torstai 4. helmikuuta 2010

Tämän päivän on Herra tehnyt

Psalmin 118 alussa vakuutetaan neljä kertaa, että "iäti kestää hänen armonsa". Tämä sama ajatus jää soimaan laulun lopussa. Psalmin alku- ja loppu-säkeet ovat samat: "Kiittäkää Herraa! Hän on hyvä, iäti kestää hänen armonsa!"

Jumala on perustanut syntisille armon valtakunnan. Tämän valtakunnan kulmakivenä on Jeesus Kristus, jonka monet rakentajat ovat hyljänneet. Armon valtakunnassa on hyvä elää. "Avatkaa minulle vanhurskauden portit! Niistä käyn sisään kiittämään Herraa. Tämä on Herran portti, josta vanhurskaat saavat käydä."

"Tämän päivän on Herra tehnyt, iloitkaa ja riemuitkaa siitä!

Mistä päivästä sinä iloitset ja riemuitset? Onko se syntymäpäivä, hääpäivä, uskoontulo päivä, kastepäivä, valmistujaispäivä, elämäsi tärkeä juhlapäivä, ystävän päivä, joulu, pääsiäinen, juhannus, lepopäivä, vapaapäivä, lomapäivä, työpäivä, eläkkeelle siirtymisen päivä vai joku muu, mitä en ole vielä maininnut?

Päivä, josta voimme erityisellä tavalla iloita ja riemuita on se päivä, jolloin Herra on laskenut siunaavat kätensä meidän päällemme.

"Herran huoneesta teidät siunataan." Jakob tunsi olevansa Herran huoneessa, kun hän nukkui kivi pään alla, ahdistuneena ja pelokkaana, paetessaan veljensä vihaa ja kostoa. Karu paikka muuttui Herran huoneeksi ja taivaan portiksi, Herran läsnäolon tähden ja sen siunauksen tähden, jonka hän sai Jumalalta. Armon valtakuntaan pääseminen toi hänelle levon ja rauhan. Kun ihminen kohtaa Jumalan, saa häneltä siunauksen, ja pääsee armon valtakuntaan, hän voi sanoa: "Tämän päivän on Herra tehnyt, iloitkaa ja riemuitkaa siitä."

Luomisen ja lunastuksen päivät ovat olleet meidän elämämme kannalta tärkeimmät päivät, jotka ovat tuoneet meille suuren ilon ja riemun aiheen.

"Sinä olet Jumalani, sinua minä kiitän, Jumala, sinua minä suuresti ylistän."

Ei kommentteja: