maanantai 30. maaliskuuta 2009

Kohtaamisia

"Me saamme iloita sinun voitostasi ja nostaa lippumme Jumalan kunniaksi" (Ps. 20:6).
Tämä ajatus siivitti minut päivän tehtäviin. Aamupiirin jälkeen tunsin kehotusta lähteä tapaamaan kirkkomme naapureita. Olin rukoillut aamulla sairaiden puolesta ja heidän luokseen minut lähetettiin. Eräs rva oli valmistautumassa nilkkaleikkaukseen ja toisessa talossa tuskailtiin polvien kanssa ja liikuntakyvyn heikkenemisen tähden. En osannut etukäteen odottaa tällaisia kohtaamisia tälle päivälle. Minusta tuntui, että nämä kohtaamiset oli etukäteen suunniteltu taivaan pyhäkössä.
"Nyt minä tiedän, että Herra auttaa voideltuaan, vastaa hänelle pyhästä taivaastaan, pelastaa hänet oikean kätensä voimalla" (Ps. 20:7). Tämä oli Daavidin kokemus. Tätä samaa voimme mekin kokea Herran kanssa päivittäin.

Illalla minulla oli Kuukkeli-kerho. Tämän illan teemana oli Tropiikki-ilta. Terho lähti mukaan Mikaelin kanssa. Tämä oli tietenkin ukille kiva juttu. Mikael oli ensimmäistä kertaa kylpylässä. Uimahallissa hän ei ole vielä ollut kertaakaan. Tropiikissa on mukava lasten allas, jossa Mikael teki tuttavuutta veteen oikein kunnolla. Altaalla olikin tänään useita kaksivuotiaita sekä poikia että tyttöjä. Kaikilla näytti olevan tosi hauskaa.

Ihmiset, joiden kanssa tuli juteltua vähän enemmän olivat: Riihimäeltä, Vaasasta ja Lappeenrannasta. Sain kuulla, että Lappeenrannassa käy paljon venäläisiä. Rekkajonot ovat kuulemma aina hurjan pitkät. Miten rekkamiehet ja heidän perheensä kestävät tuota jatkuvaa jonottamista. Se on varmaan hyvin turhauttavaa ja kysyy kärsivällisyyttä. Pelastushenkilöstöön kuuluva mies kertoi, että usein tuntuu siltä, että ei oikein tiedä kummalla puolella rajaa sitä ollaan. Talot ja mökit menevät hyvin kaupaksi korkeilla hinnoilla, jos Saimaata näkyy pienikin pilkahdus. Totesimme yhdessä, että kuulumme molemmat "pelastushenkilöstöön" ja vaikutamme samalla, rajalla.

Nyt on mukava kuunnella Annen päivän tapahtumat! Hän on käynyt tänään Sinin kanssa rajalla, Kortesalmen tullissa noutamassa Amerikasta tullutta lähetystä.

Ei kommentteja: