keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Valon päivä!

"Suloinen on valo, silmät iloitsevat nähdessään auringon." (Saarn. 11:7.)

Valoisaa Valon päivää kaikille! Onnea, Valo-nimisille, henkilöille. Ystäväpiirissäni ei ole ketään Valo-nimistä. Onko Valo tytön vai pojan nimi vai molempien? Tiedän, että Valo voi olla myös sukunimi.

Onnea Helenalle ja Arille, jotka menevät tänään naimisiin Rovaniemellä!
Herra siunatkoon liittonne! Saakoon yhteinen elämänne olla valoisa ja rakkauden täyttämä! Nähdään 20.2. kun tulen vierailemaan Rovaniemellä.

Kiitos kemiläisille sisarille ja veljille! Sain tänään hienon "Maapallo"-kortin, jossa oli nimenne ja paljon lämpimiä sanoja ja rohkaisevia Raamatun tekstejä. (Sef. 3:15-17; Jes. 66:22,23; Hepr. 13:18; 1 Kor. 15:57,58; Ilm. 1:7,8; Matt. 26:30,32.) Luin kaikki tekstit aamurukouspiirissä tänä aamuna. Rohkaisen lukijoitani avaamaan Raamatun ja lukemaan samat kohdat tänään, Valon päivänä. Ottakaa sana vastaan sydämeenne ja iloitkaa siitä valosta, joka sanasta loistaa sydämeenne! Jumalan sanan valo on suloista.

"Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani." (Ps. 119:105.)

JK
Minua kiinnosti Valo-nimi niin paljon, että katsoin "Joka kodin suuresta nimikirjasta" mitä siellä on nimestä sanottu. Valo on miehen nimi. "Valo-nimi liittyy vanhaan kynttilän päivään ja lähestyvän kevään valoon. Nimeä ehdotettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1865. Keskiajalla tällä päivällä oli Blasius, jonka karjalainen muoto Valosi, Losi, lienee myös vaikuttanut Valo-nimen syntyyn. Käytössä Valo on kuitenkin harvinainen". Mietin, miten Valo-nimestä saisi kaksiosaisen nimen. Mitä mieltä olisitte Jalo-Valo-nimestä?

Ei kommentteja: