torstai 19. maaliskuuta 2009

Kristinuskon ytimessä on suhde!

Hyviä kommentteja tuolla, "maailman parantaja"- teeman alla.
Jäin pohtimaan tuon puhuttelevan virren sanomaa. Erityisesti sanat: "Sairas terveen parantaa". Sairaus puhuttelee monella tavalla, ei vain sairasta itseään, vaan myös niitä, jotka ovat läsnä sairaan kanssa. Mieleeni tulee Jobin koettelevat kokemukset. Jobin sairaus ja hänen kovat koettelemuksensa ovat varmaan parantaneet monet ns. "terveet". Jeesus oli kipujen ja sairauden tuttava. Hän kantoi sairautemme ja kipumme. Hänet tehtiin synniksi meidän tähtemme, jotta me parantuisimme. Jeesuksen haavojen kautta me tulemme terveiksi. Minua puhuttelee ajatus, että Jeesus käytti paljon aikaa sairaiden parantamiseen.

Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta tuo C.S. Lewisin kirja. Meidän on vaikea käsittää asioita, jos meiltä puuttuvat käsitteet, joilla yritämme hahmotella kokonaisuutta.

Ajattelen, että kristinuskon ytimessä ei ole tieto vaan kokemusperäiseen tuntemiseen perustuva rakkaussuhde. Kristinusko on "suhdeuskonto". Rakkaus on tämän suhteen kestävä yhdysside. Jeesus kysyi Pietarilta kolme kertaa saman kysymyksen: "Rakastatko sinä minua"? Näillä kysymyksillään Jeesus halusi luoda uuden suhteen Pietarin kanssa, joka perustuisi yksin rakkaudelle. Jeesus ei tentannut Pietaria ja kysellyt mitä hän tietäisi Jeesuksesta tai kristinuskosta. Pietarille ei pidetty seminaaria johtamisesta tai organisaatioon liittyvistä kysymyksistä, vaikka ne olisivatkin olleet hyvin ajankohtaisia aiheita Pietarin tulevaa työtä ajatellen. Pietarilta kysyttiin vain yhtä asiaa: "Rakastatko sinä minua?" Jeesus halusi näin korjata sen suhteen, joka oli mennyt rikki kieltämisen yhteydessä. Tässä on meille tärkeä opetus. Suurinta, kauneinta, kestävintä, voimakkainta on Rakkaus. Jumalan rakkaus!
Jeesus kysyy tämän saman kysymyksen meiltä jokaiselta! Rakastatko sinä minua? Tahdon vastata hänelle, että kyllä minä rakastan! Tahdotko sinäkin?

Jeesus käytti meille tuttuja asioita ja valaisi niiden avulla meille tuntematonta "hengen" maailmaa. Jeesus puhui vertauksilla. Mikä Jeesuksen vertaus on auttanut sinua elämässäsi?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä myös voin suositella C.S.Lewisin kirjoja.

Nyt muutamaan päivään en ole käynyt kurkkaamassa tänne blogiin, niin huomaan, että täälläpä on ollut vilkasta.
Kokeilen Esan konstia kommentin jättämisessä, josko onnistuu.

Paavo Hautala kirjoitti...

Ailan kommentit ovat tulleet hyvin perille. Olet ollut aktiivinen osallistuja. Kiitos!