maanantai 8. helmikuuta 2010

Psalmi 119 korostaa Jumalan lain ihanuutta!

Psalmi 119 on ns. alfabeettinen psalmi. Tässä psalmissa on alkutekstissä ensin kahdeksan aakkosten ensimmäisellä kirjaimella alkavaa jaetta, sitten kahdeksan aakkosten seuraavalla kirjaimella alkavaa jaetta jne. Näin psalmiin on tullut heprean aakkosten lukumäärän mukaisesti 22 kahdeksanjakeista jaksoa, yhteensä 176 jaetta. Tämä kirjoitustyyli auttaa muistamaan tämän psalmin helpommin ulkoa.

Psalmissa 119 esiintyy usein sanat: laki, käskyt, säädökset, asetukset, määräykset, sana jne. Yhtään kertaa nämä sanat eivät esiinny negatiivisessa merkityksessä. Näiden sanojen "kavereina" ovat: ilo, rauha, rakkaus, toivo, viisaus, lohdutus, hyvyys, valo ja voima jne.

Raamattu on rakkauskirje kotoa, Isän sydämeltä. Mitä enemmän sanaa lukee sitä rakkaammaksi Isä tulee. Miten sitten voimme vastata Isän kirjeisiin? Voimme "ottaa puhelun" ja kertoa Isälle rukouksessa kuinka hänen sanansa rohkaisevat ja lohduttavat meitä. Kun kätkemme Jumalan sanan sydämeemme se varjelee meitä synniltä ja auttaa kiusauksissa. Kun sydän on täynnä Jumalan sanaa sieltä riittää jaettavaksi muillekin, sopivalla hetkellä sopivia sanoja. Pyhä Henki tuo mieleen oikean sanan oikeaan aikaan joko itseämme tai ystäväämme varten.

Katso Raamatustasi mitkä jakeet olen poiminut psalmista 119?
"Miten nuorukainen pysyy oikealla tiellä? Siten, että noudattaa sinun sanaasi."
"Sinun käskyissäsi on totuus."
"Minä riemuitsen sinun sanoistasi niin kuin riemuitaan suuresta saaliista."
"Herra, on aika toimia! Sinun lakiasi on rikottu!"
"Minun sydämeni on tulvillaan kyyneliä, koska lakiasi ei noudateta."
"Kevein askelin minä kuljen sinun käskyjesi tietä, sinä huojennat mieleni."
"Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani."

2 kommenttia:

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Oli ilo lukia sydämmeni psalmista pätkä sydämmeni yhtyy psalmin sanoihin:Sydämmeni on tulvillaan kyyneliä,koska lakiasi ei noudateta". Sydämmeni itkee ja kuumat kyyneleet kastelevat kasvoni kun näen kuinka ihmiset ylenkatsovat ja unohtavat,eivätkä tahdo noudatta Isän lakia joka ei ole raskas täyttää jos vain tahdomme.Hänen luonaan on kaikki hyvyys jonka Hän ylenpalttisesti tahtoisi meille vuodattaa. Isä jonka hyvyys peittää meidät suloiseen valoon jos vain olemme kuuliaisia Hänen käskyilleen rakkaudella. Siunaukset sinun ja perheesi ylle rukoillen Helena ja Ari.

Paavo Hautala kirjoitti...

Uudestisyntyneen ihmisen sydämen asenne Jumalan lakia kohtaan huokuu sanoistasi.
Siunausta myös teille! Kiitos esirukouksistanne! Arvostan niitä hyvin paljon. Tarvitsemme joka päivä toistemme tukea. Rukouksissa toisiamme muistaen on parasta tukea, jota voimme toisillemme antaa!