maanantai 1. helmikuuta 2010

Elätkö antamisen huumassa?

Alkuseurakunta eli antamisen huumassa ja työ meni vauhdilla eteenpäin. Seurakunnan jäsenten epäitsekäs mielenlaatu saa seurakunnan hyväntekeväisyystyön menestymään. Kristillinen anteliaisuus ja seurakunnan hengellinen tila kulkevat aivan kuin käsi kädessä. Kun ihmiset suorittavat yhteen - ja vähennyslaskua, laskiessaan tulojaan ja menojaan, Jumala käyttää isoja kertoimia niiden hyväksi, jotka ovat uskollisia taloudenhoitajia, ja jotka asettavat Jumalan työn tarpeet ensimmäiselle sijalle. Anteliaat ihmiset eivät ole köyhiä. On ihmeellistä, että anteliailla on aina mistä antaa. "Toinen on antelias ja saa yhä lisää, toinen säästää yli kohtuuden ja vain köyhtyy." (San. 11:24.) Sekä luonnollisessa että hengellisessä maailmassa antamisen laki on elämän laki. Virtaava vesi on raikasta ja sen varsilla elämä kukoistaa. Pois viskatut siemenet tuottavat uusia siemeniä. Elämänsä luovuttaneet jyvät tuottavat uusia jyviä. "Antakaa, niin teille annetaan" --- Hyvä mitta, sullottu, puhdistettu ja kukkurainen, annetaan teidän helmaanne". (Luuk. 6:38.) Köyhienkin pitää saada kokea antamisen siunaus. Leskivaimon ropo otettiin esikuvaksi antamisen suuruudesta, koska siihen liittyi suuri uhraus ja antamisen jalo vaikutin. Antamisen suhteellinen suuruus ja vaikutin ratkaisevat lahjan arvon Jumalan silmissä. Raamattu sanoo, että iloista antajaa Jumala rakastaa. Ahneuden ja itsekkyyden henki on lähtöisin paholaisesta ja sen tähden Pyhä Henki karkottaa tämän hengen niiden sydämestä, jotka antautuvat Pyhälle Hengelle.

Oletko kenenkään kuullut rukoilevan itselleen antamisen armolahjaa?

Ahneus on vaarallinen tauti. Rahan himo ja halu rikastua ovat oireita tästä taudista. Sain tänä aamuna varoituksen tästä taudista, kun luin aamurukouspiirissä seuraavat sanat:
"Rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla. Mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene semmoista, ja tavoita vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä, hiljaisuutta." (1 Tim. 6:10,11.)

Olen kuullut sanottavan, että lopun aikana ihmisillä on kauhea pelihimo. Tämän himon valtaan voi joutua kuka tahansa. Kun olen seurannut ihmisten touhua, niin olen pannut merkille kuinka ihmiset pelaavat nykyään hyvin paljon. Marketeissa, kioskeissa, huoltoasemilla jne. on jatkuvasti ihmisiä kupongit käsissään. Viime viikon loton jättipotti 7 milj. euroa pani ihmiset vauhkoina liikkeelle. Jouduin minäkin tuon virran pyörteisiin. Koska tyttäreni näki ennen joulua unen, että voitin lotossa 5 milj. euroa. Ruksasin nyt viisi riviä seitsemällä eurolla ja jäin odottamaan mitä tapahtuu. Lupasin antaa saamastani voitosta Karpalolle. Viimeisessä rivissä oli neljä oikein ja kolme lisänumeroa oikein. Sain pienen vitosella alkavan summan. Siskoni sanoi, että Suvin unessa pilkku oli väärässä paikassa.
Seuratkaa 4.10.2009 päivätyn blogini sivua. Sieltä selviää miten Karpalo -projekti edistyy?

3 kommenttia:

ari hyyppä kirjoitti...

elän elämäni kokonaan muille ,kuin itselleni .
annan rakkaudestani itseeni työn sekä läheisyyden merkityksen kautta.
rakkaudesta jumalan sanaan saa vaikuttimeni antamaan lähimmäiselle, kaiken mitä kuuluu lähinmäisen rakastamiseen.
on autuaampi antaa kuin ottaa Jeesus antoi oman henkensä ihmisten edestä , mitä me voimme antaa?
itsestämme Jumalalle kunniaksi. kuuliaisuuden olemalla kuuliainen Jumalan käskyille teemme silloin taivaallisen isän tahdon.
rakkaudella sinua siunaten muistan . Ari hyyppä.

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Sillä nämä:Älä tee huorin,älä tapa,älä varasta,älä himoitse;ja mikä muu käsky tahansa,ne sisältyvät kaikki tähän sanaan:Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.
Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa.Sen tähden on rakkaus lain täyttämys.
Ja tehkää tämä.koska tunnette tämän ajan,että jo on hetki teidän unesta nousta;sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin kun uskoon tulimme.
Yö on pitkälle kulunut,ja päivä on lähellä.Pankaamme sentähden pois pimeyden teot,ja pukeutukaamme valkeuden varustuksiin....

Ahneus perisynneistä suurempia.Joka villitsee kaikkia maapallolla,Ahneudesta ihminen tuhoaa omaa elinympäristöään omaa terveyttään tuhoaa Jumalan luomakuntaa,Eläimiä. muuttaa kaiken Jumalan määräämän järjestyksen.Tehotuotannollaan ahneudellaan saa Eläimet ja ihmisetkin kärsimään suuria kärsimyksiä jotka eivät varmastikkaan ole Hyvän ja Laupiaan Isän tahtoa vaan ihminen itse valitsee ketä herraa hän tahtoo kuunnella ja totella.Olen nähnyt pitkillä matkoillani niin paljon eläinten ja ihmistenkin turhia kärsimyksiä ,johtuen ihmisten ahneuden synnistä.Ja rahan mahdin. Mammonan palvelemisen uskovien ja uskomattomien leireissä, että on taas muistutettava mieleemme Raamatun sana tyytykää alhaisiin oloihin ja kootkaa aarteita taivaaseen jne.Minulta kysyttiin tässä hiljattain omaisuudestani jota minulla Kiitos Herralle ei ole.Niin vastasin tälle viranomaiselle että minulla ei ole maallista omaisuutta eikä rikkautta mutta tahdon koota aarteita taivasten valtakuntaan.Jonne ei lamat eikä inflaatiot yllä.Jeesus ei ole koskaan luvannut antaa niinkuin maailma antaa.Onkin turvallista luottaa Isään joka on aina siunannut joka päiväsen leivän ja kodin sekä vaatetuksen ja siitä sydämmeni iloitsee ja tyytyväisenä palvelee Jumalaa turvallisin mielin tyytyen siihen minkä Isä hyväksi näkee antaa .Rahan ja rikkauden himo on sielunvihollisen suurin ase ihmisyyttä vastaan. Hyvää ystävänpäivää kaikille Jeesuksen ystäville. toivoo Helena ja Ari

Paavo Hautala kirjoitti...

Meillä oli tänä sapattina 13.2. laulusapatti. Lauloimme monia kauniita lauluja, jotka virkistivät mieltämme. "Siunausvirrat viel' kuohuu", oli yksi lauluista, joka virkisti aivan erikoisella tavalla. On mukavaa, kun nämä virrat kuohuvat nyt näillä sivuillakin. Tulkaa vain muutkin mukaan ajatuksinenne, sillä "kaikille tilaa riittää ja kaikille paikkoja on." Nimittäin Jumalan kämmenellä!