tiistai 9. helmikuuta 2010

Rauhaa kaipaavan rukous

Psalmi 120 on juhlamatkojen laulu. Kun lukee psalmin, otsikko tuntuu vieraalta. Suomalaisen Raamatun otsikko tuntuu olevan lähempänä psalmin sisältöä. "Rauhaa kaipaavan rukous." (URK.) "Avunhuuto petollisten ja riidanhaluisten keskeltä." (VRK.) Psalmissa tuodaan esille ilkeiden ja pahojen ihmisten valheelliset puheet, jotka haavoittavat niitä, joita pahan puhuminen koskee. Ihmiset sulkeutuvat omaan kuoreensa, jos he pettyvät ihmissuhteissa. Eläminen omien tunteiden vankina on ahdistavaa. Vaikka elämämme Herran kanssa on juhlamatkaa, niin pyhiinvaeltaja joutuu vuodattamaan kyyneleitä, koska hän saa kokea usein vaikeuksia ja pettymyksiä. Ihminen on hauras ja haavoittuva ja sydämeen sattuu sellaiset asiat, joista toinen ihminen ei tiedä mitään. Valheellinen ja petollinen kieli on julma ase, jolla voi tappaa herkän ihmisen hyvin tehokkaasti. Sanan voima on suuri sekä pahan että hyvän palveluksessa. Kristitty tietää mistä löytyy lääke haavoihin. Vaikeiden asioiden tuominen Herralle rukouksessa on pelastus pahasta olosta. Vaikka ongelmat ja asiat olisivat miten vaikeita tahansa, niistä on ulospääsy Jeesuksen avulla. Synkkyydestä, katkeruudesta ja surun kyynelistä on mahdollisuus vapautua Jeesuksen kanssa. Jeesus on kantanut syntisi, sairautesi, yksinäisyytesi, kaikki sinua ahdistavat asiat ristille. Usko Häneen ja luovuta koko elämäsi Hänen käsiinsä. Hän ei koskaan sinua hylkää eikä jätä. Olet Hänelle tärkeä ja rakas, pelastamisen arvoinen.

"Liian kauan olen asunut täällä, missä kaikki vihaavat rauhaa. Minä tahdon rauhaa, mutta jos sanankin sanon, he ryhtyvät sotaan."

Asutko sinä riidan ja toran keskellä? Oletko asunut liian kauan sinua ahdistavassa ympäristössä? Tunnetko olevasi vieras ja muukalainen maan päällä? Oletko harkinnut muuttaa pois, jonnekin missä saisit elää rauhassa?
Jos vastauksesi edellä oleviin kysymyksiin ovat myönteisiä, olet valinnan edessä.

Jos tilanteesi on masentava ja voimasi ovat vähäiset, tarvitset ulkopuolista apua. Löytäisitkö jostakin ihmisen, joka kuuntelisi sinua? Puhuminen on hyvää terapiaa. Voisit kokeilla myös kirjoittamista. Kirjoita paperille kaikki mieltäsi katkeroittavat asiat. Listasta voi tulla pitkä ja masentava. Jatka kuitenkin kirjoittamista niin kauan, että mieleesi ei tule enää muita katkeria asioita. Polvistu sitten Herran eteen ja tuo tämä lista Hänelle rukouksessa ja pyydä Herraa päästämään sinut vapaaksi kaikesta katkeruudesta. Jos listallasi on nimiä, joille olet katkera. Anna heille anteeksi, vaikka he eivät ikinä pyytäisi sinulta anteeksi. Anna kuitenkin anteeksi. Anteeksiantaminen parantaa sinut. Jos Pyhä Henki kehottaa sinua pyytämään joltakin ihmiseltä anteeksi omaa käyttäytymistäsi, pyydä nopeasti anteeksi. Soita, lähetä tekstari, kirjoita kirje, mene tapaamaan ko. ihmistä jne. Asioiden selvittäminen on aina parasta lääkettä haavoihin. Luota koko ajan Jumalan apuun. Omassa voimassasi et pysty tekemään mitään, mutta Jumalan kanssa pystyt kaiken.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rauhaa rakastava laupias luonteeni . huokailee rukouksin . ole minulle syntiselle Armollinen .
koska tahdon antaa kaiki anteeksi niille ,jotka ovat epähuomiossaan loukanneet sydäntäni . että ettei niitä enää muistettaisi .
vaan rukouksiini tulisi henki totuudessa .
joskus koen itseni aika mitättömäksi ihmiseksi , ihmisten keskuudessa vailla huomiota , sekä vailla ,rakkautta , vailla hyväksymisen tunnetta .
olen joskus kuin muukalainen ilman kotia , sekä ilman määrän päätä. vain tie on edessäni mitä kuljen kun Jeesus viitpottaa askeleeni kohti elämän veden virkaa, joka virvoittaa sieluni.
Ari hyyppä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Arille rohkaisua!

Jeesus on kanssasi joka hetki. Hän rakastaa sinua hyvin paljon. Olet onnellisessa asemassa, koska sinulla on vahva Puolustaja taivaassa, ja sinua rakastava puoliso maan päällä, ja seurakunta, joka kannustaa, rohkaisee ja tukee sinua.
Mennään uskossa eteenpäin ja ylöspäin!

Rohkaisuksi sinulle:
"Veljet, minä en vielä katso sitä voittaneeni; mutta yhden minä teen: unhottaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin, minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa." (Fil. 3:13-14.)

Veljeydellä Paavo