perjantai 19. helmikuuta 2010

Hengen hedelmä on uskollisuus

Jumala rakastaa uskollisuutta. Jumala on uskollinen silloinkin, kun me olemme uskottomat. Uskottomuus on suhteen pettämistä ja se on suurin syy avioeroihin. Uskottomuus loukkaa syvästi rakkaussuhdetta. Uskottomuus vie luottamuksen, joka on kestävän suhteen perusta. Sanotaan, että ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa. Uskollisuudesta voitaisiin varmasti sanoa samaa.

Raamatun mukaan lopun aikana ihmiset ovat sekä Jumalalle että toisilleen erityisen uskottomia. Tämä on suorastaan lopun merkki. Itsekkyys, ahneus ja ulkokultaisuus valtaavat sydämen hyvin helposti, jos emme valvo hengellistä tilaamme Jeesuksen kehotuksen mukaisesti. Jeesus oli huolissaan uskon katoamisesta maan päältä ennen Hänen takaisintuloaan. "Löytäneekö Hän uskoa maan päältä?" Tämä sana panee meidät vakavalle paikalle, kun ajattelemme uskon elämäämme.

"Herra, Kaikkivaltias Jumala, kuka on sinun kaltaisesi? Herra, sinä olet väkevä, olet kaikessa uskollinen." (Ps. 89:9.)
* Jumalan uskollisuus on varma: "Mutta armoani minä en ota heiltä pois, minun uskollisuuteni ei horju." (Ps. 89:34.)
* Jumalan uskollisuus on suuri: "Joka aamu Herran armo on uusi, suuri on hänen uskollisuutensa." (Valit. 3:23.)
Jumalan uskollisuus on vahva kuin taivas: "-- sinun armosi kestää iäti, sinun uskollisuutesi on vahva kuin taivas." (Ps. 89:3.) RS s. 56.

Nämä ajatukset Jumalasta antavat meille toivoa. Hengen hedelmä on uskollisuus. Tämä hedelmä kuuluu yhtenä osana rakkauteen.
Hepr. 11-luvussa kerrotaan Jumalalle uskollisista ihmisistä. He kaikki olivat heikkoja, mutta heistä tuli väkeviä ja uskollisia Jumalan armon kautta. Tunnetko sinä olevasi heikko? Vastaat varmasti, että kyllä minä olen. Tämä on tosiasia. Jokainen ihminen on heikko itsessään. Herra yksin on vahva ja voimakas. Syntiinlankeemuksen tähden kaikki ihmiset ovat itsessään heikkoja. Sellainen ihminen, joka luulee olevansa vahva, joutuu ennemmin tai myöhemmin nöyrästi tunnustamaan, että olen heikko ja tarvitsen Vapahtajan armon pelastuakseni. Kukaan ihminen ei voi vedota uskollisuuteensa viimeisellä tuomiolla. Jeesuksen uskollisuus meidän hyväksemme luettuna avaa meille taivaan portit. Jumalan edessä meidän ei tarvitse hävetä uskottomuuttamme, koska Isä katselee meitä Jeesuksen uskollisuuden kautta. Tämä on ihmeellistä armoa ja rakkautta! Onneksi meillä on Jeesus!

Tämä totuus ei kuitenkaan poista sitä totuutta, että meidän tulee kiinnittää huomiomme päivittäiseen vaellukseemme. Jumalan tahto on, että olemme hänelle kaikessa uskollisia samalla tavalla kuin Jeesuskin oli uskollinen Jumalalle.
"Joka on vähimmässä luotettava, se on luotettava paljossakin, ja joka on vähimmässä vilpillinen, se on vilpillinen myös paljossa." (Luuk. 16:10.)

"Maailma tarvitsee eniten miehiä, joita ei voida ostaa eikä myydä, miehiä, jotka sisintä myöten ovat rehellisiä ja vipittömiä, miehiä, jotka eivät pelkää kutsua syntiä sen oikealla nimellä, miehiä, joiden omatunto on yhtä uskollinen velvollisuudelle kuin magneettineula pohjoisnavalle, miehiä, jotka puolustavat totuutta, vaikka taivaat sortuisivat." (EK 56.) Tämä koskee tietenkin myös naisia.

Tässä on meille jokaiselle haastetta. Haluaisitko sinä olla tällainen ihminen?
Minä haluaisin! Jumala minua auttakoon! Hän antakoon tällaista Hengen hedelmää Pyhän Hengen kautta meille kaikille!

5 kommenttia:

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Siunauksin laitan tähän viestini.Niin on todella ihana lukea kirjoituksiasi!!Maailma todellakin tarvitsee miehiä,Totisia,miehiä ja naisia joilla on sydän ympärileikattu Jumalan kuuliaisuuteen ja rakkauteen totuudessa,Olemaan Jumalan totuuden torvina myös synnin paljastjina kehottaen parannuksen tekoon koska Jumalan tuomio alkaa ensin meistä.Uskovista,Jumalan tahto on että seurakunta tulisi synnintuntoon ja tekisi parannuksen ja erottautuisivat maailmasta niinkuin alkuseurakunta.1.pietaein kirje 4.17.Silloin kun uskovat, vaikka vain kaksi alkaa totuudessa kehottamaan parannuksen tekoon siitä alkavat vainot.Koska sielunvihollinen ei voi sietää että Jumalan lapset heräisivät unesta johon monet ovat tuudittautuneet.
Nyt on viimeiset ajat jolloin Jeesus odottaa omiltaan uskollisuutta sanalleen .Ja todellakin löytyykö uskoa maanpäältä kun Herramme tulee takaisin?Jo se on uskoa kun Jeesus käski erottautumaan maailmasta ja kadottamaan lihallisen elämänsä tässä maailmassa että voittaisi hengellisen elämän ikuisuudessa,On niin paljon suvaitsevaisuuta että synninkin raja on hämärtynyt,silmistämme.Kun ei ole kovin monta joka näyttäisi eron pyhän ja epäpyhän välillä,oikean ja väärän välillä,Kun opetus synnistä on otettu pois niin laittomuus rehoittaa.Nyt on meidän aika unesta nousta ja pestä vaatteet karitsan veressä ja pyytää silmävoidetta että näkisimme ja ymmärtäisimme tehdä parannuksen ensin omassa elämässämme jotta voisimme opastaa myös muita,Koska taivasten valtakuntaan ei ole pääsevä mitään epäpyhää eikä kauhistusten tekiää vaan ne jotka ovat kirjoitetut karitsan elämän kirjaan.
Tahdon tehdä parannuksen kaikesta ja tahdon olla edellä mainitun kaltainen Jumalan nainen ja puollustaa Totuutta rakkaudella kuolemaani asti. Jeesus minulle ja meille kaikille jotka tahdomme olla totisia miehiä ja naisia antakoon meille voiman ja viisauden ja uskollisuuden seisoa uskollisena totuuden puolesta valhetta ja syntiä vastaan Rakkaudella Helena

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Helena rohkeasta ja siunaavasta kirjoituksestasi! Saakoon tämä kirjoitus tavoittaa monet ja olla herätykseksi kaikille lukijoille. Minua se ainakin kosketti ja ravisteli hereille!

Uni, johon paholainen on ihmiset vaivuttanut on luonteeltaan "hypnoottista". Tarvitsemme Jumalan pasunan äänen herättämään meidät. Tämä ääni kaikuu Raamatussa. Pyhä Henki puhaltaa tähän pasunaan ja ne, jotka eivät sulje korviaan kuulevat pasunan äänen ja heräävät. Vertaus kymmenestä neitsyestä on nyt ajankohtainen. Kaikille tuli uni!
"Mutta yösydännä kuului huuto: "Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan." Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon." (Matt. 25:6,7.)

