sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Taivashetkiä Taivalkoskella!

Olin tänään kenttätyössä Taivalkoskella erään seurakuntamme jäsenen kanssa. Tapasimme paljon ihmisiä heidän kodeissaan. Useissa kodeissa sain mahdollisuuden rukoilemiseen. Eräs uskovainen ihminen sanoi minulle, että sinä olet ainoa ihminen, joka ehdottaa ja pitää rukouksen hänen kodissaan. Ihmettelin tätä suuresti. Rukous on niin luonnollinen asia siellä missä uskovat kohtaavat toisensa. Se on yhtä luonnollista kuin hengittäminen. Rukous on sielun hengitystä. Rukousaiheet tulevat luonnollisesti esiin ihmisten tarpeista ja hädästä. Eräs pitkäaikainen ystävämme oli kaatunut kotonaan ja lyönyt päänsä niin pahasti, että hän oli menehtynyt vammoihinsa viime torstaina. Häntä hoitanut rva kertoi, että kun hän oli keskustelemassa ystävänsä kanssa tämän vanhuksen kohtalosta silloin torstaina, niin seinäkello, jonka ei olisi pitänyt soida lainkaan, alkoi kumahdella. Mitä tämä ajatus sinussa herättää?

Kuulin myös uutisen pikkupojasta, joka oli joutunut autokolariin ja hän oli vammautunut hyvin vakavasti. Hänen mahdollisuutensa parantumiseen olivat huonot. Toivoa ei näyttänyt olevan lainkaan. Kristityt rukoilivat paljon tämän pojan puolesta ja pitkän ajan kuluttua poika oli sanonut ensi sanoikseen "Minä olen". Nämä sanat tarkoittavat Kaikkivaltiaan Jumalan nimeä. Jeesus käytti myös itsestään näitä sanoja ja nämä hänen käyttämänsä sanat todistavat myös omalta osaltaan Jeesuksen jumaluuden. Poika on nyt parantunut ja hän käy koulua. Kiitos Herralle! Rukoilevat kristityt uskovat, että "Minä olen", paransi hänet ja tämä rukousvastaus rohkaisee rukoilemaan hädässä olevien puolesta.

Rukoilin myös erään papan puolesta, jonka luona olen vieraillut usein ja aina lähdettyäni hänen luotaan olen pyytänyt hänelle siunausta ja varjelusta elämään. Tänään tuntui erityisen hyvältä vierailuni jälkeen ja sanoin hänelle, että oli tosi mukava käydä häntä tapaamassa. Ovelle mennessäni kuulin takaani sanat kolmeen kertaan: "Tosi mukavaa, tosi mukavaa, tosi mukavaa"! Nämä sanat olivat kuin kaiku sanoistani tai kuin vedessä laajenevat renkaat sinne heitetyn kiven jälkeen. Nuo sanat rohkaisivat minua koko päivän ja nyt vielä illallakin, kun muistelen päivän, tapahtumia.

Sitten minut vietiin hetkeksi Huippuvuorille. Pohjimmaiseen Pohjolaan. Erään talon tytär oli kotiutunut sinne asumaan. Katselin upeaa taulua, jossa näkyi pieni kaupunki lumihuippuisten vuorten ympäröimänä. Vanhemmat olivat käyneet tyttärensä luona kylässä ja 90 % rvan huolista oli häipynyt pois, kun hän oli nähnyt ne olosuhteet joiden keskellä tytär asuu. Huippuvuoret kuuluvat Norjalle. Tällä arktisella saarella ei kasva puita lainkaan. Ystävällinen pariskunta kertoi minulle monia jännittäviä asioita Huippuvuorilta. Saarella ei voi syntyä eikä kuolla. Synnytykset tapahtuvat niissä maissa, joista asukkaat ovat sinne tulleet tai Norjassa. Kuolleet toimitetaan pois Huippuvuorilta sinne minne omaiset haluavat vainajien tulevan haudatuiksi. Saarella ei asu lainkaan vanhuksia eikä vammaisia. Siellä ei ole yhtään työtöntä. Kaupungissa, jossa tämä tytär asuu, on 1400 asukasta. Kaikilla asukkailla on moottorikelkat ja ase. Tiedätkö miksi? Siellä oli vain yksi poliisi. Rva kertoi erikoisimmasta juhannuksesta, jonka hän on koskaan viettänyt: talvivaatteet päällä istuessaan nuotiolla ja paistaessaan makkaraa lumihuippuisten vuorten maisemissa. Juhannustunnelma oli hänen mukaansa hyvin erikoinen ja poikkeava. Kiinnostuin tästä paikasta ja halusin tutustua netin kautta enemmänkin tähän seutuun. Huippuvuorten valoisa aika on 20.4.-23.8. Valoisa aika alkaa Terho-poikani syntymäpäivänä. Hämmästyin sitä, että talven keskilämpötila on kuitenkin vain -12 C. Luulin, että se olisi ollut paljon alhaisempi. Vaikuttaakohan siihen Golf-virta? Kesä on vain n. kuukauden verran. Kesän keskilämpötila on + 5 C. Yöpakkasia voi olla vuoden jokaisena päivänä. Saarten korkein kohta on Newtontoppen 1717 m korkea. Huippuvuorilla elää vain muutama eläin ja siellä kasvaa vain muutama kukka. Tiedätkö mitkä? Hämmästyin sitä, että 1.3.2008 huippuvuorille on tehty siemenholvi, jonne kerätään näytteitä maailman tärkeimpien maatalouskasvien lajikkeiden siemenistä. Mitä muuta jännittävää tietoa voit kertoa Huippuvuorilta? Mitä ihmiset siellä tekevät? Tämä tytär on työssä lentokentällä, tullivirkailijana. Hän on koulutukseltaan biologi. Ehkä hän tekee siellä myös mielenkiintoista tutkimustyötä. Muistetaan rukouksin kaikkia Huippuvuorilla asuvia!
Olipa jännittävä päivä Taivalkoskella! Herra antakoon Taivalkoskelle suuren siunauksen, jokaiseen kotiin ja jokaiselle ihmiselle!

Ei kommentteja: