo aivan oven edessä,Kun Hän tulee noutamaan omaa henkeään jonka Hän jätti tänne ja ne uskovat jotka Hän on pyhittänyt ja puhdistanut saavat seurata Pyhää henkeä yläilmoihin Herraa vastaan pasunan soidessa.On kaksi naista jauhamassa..toinen korjataan talteen toinen jätetään.... Nyt on HyväPaimen etsimässä omiaan ja omat lampaat kuulevat Hänen äänensä. Rakkauden köysillä Hän meitä vetää luokseen.

Anonyymi kirjoitti...

Olet kyllä ihan oikeassa siinä, että suomalaiset ovat yhteisöllisyystaidoissa maailmantilastoissa heikoimmasta päästä.

Jokainen ihminen, suomalainenkin, voi paremmin, kun on läheisiä ihmissuhteita. Kun Jeesuksen opetuslapset Mestarin omien sanojen mukaan tunnistaa keskinäisestä rakkaudesta, pitää yhteisöllisyystaitojen olla agendan käskipäässä.

Siihen Herran armo meitä kutsuu.

Kai A

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Helenalle ja Kaille hyvistä kommenteista. Olette kirjoittaneet kommenttinne lähes samalla hetkellä. Ette varmaankaan nähneet toistenne kirjoituksia, kun kirjoititte.

Helenan ajatus Pyhästä Hengestä ja Hänen "hakemisestaan" taivaaseen, on mielenkiintoinen asia.

Jeesus antoi lupauksen Pyhästä Hengestä:
"Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni. Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti. Tämä puolustaja on Totuuden Henki. Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä. "En minä jätä teitä orvoiksi, vaan tulen luoksenne." (Joh. 14:15-18.)

Isä antoi Jeesukselle luvan tulla maailmaan pelastamaan meidät. Isä antaa myös Pyhälle Hengelle luvan tulla asumaan uskovien sydämeen. Pyhä Henki ei tee etätyötä kaukaa taivaasta käsin, niin kuin ei Jeesuskaan tehnyt. Jeesus ja Pyhä Henki tekevät pelastavaa työtään paikan päällä, meidän ihmisten luona. Henkilökohtainen työ on kaikkein tehokkainta. Jeesus ja Pyhä Henki haluavat luoda meidän kanssamme henkilökohtaisen suhteen, joka on läheinen rakkaussuhde. Meilläkin pitäisi olla lähimmäistemme kanssa tämä sama rakkaus. Tästä rakkaudesta tunnetaan Jeesuksen seuraajat. Haluaisitko sinä elää sellaisessa yhteisössä, jossa tämä rakkaus elää ja toimii? Oletko löytänyt tämän yhteisön?

Kun Pyhän Hengen kautta vuodatettu rakkaus yhdistää Jumalan lapset Hengessä ja totuudessa rakastavaksi yhteisöksi, Jeesus tunnustaa heidät omikseen ja noutaa heidät taivaaseen. Näin maan päällä elävä Jumalan perheväki liitetään taivaalliseen perheeseen. Sitten kaikki ovat täydellisesti yhtä.

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Rakkaus Tulikaste jolla Jeesus on meidät lopunajalla kastava taistelua varten lasketaan puhtaaseen astiaan jonka Jeesuksen sovinto veri on täydellisesti puhdistanut.Täydellinen Rakkaus on turva tuomionpäivänä.Ei uutta viiniä voi laskea vanhaan leiliin molemmathan menevät pilalle,Jumalan Rakkaus on niin pyhä ja puhdas että sitä ei voi antaa puhdistamattomaan astiaan Se rakkaus jolla me nyt saamme rakastaa on Kristuksen rakkaus joka vie meitä Isän luo täydelliseen rakkauteen JUMALAN TUNTEMISEEN!!!!
Autuaita ovat puhdas sydämmiset sillä he saavat nähdä Jumalan.! Siunauksin Helena

Paavo Hautala kirjoitti...

Psalmi 51 antaa meille toivoa ja valoa. Ihmisen on mahdollista päästä synnin pimeydestä Jumalan armon kautta valoon ja kirkkauteen. Kristuksen täydellinen vanhurskaus luetaan niiden hyväksi, jotka ottavat sen uskon kautta vastaan Jeesukselta. Jeesuksen vastaanottaneet saavat tämän lahjan armosta. Luovuttamalla elämämme joka päivä Jeesukselle, haluamme luovuttaa Hänelle myös syntimme. Jeesuksen veri puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Ilman Jeesusta emme voi tehdä mitään hyvää. Kaikki hyvä mitä meissä tai meidän kauttamme tapahtuu on Jeesuksen ansiota. Hän vaikuttaa meissä tahtomisen ja tekemisen.

Jumala käytti profeetta Natania, palvelijanaan, avaamaan Daavidin synnin sokaisemat silmät. Synnintunto herää Jumalan lain kautta. Mitä lähemmäksi ihminen tulee Jumalaa, sen syntisemmäksi hän tuntee itsensä, koska Jumalan pyhyyden läsnäolossa syntisyytemme paljastuu. Mitä kauempana ihminen elää Jumalasta, sitä parempana hän pitää itseään, koska pimeydessä ihminen ei näe itsessään mitään vikaa eikä virhettä. Kiitos Herralle Hänen sanastaan ja Hengestään, jotka valaisevat mielemme ja ymmärryksemme näkemään oman hengellisen tilamme ja saavat meidät kaipaamaan Kristusta Jeesusta elämäämme yhä enemmän ja enemmän.
On ilo lukea, Helena, sinun kirjoituksiasi, koska näen kuinka sinun sielusi janoaa elävää Jumalaa!