Lampun lisäksi tarvitsemme öljyä astioihimme.
Pyydetään Pyhää Henkeä täyttämään astiamme jälleen tänään.
Olen nyt lähdössä matkalle Kemijärvelle ja Rovaniemelle. Pyydän esirukousta ja varjelusta! Kiitos muistamisesta!

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Shalom shabat!!!! Niin kun kuulemme huudon "ylkä tulee"Herätkäämme jo ennen sitä laittamaan lamppumme kuntoon ja varaamaan myös varalle öljyä ettei se loppuisi kesken,ja ettemme jäisi ulkopuolelle.Jos meillä on vahva Jumalan Pyhä Henki vuodatettuna tähän saviastiaan,temppeliin joksi myös raamattu kehojamme kutsuu niin meidän lampussamme on öljyä ja sitä on myös astioissamme.Ja Jumala täyttää asiamme Öljyllä kun vain annamme ensin Jeesuksen veren puhdistaa astimme kaikesta muusta joka vie tilaa astiassamme,elikkä kääntyä KAIKESTA joka on Jumalan mieltä vastaan.Jos siellä astiassa on niin paljon maailmasta tulevaa tavaraa sinne ei yksinkertaisesti mahdu riittävästi öljyä että se riittäisi odotukseen ja kun Ylkä yhtäkkiä saapuu onkin myöhäistä enään puhdistaa astiaa vaan portit sulkeutuu ja vaellus oli turhaa koska sydän ei ollut kiinnitettynä kokonaan Jeesukseen ja niinkuin Jeesus sanoo. Miksi te hoette Herra,Herra,ettekä tee niinkuin minä sanon.Ja Jeesus kehoittaa tekemään parannuksen monessakin kohtaan evankeliumeissa.Jollette tee parannusta ,niin samoin myös te hukutte.Ja vielä vvimeisillä raamatun sivuilla kaikuu tuo sama suloinen kehotus: tehkää parannus!,mutta on harvat jotka haluavat sen tehdä.Ja ne jotka tahtovat olla kuuliaisia, heille on Jumalalla suuret autuus lupaukset ja suuremmoinen elämä tarjolla jo täällä ajassa sekä ikuisuudessa.Parannuksen teko ei ole muuta kun luopua kaikesta vahingollisesta joka vahingoittaa sieluamme ja kun luovumme lihan mielestä ja kaikesta saastaisuudesta olemme lähellä Isää.Ja saamme olla onnellisia ja vapaita.Itse emme siihen kykene mutta me olemme saaneet voiman Jeesukselta tulla Jumalan lapsiksi jos vain tahdomme,Ja meillä on rukous jolla voimme pyytää Isää paljastamaan salaitummatkin syntimme ja Pyhä Henki näyttää todeksi meillekkin synnin,tuomion ja vanhurskauden.Ensin synnin ja sitten synnin tuomitsemisen jonka jälkeen vanhurskauden.Pyrkikäämme pyhitykseen ja puhdistukseen Jeesuksen veressä tätä rukoilen meille kaikille Jeesuksen Hengessä.Helena

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Terveisiä Helenalta ja Arilta Paavolle ja kiitoksemme että saimme pitää sinua pienen hetken rakkaana vieraanamme,Oli suuri siunaus ne lyhyet,muuta niin rakkaat hetket kanssasi.Kaikkea Isän kaunista ja valaisevaa totuudellista viikon alkua toivomme sinulle ja myöskin perheellesi Rakkaudella sisaresi Helena ja veljesi Ari.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos rakkaille uskon ystäville, Helenalle ja Arille, lämpimästä hetkestä kodissanne. Jumala palkitkoon ystävällisyytenne ja vieraanvaraisuutenne runsaasti. Kodissanne oli siunaavaa vierailla. Saakoon Herran suojelus ja varjelus olla elämänne ja kotinne yllä joka päivä. Kirjoitan matkastani vähän enemmän pääsivulla.
Rukouksin teitä kantaen!