tiistai 2. helmikuuta 2010

Laiminlyödyt ihmisryhmät

Jumala rakastaa kaikkia kansoja maan päällä. Evankeliumia pitää julistaa kaikille maille, - kansoille, - heimoille, - sukukunnille ja kaikille kielille. Pelastettujen joukko on suuri ja laaja.
Juutalaiset saivat evankeliumin ensimmäisenä ja näyttää siltä, että he tulevat saamaan sen myös viimeisenä. Lopun aika on evankelioimistyön viimeinen vaihe. Jeesus mainitsee lopun ajan merkkien yhteydessä evakelioimistyön etenemisen kaikkien kansojen ulottuville yhtenä tärkeimmistä merkeistä hänen takaisintulostaan noutamaan omansa taivaaseen. Evankelioimisessa meidän tulisi tänä aikana kiinnittää paljon huomiota laiminlyötyihin ihmisryhmiin. Olen miettinyt, että ovatko juutalaiset tällainen ihmisryhmä? Ovatko saamelaiset laiminlyöty ihmisryhmä meidän maassamme?

Uskon, että juutalaisten keskuudesta nousee vielä apostoli Paavalin kaltaisia voimakkaita julistajia, jotka tulevat korottamaan Kristusta samalla tavalla kuin Paavalikin teki. Olen miettinyt, että onko Jumala varannut tälle maailmalle, Jeesuksen Kristuksen puoleen kääntyneiden juutalaisten kautta, todistajia, jotka tuovat esille, Raamatun sanan kautta, Jeesuksen uskon ja Jumalan käskyjen muuttumattomuuden?

Tämä oli se toinen rukousaiheeni tänä aamuna, johon viittasin edellisessä kirjoituksessani. Rukoilin erityisesti kaikkien juutalaisten puolesta. Olisi mielenkiintoista tietää, että onko Kuusamossa ketään juutalaista? Rukoilin, että Herra lähettäisi jonakin sapattina kirkkoomme edes yhden juutalaisen, joka rakastaisi Jeesusta ja palvelisi häntä hengessä ja totuudessa.

2 kommenttia:

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

yhdymme koko sydämmisesti rukoukseesi juutalaisten puolesta sekä Jumalan johdatukseen .Juutalais veljen kohtaamisessa.Samassa hengessä ja totuudessa. Ari ja Helena

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Ari ja Helena, upeista hääkuvista, jotka sain tänään sähköpostiini. Olette sopuisan näköinen pari. Jumala on johdattanut ihmeellisellä tavalla teidät yhteen. Olette toisillenne rukousvastaus. Herra on kuullut monet rukoukset. Kaikkea hyvää teille. Nähdään pian!