lauantai 13. helmikuuta 2010

Hengen hedelmä on hyvyys!

Jeesus sanoi, että ainoastaan Jumala on hyvä. Jumalan hyvyys tulee esille Hänen teoissaan. Kaikki Jumalan teot ovat sangen hyviä. Jumalan hyvyys vetää ihmisiä parannukseen. Maailmassa esiintyvä pahuus ei ole Jumalan syytä. Jumala ei aiheuta kenellekään ihmiselle pahaa. Kun Jeesus sanoi Juudakselle, että "se, minkä teet, tee se pian", ei tarkoittanut sitä, että Juudaksen piti lähteä nopeasti kavaltamaan Jeesus. Minulla on sellainen näkemys asiasta, että Juudaksen mieli oli herkistynyt, koska Jeesus pesi hänen jalkansa viimeisellä ehtoollisella, vaikka tiesi Juudaksen hautovan Hänen kavaltamistaan. Juudas oli valinnan paikalla. Hän ajatteli varmaan vakavissaan myös toista vaihtoehtoa, tunnustaa syntinsä ja katua. Jeesuksen sana: "se, minkä teet, tee se pian", rohkaisi Juudasta tunnustamaan syntinsä. Jeesus ei rohkaise ketään milloinkaan synnin teille. Jeesus haluaa ja janoaa jokaisen ihmisen pelastusta viimeiseen saakka. Jeesus ei kuitenkaan pakota ketään palvelemaan ja rakastamaan Häntä. Meille on annettu valinnan vapaus. Rakkauteen kuuluu valinnan vapaus. Jeesus ei hyväksy manipulointia eikä pakkovaltaa. Hän ei ole määräilevä tyranni! Jumala kunnioittaa tahtoamme. Meillä on, tahdon alueella, suuri vastuu joka hetki.

"Meidän ei pidä todistaa Jumalasta ainoastaan saarnaamalla totuutta ja jakamalla kirjallisuutta. Muistakaamme, että Kristuksen elämää muistuttava elämä puhuu parhaiten kristinuskon puolesta ja että kristityn kehno luonne saa maailmassa aikaan enemmän vahinkoa kuin maailmalapsen luonne." (9T 21.)

"Kristinuskon tunnuksena ei ole mikään ulkonainen merkki, ei kaulassa riippuva risti tai kruunu, vaan elämässä näkyvä yhteys Jumalaan. Luonteenmuutoksessa ilmenevän armon voimalla maailma on saatava vakuuttuneeksi siitä, että Jumala on lähettänyt Pokansa sen Lunastajaksi. Mikään ei vaikuta ihmissieluun tehokkaammin kuin epäitsekäs elämä. Rakastava ja rakastettava kristitty on voimakkain todistus evankeliumin puolesta." (KSL 391,392.)

Adam ja Eeva saivat asua jonkin aikaa hyvyyden talossa. Kaikki oli sangen hyvää. He menettivät tämän kodin tottelemattomuuden tähden. Hyvyyden koti otettiin heiltä pois. Hyvyyden kotiin meillä on nyt kova ikävä. Pian kaikki ennallistetaan ja pääsemme Jeesuksen ansioiden ja Hänen pelastusoperaationsa avulla takaisin hyvyyden kotiin.

Jumalan valtakunta on hyvyyden valtakunta!
"Tulkoon Sinun valtakuntasi!" Tulkoon Jumalan hyvyyden valtakunta pian maan päälle!
Tässä on sinulle goomer -mitallinen hyvyyden mannaa: Ps. 23:6; Ps. 34:2; Room. 2:4; Tit. 3:4; Luuk. 6:45; Ef. 5:9; Gal. 5:22.

6 kommenttia:

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Hedelmistä kauas kantoisin on Rakkaus! Rakkaus joka on lähtöisin Jumalan olemuksesta.Rakkautta on hyvin vaikea ohittaa ja kylmästi työntää pois.
Kovinkin ja kylminkin ihminen on taipunut ja taipuu Jumalan suloisen rakkauden koskettamana.Vain yksi rakkauden kyynel Jeesuksen sydämmeltä riittää sulattamaan kovimmankin,jäätyneimmänkin sydämmen.Jos meillä uskovilla olisikin se yhteinen suloinen pyhä ja puhdas RAKKAUS toisiamme kohtaan.Siinä olisikin todistusta kerrakseen ja kirkot pullistelisivat janoavia sieluja Isän sydämmeltä tulevan Rakkauden lähteille.Kuinka paljon me ihmiset janoamme ja haaveilemme rakkaudesta heti pienestä pitäen.Läpi koko elämämme me etsimme ja etsimme,emmekä luovuta.Itsepäisesti vain etsimme rakkautta kuka mistäkin.Pettyen,haavoittuen,ilman että löydämme.Koska etsimme Rakkautta toisistamme.Mehän emme osaa Rakastaa ellei Jumala ensin olisi meitä Rakastanut.Ihmisen Rakkaus on itsekästä vaativaa ja se täytyy ansaita,Jumalan rakkaus on se joka meidät saa rakastamaan pyytteettömästi ja jonka kosketuksen TUNTEE ja KOKEE sielussaan ja sydämmessään. Rakkaus ikääänkuin liikkuu sisällämme koska Jumala on Henki ja Jumala on RAKKAUS.Ja Rkkauden Henki Elää sisällämme kun sen saamme lahjana Jumalalta.Niinkuin usein on, että meitä uskovia "vaaditaan" rakastamaan lähimmäistämme,ei tule mitään omin voimin ,minä en ainakaan ole siihen kyennyt!Aikoinaan kävin sisälläni kovan myräkän ja mietin että Jeesus ei minusta ole uskovaiseksi kun en osaa rakastaa noita ihmisiä.En edes itseäni.Yritin kyllä kovasti mutta......Sitten hoksasin että eihän minun tarvitse yrittää vaan saan se lahjana Jumalalta,kun Hän saa minut terveeksi ja vahvaksi Rakastaa ja saan oppia Isän olemuksen paremmin ja kasvaa Hänen tuntemisessaan(RAKKAUDEN)niin automaattinen seuraus on, rakastettuna osaan myös itse rakastaa.Rakkaus on niin ihana kun se Isän sydämmeltä vuodatetaan Jeesuksen kautta.Että silloin osaa Rakastaa itseään ja lähimmäisiään ja kun vielä Jumala itse ohjaa Rakkauttaan niin silloin myös ympäristö ei voi sitä huomaamatta ohittaa. Totta on ,ilman Rakkautta KAIKKI on turhaan ei auta Totuus ei Ihmeet ei Kaikkien salaisuuksien tunteminen ei MIKÄÄN jos meillä ei ole Jumalasta lähtevää Rakkautta. Sehän on Jumalan tuntemusta.Jos elämme kaukana Jumalasta (RAKKAUDESTA)niin turhaan me saarnaamme.Koska Jumala (Rakkaus)vetää ihmisiä Jeesuksen luokse.Rakkaus on lain täyttymys."Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa.Tässä:Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi,Gal.5:14
Ja vielä.Mutta käskyn päämäärä on Rakkaus,joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.1Tim.1:5
Tavoitelkaamme Jumalan täydellistä Rakkautta niin me voimme täyttää myös tämän niin tärkeän käskyn,kaikkein tärkeimmän.Rakasta Jumalaa kaikesta sydämmestäsi ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi........Niin Jumalan huonekkin täyttyy janoavista karitsoista ja lampaista jotka huonot paimenet ovat jättäneet heitteille .Repineet ja hajoittaneet Herran lauman jotka harhailevat ja etsivät missä kuuluu Hyvänpaimenen hellä Rakkauden täyttämä lempeä ääni" Tule tässä on sinulle paikka missä levätä Rakkauden ympäroimänä minun sydämmellä" Rakkaudella siunaten Jumalan armosta teitä kaikkia tahdon Rakastaa Helena

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Helena hyvästä rakkautta uhkuvasta kirjoituksestasi. Olet saanut Pyhän Hengen kautta vuodatettua rakkautta sydämeesi Jumalan armon kautta. Rakkauden janosi ja kaipuusi ovat jodattaneet sinua etsimään rakkautta oikeasta lähteestä. Nyt tuo lähde on sydämessäsi ja rakkaus virtaa kauttasi ympäristöösi missä ikinä kuljetkaan. Olet autuas Herran oma. Rukouksiisi on vastattu, koska olet etsinyt, anonut ja kolkuttanut ja janonnut rakkautta ja totuutta elämääsi sydämesi pohjasta.

