maanantai 23. maaliskuuta 2009

Missä ovat "ahkerat muurahaiset?"

Tänään kirjoitin lisäyksiä Kuukkeli-kisoista kertovaan kirjoitukseeni ja Kuusamon ETRA ry:n tekstiin. Aune Greggas viittasi kommenteissaan Kasvisravintola Karpalosta kertovaan kirjoitukseen ja tähtitaivasjuttuuni. Aune hei, en tullut ollenkaan ajatelleeksikaan, että näköni on tosiaan heikentynyt ja kuuloni myös. Tähdet eivät siis enää loista yhtä kirkkaina kuin lapsena ja heinäsirkat ovat lopettaneet laulunsa.

Nykyaika-lehti, joka on seurakuntamme "äänitorvi" julkaisi numerossa 12/2009 jutun Karpalosta. Kirjoituksen yhteydessä oli myös hyvä kuva kirkostamme. Hoksasin, että autonikin oli tutulla paikalla kirkon edessä. Se on sellainen merkki monille, josta he tietävät, että olenko tavattavissa? Olen monien kuullut sanovan, kun he poikkeavat kirkkoomme, että näin autosi ja ajattelin, että olet paikalla. Olen ajellut tällä 93-vuoden Mazdalla niin kauan, että varmaan kaikki kuusamolaiset tietävät missä milloinkin liikun. Mittarissa on jo yli 290.000 km.

Ajattele miten hienosti muurahaiset pärjäävät ja saavat aikaan ihmeitä ahkeruudella ja hyvällä yhteistyöllä. "Ne veitikat vetävät suuntaan samaan kun käyvät rakentamaan"! Otattehan "veitikat" rohkeasti yhteyttä ja tartutaan yhdessä "korteen" ja vedetään samaan suuntaan, niin eiköhän tämä hanke onnistu hyvin ja sitten saamme yhdessä nauttia kättemme työstä ja syödä hyvin ja terveesti!

Puh. 040 8474 582 E-mail osoitteeni on: paavo.hautala@pp1.inet.fi

1 kommentti:

Paavo Hautala kirjoitti...

Kasvisravintola Karpalon avajaiset olivat 31.12.2012. Karpalo on toiminut nyt 7 kk. Kaikki on mennyt hyvin. Kiitos Herralle!

Olen nyt maalannut naapuritalon peltikattoa. Katolla ja vesikouruissa on ollut paljon männynneulasia. Niitä puhdistaessani olen ajatellut muurahaisten elämää. Muurahaiset ovat todella ahkeria. Ne kulkevat yhtenään ja usein niillä on neulanen mukana pesätarvikkeeksi. Kuiva neulanen on oivallinen pesätarvike muurahaiselle. Muurahainen jaksaa sen kantaa. Se kulkee mukavasti muurahaisen vetämänä. Siitä on hyvä rakentaa keko. Neulaset sitovat toisiaan hyvin ja keko pysyyy koossa. Niistä tulee ilmava ja lämmin koti muurahaisille. Neulasia on paljon ja niitä on kaikkialla, kuten muurahaisiakin.