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Niin siunaava tervehdys taas kaikille.Olen sydämmestäni niin onnellinen kun olen vihdoinkin löytänyt oikeita veljiä joiden hengellisyys kulkee samalla tasolla omani kanssa. Kyllä sieluni on todellakin kiinnitetty ikuisin rakkauden köysin Herrani ja Isäni yhteyteen se on elämäni päästä lähemmäksi sitä syliä joka kerran oli jätettävä aikojen alussa kun Jumala karkoitti pois yhteydestään!Kiitos Jeesuksen Rakkauden työstä golgatalla meillä on mahdollisuus takaisin kotiin Isän sydämmelle.Niin todellakin mitä lähemmäksi Isän sydäntä pääsemme sitä syntisemmäksi tunnen itseni ja samalla kun totuuden ja rakkauden valo paljastaa minussa olevan pimeyden sen salatuimmankin tunnen iloa ja suurta luottamusta Herrani verenvoimaan joka puhdistaa meidät KAIKISTA synneistä.Monesti olenkin huolissani että en itse tyytyväisenä vain tuudittaudu väärään puhtauden luuloon,mutta uskon kuitenkin 100 prosenttisesti että Jeesuksen veri puhdistaa ja Hengellään meidät uudesti synnyttää alue kerrallaan täydelliseen puhtauteen ja täydellisyyteen niinkuin Hän(Isä )täydellinen on.Rukoilenkin joka päivä Että Herra paljasta minun syntini että osaisin rukoilla vapautusta ja pyhitystä. Sanoin Arillekkin että jos jotakin nuhdeltavaa ja oikaisemista havaitset otan sen ilomielin vastaan,koska en tahdo jäädä osattomaksi Isän kurituksestakaan,koska se on meille pelastukseksi.Sitä kun on itselleen sokea tai mielellään ei nää omia huonoja asioita,siksi on niin ihana kun minulla on ollut rakas Äiti joka aina silloin tällöin ja puolin ja toisin heilautaa "Hengen risua"ojennukseksi.Ja nyt sitten rakas puolisoni jonka kanssa saan käydä tätä loppumatkaa kaidallatiellä joka käy päivä päivältä kapeammaksi ja niinkuin Jeesus sanoi lopussa on vastassa portti joka on ahdas ja siitä portista TAHTOISIN, TAHTOISIN,TAHTOISIN päästä sisälle ikuiseenelämään Isän yhteyteen syömään elämänpuusta yhdessä puolisoni kanssa niinkuin alussa oli!!!!!!!!! Rukoilevin ajatuksin Helena.

Paavo Hautala kirjoitti...

Nimesi on tuttu, koska minulla on saman niminen sisko. Helena on kaunis nimi. Lausuttuna nimi helähtää iloisesti.

Helena on kreikkalainen nimi ja nimen merkitys on: sytyttävä, polttava ORT Helene - soihtu. KV Kreikk. loistava. Helena on kansainvälinen nimi.

Jumalan lapsena saat olla kirkas soihtu, joka loistaa valoa pimeään maailmaan. Palavilla ja sytyttävillä kirjoituksillasi sytytät myös muita!

ari hyyppä kirjoitti...

rakkaus yhteyden kautta Jeeseukseen .
luo hyväksymisen tunteen ihmisen sekä Jeesuksen välille.Jeesuksen lupaus olisi tämän päivän ihmisille,"tulkaa minun luokseni , rauhan minä annan teille " en minä anna niinkuin maailma antaa ,älköön teidän sydämenne olko levoton ,uskokaa minuun ja minun isääni ,joka on lähettänyt minut ,Jeesus kutsuu tänäkin päivänä onnellisenpaan elämään sekä tasapainoiseen elämään , hänen yhteyteensä , kun tulet Jeesuksen luokse ,saat kokea Rakastavan läsnäolon Jeesuksen seurassa .
tahdotko sinä ottaa vastaan Rakastavan lämmön ja lempeän rakkauden ?että saisit kokea ainutlaatuista sylin lämpöä ,aivan kuin Vapahtaja kietoisi sinut hänen syliänsä vasten.
matteus 6:37 , joh 11:28,29
sydämmeni janoaa ainiaan päästä Jeesuksen yhteyteen ikään kuin hyväksytyksi olemisen tunteen kautta. usko on joka saa aikaan hyväksymisen .
olen taivaltanut tietä elämäntielläni , hyväksytyksitulemisen kaipauksissani kaihoten katselen Jeesukseen lempeällä katseellani.
usein tunnen oloni hyljätyksi olemisen tunteen .
odottaen Jeesuksen jo noutamaan omiansa hänen kirkkauteensa .
koti ikävä on usein kyynelissäni ,kuin taivas ikävä.
nyt saan iloita ylistäen herraani ,kun hän johdatti totuuden sekä rofetian hengen kautta minulle puoliosn ,jota olen etsinyt melkein koko ikäni . Helena on minulle kuin taivaasta lahjoitettu enkeli , joka siipiensä suojaan saan herkinmätkin kyyneleeni vuodattaa, kuin laskisin ne Jeesuksen jalkoin juureen .
rakkaudella ari Hyyppä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Herra on aloittanut ihmeellisen eheyttämisen prosessin teidän sydämissänne. Saatte eheytyä ja rakentua yhdessä turvallisessa ja rakastavassa, toistenne ja Jumalan läheisyydessä. Jeesus on aloittanut hyvän työnsä ja Hän vie aloittamansa työn hyvään päätökseen. Ensi sapattina 20.2. klo 16.00 on Rovaniemellä suuri juhla, kun saan tavata teidät. Kutsukaa myös omaisenne kirkkoon tuona hetkenä. Haluan tavata ja onnitella myös heitä!