tiistai 16. helmikuuta 2010

Orjuus ei ole poistunut maailmasta!

Orjuus ei ole poistunut maailmasta! Orjuutta on monenlaista. Orjuuttaja ajattelee, että ihminen on kuin kauppatavaraa, jota voi ostaa, omistaa, käyttää hyväksi, vaihtaa, lainata, vuokrata, varastaa tai hävittää pois tarpeettomana.

"Sinun puoleesi, joka olet taivaissa, minä kohotan katseeni. Niin kuin orjien silmät tarkkaavat isännän kättä, niin kuin orjattarien silmät tarkkaavat emännän kättä, niin me odottaen katsomme Herraan, Jumalaamme, kunnes hän armahtaa meitä. Armahda, Herra, armahda meitä! Jo kauan meitä on väheksytty, kylliksi olemme jo kokeneet itsevarmojen ivaa ja ylimielisten pilkkaa." (Ps. 123:1-4.)

Tunnetko itsesi tällä hetkellä orjuutetuksi tavalla tai toisella? Tai oletko kokenut elämässäsi orjuutta, joka on tehnyt elämästäsi ahdistavan?

Wikipedia esittelee kolmekymmentä viisi (35) kuuluisaa ihmistä, jotka ovat elämässään vastustaneet kaikenlaista orjuutta ja taistelleet vapauden ja tasa-arvon puolesta. Luettelossa on kaksikymmentäseitsemän (27) miestä ja kahdeksan (8) naista. Esimerkiksi yhdysvaltain presidentti Abraham Lincoln (1861-1865) ja yhdysvaltalainen kirjailija Harriet Elizabeth Beecher, joka on kirjoittanut kuuluisan kirjan: "Setä Tuomon tupa," kirja kuvaa orjien elämää.

Tänä päivänä tarvittaisiin kaikkialla maailmassa paljon miehiä ja naisia, jotka taistelisivat kaikenlaista orjuutta ja hyväksikäyttöä vastaan.

Mitä Raamatussa on sanottu orjuudesta? Paljonkin! Kirjoitan tähän vain pari kohtaa.

"Ei ympärileikkaus ole mitään, eikä ympärileikkaamattomuus ole mitään, vaan Jumalan käskyjen pitäminen. Pysyköön kukin siinä asemassa, missä hänet on kutsuttu. Jos olet kutsuttu orjana, älä siitä murehdi; mutta vaikka voisitkin päästä vapaaksi, niin ole enemmin siinä osassasi. Sillä joka orjana on kutsuttu Herrassa, on Herran vapaa; samoin vapaana kutsuttu on Kristuksen orja. Te olette kalliisti ostetut; älkää olko ihmisten orjia. Pysyköön kukin, veljet Jumalan edessä siinä asemassa, missä hänet on kutsuttu."

"Orjat, totelkaa maallisia isäntiänne. Pelätkää ja kunnioittakaa ja palvelkaa heitä vilpittömin sydämin, niin kuin Kristusta. Älkää olko silmänpalvelijoita ja mielistelijöitä, vaan noudattakaa Kristuksen palvelijoina Jumalan tahtoa koko sydämestänne. Tehkää työnne auliisti, niin kuin palvelisitte Herraa ettekä ihmisiä. Muistakaa, että jokainen, joka tekee hyvää, saa siitä palkan Herralta, olipa hän orja tai vapaa. Ja te isännät, kohdelkaa samoin orjianne älkääkä uhkailko heitä. Tiedättehän, että teillä ja heillä on taivaassa sama isäntä, joka ei tee eroa ihmisten välillä."

Jumala valvoo kaikkea elämää taivaassa ja maan päällä. Epäoikeudenmukaisuus ja vääryys tullaan hävittämään kerran kokonaan pois. Kiitos Herran! Mennään siis rohkealla mielellä elämässämme eteenpäin. Herra tietää kaiken ja jokainen joutuu viimeisenä päivänä tekemään tiliä itsestään!

4 kommenttia:

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

trevehdys kaikille! Kiinnostava kirjoitus johon en tietysti malta olla ottamatta kantaa.
Orjuus niin siinäpä sana.
Orjuus on tänäpäivänä monelle aika vieras tai ainakin kaukainen asia.Muslimimaissa ja kehitysmaissa se on todellisuutta ja hyväksyttävääkin,"perinne kulttuuria"Naisten orjuuttaminen on yleistä kaikissa arabimaissa.
Mutta se orjuus joka meidän sisältä päin tulee se onkin jo vakavampi asia. Meitä kaikkia on jossain elämän vaiheessa orjuuttanut jokin asia.On monenlaista orjuutta,viinan orjuutta,tupakan orjuutta,vallanhimon orjuutta,haureuden orjuutta ja miljoonaa muuta orjuutta.Nämä sisältä päin tulevat orjan otteet ovatkin ulkoista orjuutta vaarallisempia,mutta Kiitos ja ylistys Vapahtajallemme.Hänen Lunastus työstään.Kun Hän on ostanut meidät vapaiksi orjuudesta verellään.Kun Ihmisen Poika tekee teidät vapaiksi te tulette todella vapaiksi.Ja vielä:Totuus on tekevä teidät vapaiksi.Kun tieto ja totuus paljastaa orjuuttajan niin siltä menee pohja pois eikä sillä ole meihin valtaa vaan Jeesus vapauttaa meidät orjan otteesta.Kun sitä sydämestämme rukoilemme ja tahdomme tulla vapaiksi.On myös orjuutta josta Isän sana meitä monessa kohtaa varoittaa,hyvinkin voimakkain sanoin,Älkää olko ihmisten orjia,ja vielä:Älkää antako kenenkään hallita itseänne.On orjuutta jolla toinen ihminen voi orjuttaa jopa niin jos mahdollista,että voi tukahduttaa koko hengellisen elämän täysin.Ruumiillinen ja henkinen orjuus ovt kaksi eri asiaa.Jos ruumiillisesti on orja mutta hengessä vapaa tai hengessä olet orja vaikkakin ruumis on vapaa.
Siksi olkaamme toinen toisillemme vapaudeksi ja rohkaisuksi ja kannustukseksi palvelemaan yhdessä Herraamme ja elkäämme Jumalan kunniaksi kunnioittaen ei halliten toinen toisiamme Rakastaen niinkuin Jumala on meitä rakastanut.
Rukouksin Helena ja Ari

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Helena hyvästä kirjoituksesta. Näin aiheen käsittely syvenee ja tulee monipuolisemmaksi. Olet nähnyt monenlaista orjuutta matkoillasi. Matkasi ovat olleet kuin oppitunteja Jumalan koulussa. Synnin orjuus on kaikkein pahin orjuus, koska se vie ihmisen kadotukseen. Onneksi Jeesus on voittanut synnin ja sen rangaistuksen, joka on iankaikkinen kuolema.

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

HEI.Minulla ois tosi paljon kyseltävää ja etsittävää,mutta en tiedä mistä ja miten? Paitsi parhaalta opettajaltani tietysti(JEESUKSELTA)ja Isältä,mutta joskus kaipaa ihan vaan ihmisen välistä ajatusten ja näkemysten vaihtoa ihan ihmisen tasolla.vähän lapsen mielisesti ja yksinkertaisesti.On monia asioita jotka vaivaavat mieltäni kun en ole löytänyt vastausta vaikka kyselen kyselemästä päästyäni.Varmaan Isä jo hermostuu kun vaivaan Häntä niin monilla kysymyksillä.Herra on opettanut minulle monia asioita muuta ne asiat jotka koskevat minua itseäni ja olemistani täällä maanpäällä ,monesti vaivaavat mieltäni ja tuntuu että kuinka täällä oikein pyörisin.kun kaikki ympärillä tuntuu olevan niin väärin ,vain Raamatusta saan aitoa lohtua.,erityisesti Ilmestyskirjasta.kun oikein kaikki ympärillä näyttää mustalta käännän ajatukseni Ilmestyskirjan lupauksiin niiden antamalla voimalla olen selvinnyt monen hankalan paikan lävitse. Minusta on siksi niin ihana kun voin kirjoitta tällä sivulla kun saan niin paljon .Sinulla on varmaan suloinen ja ymmärtäväinen vaimo olisi kiva vaihtaa ajatuksia myös hänen kanssaan.Taivaan Isän suloiseen huolenpitoon jätän rukouksin sinut ja perheesi.
Helena ja Ari

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Helena!
31.1.2010 päivätyn sivun kohdalla on kysymyksille tarkoitettu kohta. Tämän kirjoituksen kommentissa voit tehdä kysymyksesi, niin yritän vastata samassa kohdassa sinulle, jos osaan. Toisetkin voivat vastata. Kuka vain ennättää ensin.
Löydät tämän kohdan hyvin, kun menet blogiarkistoon ja klikkaat sieltä "Kysymyksiä ja vastauksia" -kohdan auki. Ne, joilla on kysymyksiä, saavat niihin myös vastauksia. Odotan ensimmäistä kysymystäsi innolla. Tee vain yksi kysymys kerralla, vaikka sinulla olisi niitä sata.
Kerron Annelle terveisesi. Varmaan sinulle tulee tilaisuus jutella hänen kanssaan. Kyllä hän on suloinen ja ymmärtäväinen ihminen. Minulle juuri sopiva! Rukousvastaus, niin kuin Ari sinulle!