Tämä kirjoitus on hyvä ystävänpäivätervehdys kaikille lukijoille.
Sinä olet varmasti yhtä hyvä puhumaan kuin olet kirjoittamaan. Toivon, että todistaisit näistä asioista Rovaniemen kirkossa ensi sapattina 20.2. klo 16.00, kun tulen käymään Rovaniemellä. Vietetään rakkauden juhla. Meillä on myös rakkausateria, Herran pyhä ehtoollinen. Ari on varmaan kertonut sinulle, että ennen ehtoollista meillä on jalkain pesu. Tämä on Jeesuksen asetus ja se on voimassa ajan loppuun saakka. Kun luet Joh. 13-luvun, niin voit nähdä, että tätä käytäntöä ei ole kumottu ristillä. Jeesus sanoo: "Kun te tämän tiedätte ja myös toimitte sen mukaisesti, te olette autaat." Hyvää ystävänpäivää teille ja kaikille ystäville ja blogini lukijoille! Rakastetaan toinen toisiamme, niin kuin Jeesus on meitä rakastanut!

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Rakas veljeni ja muut sisarukseni ystävänpäivä toivotukset kaikille.Täytyykin heti vastata sinulle.Että en todellakaan ole hyvä puhumaan v aan olen hiljainen ja ujo sydämmeltäni enkä missään tapauksessa osaa puhua kun ja vain jos Isän Henki on voimallisesti ylläni sama koskee myös kirjoituksiani ja kaikkea mitä teen ilman Jeesusta en osaa enkä uskalla mitään.Sekin totuutta!!!!Mutta mielelläni puhun ja kirjoitan silloin kun Isä niin tahtoo.Muuten olen mielummin taka-alalla.Ja hiljaa.!
Tänään meillä oli suloinen juttu kun Ari pesi minun jalat.Minä aluksi olin kuin Pietari,mutta luimme joh.13 niin silloin ymmärsin ja itkin ja itkin ymmärtessäni tämän Rakkauden eleen jonka Herra on esimerkiksi jättänyt Rakkaudestaan.On paljon asioita joita en ole vielä ymmärtänyt.On alueita joissa Isän opetus ei ole vielä saavuttanut ymmärrystäni.Janoankin kaikkia mikä totuuden ja Rakkauden Hengestä tuleee minulle uutena syvyytenä Jeesuksen viisaudesta.
Kun luin kirjoituksesi tuli jännä tunne kun kerroit jalkojen pesusta jonka juuri vähän ennen olimme toimittaneet.Että näin kun on sama Henki ja sama Rakkaus kaikki toimii niin sujuvasti ilman tukoksia ja Jeesuksen verellä (Hengellä )on vapaa kiertokulku jäseneltä toiselle.Minusta on kertakaikkisen mahtavaa vaihtaa ajatuksia kanssasi ja mielellään vaihtaisin kaikkien veljien ja siskojen kanssa.Rakastan puhua Isästä ja Jeesuksesta ja tahdon oppia lisää.Olen ahne lapsi Jumalan asioissa!!Rakkaudella Helena

Paavo Hautala kirjoitti...

Olipa hieno kokemus, josta kirjoitat. Uskovan tie on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan. Ihminen, jolla on avoin mieli Jumalan sanan vastaanottamiselle, pääsee totuuden tuntoon ja totuus vapauttaa peloista ja erilaisista siteistä, joilla vihollinen yrittää sitoa ihmisen. Ennakkoluulot ja ihmispelko ovat yleisiä vihollisen käyttämiä keinoja, joilla hän pyrkii estämään Jumalan sanan valon pääsemisen ihmisen sydämeen. Monien kohdalla vihollisen kuiskaamat sanat: "Ei vielä", Et ole vielä valmis", on ollut kohtalokkaat seuraukset. Ihminen ei tule valmiiksi. Hän on valmis sillä hetkellä, kun hän haluaa ottaa Jeesuksen vastaan omaan elämäänsä ja haluaa seurata häntä kaikessa minkä tietää ja ymmärtää Jumalan tahdoksi. Kun ihminen luovuttaa tahtonsa Herralle, ottaa Jumalan sanan valon vastaan ja toteuttaa sitä Jumalan armon avulla elämässään, hän saa lisää valoa sitä mukaa, kun hän nodattaa jo saamaansa valoa. Älä ole Helena huolissasi, kyllä Herra auttaa ja johtaa sinua ymmärtämään koko totuuden. Kun ihminen menee pimeästä huoneesta ulos keväiseen kirkkauteen, menee jonkin aikaa ennen kuin silmät tottuvat kirkkauteen. Aluksi ei tahdo nähdä mitään, mutta vähitellen silmät tottuvat häikäisevään valoon ja kaikki on ok. Näin käy myös hengellisessä mielessä. Perinnäissäännöt ja ihmisopit sokaisevat hengelliset silmät ja ihminen ei näe totuuden valoa, mutta kun ihminen rakastaa totuutta ja viipyy tarpeeksi kauan sanan valossa, hän alkaa ymmärtää Jumalan tahtoa. Pyhä Henki ohjaa ja antaa voiman ja halun seurata Jeesusta. Pyhä Henki on Totuuden Henki ja Hän johtaa ihmisen kaikkeen Totuuteen, jos ihminen ei vastustele Herran Henkeä. Näin on sinulle Helena tapahtunut. Olet oikealla tiellä!

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Huomenta kaikille.Kiitos rakas veljeni taas ihanista opettavista ja rohkaisevista sanoista!Olen niin iloinen kun Isä on vihdoinkin johdattanut tielleni (todellakin .vihdoinkin),ihmisiä jotka ymmärtävät hengellisesti minua ja joilta saan ammentaa uutta tervettä,raikasta vettä .Jakaa omia osia taivastenvaltakunnasta.sekin on suurta Jumalan armoa!!!!Kiitos Jeesuksen.Olen kyynelin ja paastoten,hartain anomiseni Jopa kiukkusin sydämmin pyytänyt että,Miksi miksi rakastettu Isäni mikään ei kohtaa täällä näkyvässä sanasi kanssa??Yhteinen Rakkaus, Yhteinen,Henki, Yksi sydän.Miksi ei nämä asiat toimi tässä näkyvässä????Ja todellakin se ihmis pelko on yksi suuri vihollisen ase jonka se synnyttää toisten ihmisten kautta.Arvostelun henki on mielestäni yksi voimakkaista vihollisen aseista.se saa aran pienen ihmisen vetäytymään Isän syliin piiloon ja usein juuri se arvostelun henki tulee hengellisellä puolella,kun on täyttämässä Jumalan tahtoa niin silloin se hyökkää ja valitettavasti käyttää välikappaleenaan jotain isosta jota kohtaan on ihmismäinenkin kunnioitus,ja siinä onkin sitten voima joka voikin tukahduttaa pitkäksikin aikaa rohkeuden olla esillä Jumalan sanansaattajana,mutta kiitos Jeesuksen rohkeuden jonka hän niin ihmeellisesti kietoo heikon lapsen ympärille korjaa kaikki vauriot joita ihmisymmärrys ymmärtämättömyyttään tekee lähimmäiselleeen.
Olen niin iloinen Arista Ja sinusta rakas veljeni että sieluni kiitää korkeuksiin kuin pieni lintu laulaen ylistystä Isälle ja Jeesukselle ja jos voisin lentäisin Isän syliin ja jäisin siihen!!On niin suloista kun Isä vihdoin on kuullut rukoukseni ja yksinäisyyteni(hengellisen yksinäisyyden)ja antanut minulle ne mitä olen pyytänyt ja vielä enemmänkin mitä en ole hoksannu pyytääkkään.Puolison jolle ja jonka kanssa voin jakaa kaiken aivan kaiken.Ja ihanan veljen,ison veljen joka neuvoo tukee ja rohkasee,,kiitos siitä Jeesukselle ja sinulle että olet minullekkin veli.Ystävänä rakkaudella kaikille siunausta toivoen Helena

Paavo Hautala kirjoitti...

Arvostelun henki haavoittaa herkän sielun hyvin nopeasti. Paholainen tietää tämän ja sen tähden hän lähettää arvostelijoita ja tuomitsijoita heti sinne missä on vähänkin herätystä ja Jumalan puoleen kääntymistä.

Säilytä, Helena, aina tuo lapsen kaltainen luottamus Jeesukseen, joka sinulla on tällä hetkellä. Ihmisen aitous, välittömyys ja herkkyys koskettavat elämää.

Minulla on ollut tänään paljon tehtäviä, joten en ole ehtinyt kirjoittaa enempää.

Kiitollisuuteesi yhtyen ja siunausta toivottaen!
Paavo ja Anne perh.